ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 54η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν,  το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, οι τοπικές αρχές.

 Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο Δήμαρχος  Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος καλωσόρισαν στην πόλη μας τα χορευτικά συγκροτήματα ΄΄Municipal Folk Ensemble ZAGORE΄΄ από τη Βουλγαρία, ΄΄Ballet Folklorico TOPILTZIN΄΄ από το Μεξικό, ΄΄Folk Ensemble VDOKHNOVENIE΄΄ από το Καζακστάν και ΄΄Dance Group TRIM THE VELVET΄΄ από την Ιρλανδία  και τους ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία αυτή γιορτή του πολιτισμού.

ypodoxi2

ypodoxi2

ypodoxi2

ypodoxi2

ypodoxi2

 

 Ο Αντιπερειφερειάρχης  κ. Νούσιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι μετά από δυο χρόνια πανδημίας, η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, τα Καραϊσκάκεια, επέστρεψαν και μάλιστα τόσο δυναμικά. «Ο πολιτισμός είναι ο μόνος που ενώνει. Η ειρήνη πρέπει να μας δίνει τη δύναμη να προχωράμε», πρόσθεσε.

 Ο δήμαρχος κ. Τσιάκος  καλωσόρισε τις  χορευτικές ομάδες  «στην πόλη που αγαπάει τον πολιτισμό» συμπληρώνοντας πως ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις - ΄΄ναυαρχίδες΄΄ του πολιτισμού, όπως είναι τα Καραϊσκάκεια.

 Το δικό του καλωσόρισμα έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος ο οποίος, απευθυνόμενος στα συγκροτήματα, υπογράμμισε: «Βρίσκεστε στο κέντρο της Ελλάδας και στο κέντρο της καρδιάς του κόσμου. Όλοι μαζί θα στείλουμε από εδώ το μήνυμα ότι η ειρήνη είναι το ζητούμενο, το χαμόγελο.  Ο κόσμος φτιάχτηκε για το όμορφο».

 Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

  Τα Καραϊσκάκεια οργανώνονται από την  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του μήνα, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Παρουσιάζουν: Η Βανέσα Στυλοπούλου και η Ρίτσα Τσικρίκα.

Πρόγραμμα επόμενων ημερών

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

>Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λαμπερού, Αμπελικού, Γοργοβιτών

>Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες»

>Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας»

>Δημοτικό Χορευτικό Καρδίτσας «Μαίρη Ιωαννίδου»

>Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Νομού Φλώρινας

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 21:00

Προάστιο: Μεξικό, Βουλγαρία

Γεωργικό: Ιρλανδία

Κερασιά: Καζακστάν

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

>Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού

>Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

>Municipal Folk Ensemble ‘’ZAGORE΄΄ Βουλγαρίας

>Λαογραφικός-Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

>Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 21:00

Λεοντάρι: Καζακστάν

Καππαδοκικό: Ιρλανδία, Μεξικό

Απευθείας αναμετάδοση

 Για άλλη μια φορά, υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->