ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου»

 

Αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου μουσικού Μάριου Σαρακατσιάνου θα είναι η 7η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 21:00, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.
Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, ο πολύ πετυχημένος θεσμός της Γιορτής Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά.
Η Γιορτή γίνεται με αφορμή την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη τους να ανταμώσουν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις και να διασκεδάσουν.
Όλο αυτό το εγχείρημα, άλλωστε, αποτελούσε και δική τους ανάγκη και έτσι με πολύτιμη στήριξή τους και συμμετοχή έγινε πράξη.
Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία και για τον κάθε Καρδιτσιώτη να έρθει και να διασκεδάσει αφού η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο.
Φέτος, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον μουσικό Μάριο Σαρακατσιάνο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τον Ιούλιο του 2020, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου του.
Ο Μάριος Σαρακατσιάνος ήταν ένας ακούραστος εργάτης του πολιτισμού και της παράδοσης. Υπήρξε καθηγητής μουσικής, ερμηνευτής παραδοσιακών, δημοτικών, λαϊκών τραγουδιών, γνώστης των μυστικών των παραδοσιακών οργάνων και όχι μόνο, δεξιοτέχνης λαουτιέρης, μαέστρος σε παραδοσιακές χορωδίες φορέων και συλλόγων, ενώ διατηρούσε με τους συνεργάτες του τη σχολή «Μελωδία» στη Λάρισα.
Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε στενά και με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της, όπως τα Καραϊσκάκεια, όπως και με πολλούς άλλους φορείς και Συλλόγους της περιοχής και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.
Αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο, που έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα του πολιτισμού, θα τιμήσει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων.
Αμέσως μετά το αφιέρωμα, θα ακολουθήσει γλέντι με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών του τόπου μας που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->