ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Ανταμώματος Αγραφιωτών του Θεσσαλικού και Ευρυτανικού, Ιστορικού, Πολιτισμικού και Γεωγραφικού Χώρου των Αγράφων.


Το Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ., στην τοποθεσία Τριφύλλα της Κοινότητας Κλειτσού Αγράφων του Δήμου Καρπενησίου, στο «Σπίτι του Διαβάτη» και το εορτάζον ξωκκλήσι της Αγίας Άννας και είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Επανάστασης και τους Yπερχιλίους πεσόντες Αγραφιώτες, Καρδιτσιώτες και Ευρυτάνες στην Μικρά Ασία (1919-1922).
Η Ελληνική πολιτεία «χρωστάει» στα Άγραφα
Το αντάμωμα πέρα από μια εκδήλωση που ενδυναμώνει τους δεσμούς και τις σχέσεις των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή των Αγράφων και αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της αναμένεται να αποτελέσει μια ευκαιρία να αναδειχθούν σημαντικά ζητήματα και διεκδικήσεις των Αγραφιωτών από την ελληνικής Πολιτεία η οποία «χρωστάει» στα Άγραφα. Οι Αγραφιώτες μεταξύ άλλων διεκδικούν:
-Σωστή αξιοποίηση του εθνικού µας θησαυρού: Των νερών
-Αποπεράτωση οδικών συνδέσεων ∆υτ. Θεσσαλίας - Ευρυτανίας
- Χρηµατοδότηση Γέφυρας Μέγδοβα - Παραµεγδόβειου άξονα
- Ανάπτυξη Ορεινής Ελλάδας - Τουρισµός
- Προστασία - Ανάδειξη Φυσικού Περιβάλλοντος
-Χρηµατοδότηση περάτωσης Ιστορικού Μουσείου Αγράφων
-Οργάνωση Οικολογικού Πάρκου Ποταµών Μέγδοβα - Φουρνιωτη
Τα Άγραφα δεν είναι άγονη γραμμή! Το φυσικό περιβάλλον, τα νερά µας, είναι οι θησαυροί µας!
Συνδιοργανωτές του Πανελλήνιου Ανταμώματος Αγραφιωτών είναι: ∆ήμος Καρπενησίου & Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας & Ευρυτανίας, ∆ήμος Αγράφων Ευρυτανίας , ∆ήμος Καρδίτσας, ΠΕ∆ Θεσσαλίας, Κοινότητα Κλειτσού και Συλλόγων, Ενορία Κορίτσης Κλειτσού, Σύλλογος Γυναικών ∆.Ε. Φουρνάς Ευρυτανίας. Η διοργάνωση υποστηρίζεταο από τις Περιφέρειες: Στερεάς Ελλάδος & Θεσσαλίας Π.Ε. Ευρυτανίας & Π.Ε. Καρδίτσας και τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Καρπενησίου & της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->