ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

Είχε απλώσει πάλι τα χαρτιά του στο τραπέζι. Στυλό και μολύβια πολλά γύρω του ανακατεμένα με τις τελευταίες σημειώσεις για τη Φυσική και τη Χημεία που τις επόμενες μέρες θα έδινε στους μαθητές του … Στους εκατοντάδες μαθητές που κάθισαν στα θρανία της αίθουσάς του από την πρώτη του μέρα ως φροντιστής μέχρι την τελευταία. Σε όλα εκείνα τα παιδιά που τον αγάπησαν και που τους άπλωνε το χέρι του κάθε φορά που είχαν την ανάγκη για μια παραπάνω κουβέντα , πέρα από τα μαθήματα…
Και παραδίπλα οι Έλληνες ποιητές , ο Ελύτης με το Ρίτσο, ο Καρυωτάκης κι ο Σολωμός. Τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη , αλλά και ο Θούριος του Ρήγα, οι Αρχαίοι τραγικοί, τα ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ. Οι πηγές της έμπνευσής του για τις επόμενες θεματικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων που με συνέπεια υπηρέτησε για τρεις δεκαετίες περίπου…
Γράφει και σβήνει συνεχώς …Πολλές ιδέες , κάποιες φορές χαοτικές. Ετοιμάζει το σενάριο, σκέφτεται ήδη τους συντελεστές, σκηνοθετεί… Την επόμενη μέρα πρέπει όλοι να είμαστε στις θέσεις μας και να αρχίσουμε τη δουλειά!.. Θα ξενυχτήσουμε πάλι όλοι μαζί, θα γελάσουμε, ίσως και να φωνάξουμε για λίγο ο ένας στον άλλο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι καλό!
‘Ετσι, εξάλλου , και μαζί με άλλους εμπνευσμένους φίλους , γεννήθηκε η ιδέα για το « Καρναβάλι Σοφάδων» , αλλά και τα ετήσια αφιερώματα του Συλλόγου σε ξεχωριστές στιγμές της Ιστορίας μας με τη συλλειτουργία , όπως μας έμαθε να λέμε, του Λόγου, της Μουσικής, του Χορού, του Θεατρικού δρώμενου. Όλες οι Τέχνες περνούν μέσα από τα τμήματά μας και όποιος συμμετέχει στις δράσεις μας , γίνεται «ιδεολογικός» κοινωνός μας!
Πνευματικός αέρας πνέει στους Σοφάδες καθιστώντας την πόλη μας επίκεντρο πρωτοποριακών δραστηριοτήτων της ελληνικής υπαίθρου. Ο Γιώργος είναι μπροστάρης και με καλούς συνοδοιπόρους ανοίγει δρόμους σπουδαίους για τις επόμενες γενιές. Σημαντική πνευματική παρακαταθήκη για όλους μας ο τρόπος σκέψης, η ποιητική, σχεδόν λυρική έκφρασή του, και η Ανθρωπιά στη ματιά του προς τον κόσμο όλο.
Όσο χαίρεται , όμως, αυτές τις συναναστροφές, άλλο τόσο απολαμβάνει τις όμορφες στιγμές στο καφενείο της τριγωνικής πλατείας, τα γλέντια με το κλάμα του κλαρίνου , αλλά και τα εδέσματα που απλόχερα οι μεγαλύτερες κυρίες των ομάδων μας ετοίμαζαν ανά πάσα στιγμή, χωρίς λόγο!..
Τώρα, μαζεύει τα χαρτιά του, τα παίρνει παραμάσχαλα , διορθώνει τα γυαλιά του, σηκώνει το χέρι να μας χαιρετήσει ήσυχος πως το έργο του συνεχίζεται με αφοσίωση στον τόπο μας και με ανιδιοτέλεια… Με τη βεβαιότητα πως θα «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», υπακούοντας στις προτροπές του.
Θα βγει από το μεγάλο δωμάτιο γελαστός και ήρεμος, σίγουρος ότι όλα πάνε καλά…
Και θα τρέξει στην αγκαλιά της Αντωνίας του που χρόνια τον προσμένει να φανεί εκεί ψηλά!...
Ελένη, Κωστή και Σοφία, να είστε γεροί και να τον θυμάστε με αγάπη!..

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΦΆΔΩΝ

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->