ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Μια μεγαλειώδης  ιστορική και επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη  Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 9 το βράδυ, που στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή ενός σπάνιου και μοναδικού Ιστορικού και Εθνικού Μνημείου Κληρονομιάς, την Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821, ο «Γιός της Καλογριάς» Γεώργιος Καραϊσκάκης(1782-1827) με την συμμετοχή 150 εκτελεστών, μεταξύ των οποίων η  περίφημη 55μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι διοργανωτές και συντελεστές παραχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας συνέντευξη τύπου στη ΠΕ Καρδίτσας, όπου τοποθετήθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο   Δ/ντης του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας κ. Νικ. Ευθυμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος,  , ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης  Στάθης, ο  παρουσιαστής κ. Αλέξης Κωστάλας, το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γ. Στεργιούλης,  η σολίστ τα  κ. Κατ. Γκόγκλαρη και ο μουσικός- παιδαγωγός   κ. Γλυνιάς.

spilia1

spilia1

Όπως αναφέρθηκε η ανάδειξη και προβολή ενός Ιστορικού και Εθνικού Μνημείου , τεράστιας αξίας για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στον πανέμορφο ορεινό όγκο του Μαυροματίου του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με την καταπληκτική θέα προς τον Θεσσαλικό κάμπο συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Βασικός  πυλώνας  τουριστικής , πολιτιστικής  και παιδευτικής  ανάπτυξης της περιοχής    αποτελεί  η Σπηλιά  του Καραϊσκάκη  στην Καρδίτσα  και  αυτός είναι ο στόχος  της φαντασμαγορικής  εκδήλωσης,  διεθνούς  παραγωγής που επιμελείται ο διευθυντής  του Διεθνούς  Φεστιβάλ Καρδίτσας Νίκος  Ευθυμιάδης,  και  θα  υλοποιηθεί την  Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022  στον μαγευτικό ορεινό όγκο του Δήμου Μουζακίου .

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ευθυμιάδης σημείωσε:

Πέρυσι έγινε μία μικρή ανιχνευτική, πειραματική συναυλία και φέτος υλοποιείται η κορυφαία  εκδήλωση που  ήταν  να γίνει πέρυσι  αλλά λόγω κορονοιού  αναβλήθηκε για φέτος.

Στην Ιστορική και επετειακή Συναυλία με  Εκατόν πενήντα (150) εκτελεστές προερχόμενοι από την 55μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την 95μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό με την συμμετοχή και της Σχολικής  Χορωδίας του   5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής,  τους τρείς  (3) διακεκριμένους σολίστ, την Αγγλίδα υψίφωνο Sophie Gallagher, τον Πολωνό τενόρο  Τomasz  Tracz(νικητές  του Διαγωνισμού  Concorso di Musica Sacra  της Ρώμης)  και τον Ελληνα  βαρύτονο Γιώργο Ματθαιακάκη  θα  ερμηνευτεί υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη το κορυφαίο Ορατόριο του μεγάλου Αυστριακού  κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ  Χάϋδν, «Δημιουργία».

Για πρώτη φορά στο Εθνικό Μνημείο Ιστορικής Κληρονομιάς στην Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας «Γιός της Καλογριάς»  παρουσιάζεται  ένα κορυφαίο έργο, που αναφέρεται στην Γέννηση–Δημιουργία του Κόσμου σε ένα καταπληκτικό Ορεινό όγκο μεταξύ Αργιθέας και Αγράφων με θέα τα Μετέωρα, τον Όλυμπο και όλο τον Θεσσαλικό κάμπο.

Αλλά και για πρώτη φορά η περιοχή και το φιλόμουσο κοινό  θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει ένα τέτοιο μουσικό έργο, από τα σημαντικότερα της Παγκόσμιας Μουσικής Φιλολογίας. Και  με ένα πολύ σημαντικό, διεθνές καστ  ερμηνευτών.

Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου

  Μετά από δύο χρόνια πολιτιστικής απραξίας λόγω της πανδημίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας δίνει από αύριο μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική νότα στα πολιτιστικά πράγματα της Π.Ε Καρδίτσας.

   Για πρώτη φορά και σε ένα ξεχωριστό μνημείο – σημείο αναφοράς για την περιοχή μας-  τη σπηλιά που γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης, πραγματοποιείται η επετειακή εκδήλωση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή 150 εκτελεστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Για το μουσικό μέρος της εκδήλωσης οι τρεις διακεκριμένοι σολίστ και το κορυφαίο έργο που αναφέρεται στη Γέννηση- Δημιουργία του Κόσμου, αποτελούν εγγύηση για το καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

    Για τη Σπηλιά του Καραϊσκάκη, ένα σημείο κομβικό, ανάμεσα στα βουνά των Αγράφων και της Αργιθέας και με θέα που κόβει την ανάσα προς το Θεσσαλικό κάμπο, τα λόγια είναι περιττά.

     Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, ως συνδιοργανωτής στηρίζει έμπρακτα το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης θεώρησης για την ανάδειξη των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς , την επαφή του κοινού με πρωτοποριακές μουσικές δημιουργίες και την αναβάθμιση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ζωής της περιοχής μας.

    Καλώ όλους τους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν την σπουδαία αυτή μουσική εκδήλωση, μέσα από την οποία η Τέχνη και ο Πολιτισμός δίνουν δυναμικό παρόν.

Η εκδήλωση υλοποιείται  με πρωτοβουλία  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας ,     συνδιοργανωτές  την Περιφέρεια  Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα  Καρδίτσας) και  τον   Δήμο Μουζακίου,  την συμβολή τού Επιμελητηρίου Καρδίτσας    στο πλαίσιο του 40ου  Διεθνούς  Φεστιβάλ Καρδίτσας  και του Ευρωπαικού Προγράμματος  Let’s Sing Oratorio Music  και  υπό την αιγίδα των  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και    του Ε.Ο.Τ.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

Οι προκρατήσεις θέσεων γίνονται  στα τηλέφωνα 24453=50108(Γραφείο Τύπου Δήμου Μουζακίου,10π.μ-1 μμ) και στην Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας(2441075440) για την καλύτερη προσέλευση  και  προσβασιμότητα των Ακροατών.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->