ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΝΕΜΑ
Typography

Το επόμενο Σάββατο, 8/10/2022, και ώρα 19:00, στην έδρα της Εταιρείας Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης "Ηλιάς", στο Δημοτικό Σχολείο Ηλιά Καρδίσας, θα πραγματοποιήσουμε την πανηγυρική προβολή της ταινίας: "Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες" της Μαριάννας Οικονόμου


(Ελλάδα, 2019, 72 λεπτά), με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Είναι η πρώτη προβολή της ταινίας στη γη που τη γέννησε και θα βρίσκονται μαζί μας η δημιουργός της ταινίας, Μαριάννα Οικονόμου, για να μοιραστεί την εμπειρία της συζητώντας με το κοινό, και όλοι οι συμμετέχοντες, γνήσια τέκνα της πελασγικής γης και μη.
Σας περιμένουμε να εγκαινιάσουμε τον κύκλο των κινηματογραφικών προβολών μας με την ταινία που αποτυπώνει τις προσπάθειες των ανθρώπων ενός μικρού χωριού, του Ηλιά, να κάνουν τη δική τους γεωργική επανάσταση.
Εμείς θα βάλουμε την εγκάρδια φιλοξενία, το κρασάκι και το ποπ κορν, εσείς τις ζακετούλες και τα χαμόγελα.
Καλή αντάμωση!

vagner1

Παραγωγή: Ρέα Αποστολίδη, Γιούρι Αβέρωφ, Σπύρος Μαυρογένης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου
Σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου
Φωτογραφία: Αργύρης Τσεπελίκας, Μαριάννα Οικονόμου, Δημήτρης Κορδελάς
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα.

περίληψη:
Το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στη ζωή ενός μικρού χωριού στον θεσσαλικό κάμπο. Το χωριό λέγεται Ηλιάς και βρίσκεται στην Καρδίτσα. Έχει περί τους 30 κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους.
Εκεί, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας.

Βραβεία / διακρίσεις
Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε σε 100 περίπου φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και απέσπασε 12 βραβεία συνολικά. Συμμετείχε στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των Οσκαρ, διεκδικώντας το Βραβείο Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.
Συμμετείχε στην 69η Μπερλινάλε (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2019) και απέσπασε το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2019).
Ταυτόχρονα αποτέλεσε την ταινία έναρξης του Visions du Réel, ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο που τον περασμένο Απρίλιο γιόρτασε τα 50 χρόνια του.

Βιογραφικό σκηνοθέτιδος
Η Μαριάννα Οικονόμου σπούδασε ανθρωπολογία στο University College London, φωτογραφία-δημοσιογραφία στο London College of Printing και παραγωγή βίντεο στο South Thames College του Λονδίνου.
Από το 2000 ασχολείται με το ντοκιμαντέρ: εκτελεί παραγωγές για την ΕΡΤ (Μαθήματα–Παθήματα, Οικολογικά Ημερολόγια, Μια μέρα για όλο τον κόσμο) και σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή με ξένα κανάλια (BBC, ARTE, YLE) που συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ («Το Σχολείο», «Για μια θέση στο χορό», «Οδός Σφακτηρίας», «Bells, Threads and Miracles», «Άκουσέ με», «Food for Love»).
Η ταινία της: "Ο πιο μακρύς δρόμος" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας και ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->