Η παγκόσμια ημέρα μουσικής και ο Αι-Γιάννης ο Πρόδρομος με τα μουσικά σύνολα του ωδείου Καρδίτσας Κων/νος Ευθυμιάδης

ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, που γιορτάζει όλη η υφήλιος κάθε χρόνο την 21η Ιουνίου , τίμησε το Ωδείο Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στην πόλη και τον Νομό Καρδίτσας με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στις 9 το βράδυ στο Παυσίλυπο, με τους σολίστ και τα μουσικά του σύνολα. 

Όπως κάθε χρόνο, για πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος το Ωδείο Ευθυμιάδη συνέχισε την παράδοσή του, δίνοντας το μουσικό παρόν τον Ιούνιο. 

Βυζάντιο και Δύση, Παράδοση και Κλασική Μουσική, Λαϊκή και Έντεχνη, συνυπήρξαν σε μια συναυλία.

mousika synola2

Στη συναυλία εμφανίστηκαν:
1) Η ελαφρολαική ορχήστρα του Ωδείου που ερμήνευσε ένα πλούσιο πρόγραμμα Λαϊκής και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής.
2) Οι σολίστ και επιλεγμένοι σπουδαστές της τάξης Μονωδίας του Ωδείου, που ερμήνευσαν άριες, καντσονέτες και διάφορα τραγούδια. Στο πιάνο συνοδευσε η καθηγήτρια Γιούλη Αγιώτη.
3) Η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καταραχιά, που ερμήνευσε εκκλησιαστικούς ύμνους της Ορθόδοξης Παράδοσης..
4) Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη , που ερμήνευσε διάφορα τραγούδια.

mousika synola3

Το Ωδείο – Ευθυμιάδη τηρώντας την παράδοση δεκαετιών στην πόλη μας πρόσφερε μια πολύ υψηλού επιπέδου συναυλία με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, που ήταν η 21η Ιουνίου. Πολλοί φίλοι της μουσικής παρευρέθηκαν στο Παυσίλυπο και απόλαυσαν την εορταστική συναυλία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής μέχρι αργά το βράδυ.

Eπίσης το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, μετά τον εσπερινό, στις 8:30 το βράδυ στην εκκλησία του Αϊ-Γιάννη στον Πρόδρομο ,τα μουσικά σύνολα, η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ και η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, έψαλλαν Εκκλησιαστικούς Ύμνους, στα πλαίσια του εορτασμού του Ναού, για τη Γέννηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Τόσο η Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καταραχιά, όσο και η Μικτή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, ερμήνευσαν για τους προσκυνητές που τιμούν κάθε χρόνο τον Αϊ-Γιάννη τον Πρόδρομο, ένα πλούσιο εκκλησιαστικό πρόγραμμα, με ύμνους μονοφωνικούς και πολυφωνικούς, στο μοναδικό αυτό παλαιό ναό.
Ήταν μια σπάνια ομορφιάς βραδιά σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στον Αϊ-Γιάννη τον Πρόδρομο και εκατοντάδες πιστοί-προσκυνητές απόλαυσαν τη μυσταγωγία των ύμνων μέσα στο ναό σε συναυλιακή μορφή.

Επίσης τα μουσικά σύνολα του Ωδείου από 19-27 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη Βουδαπέστη και στο ιστορικό και πανέμορφο Κοσσυφοπέδιο.

e-max.it: your social media marketing partner