ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων «ξαναβγαίνει» στις ανοικτές πολιτιστικές δράσεις

Τρία απλά ερωτήματα που αποτυπώνουν τις αγωνίες και τις αναζητήσεις όλων μας καθημερινά:
« Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Πού πάμε;»
Με αυτόν τον πρωτότυπο τίτλο , εμπνευσμένο από τον ομότιτλο πίνακα του Μεταϊμπρεσιονιστή ζωγράφου Πωλ Γκογκέν, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων «ξαναβγαίνει» στις ανοικτές πολιτιστικές δράσεις του μετά την σκληρή περίοδο της πανδημίας και τις συνθήκες που αυτή δημιούργησε στη σκέψη και τη ζωή όλων μας.
Αυτό είναι και το θέμα των φετινών κορυφαίων εκδηλώσεων του Συλλόγου για τις οποίες συλλειτουργούν ο λόγος, η μουσική, ο χορός , το θεατρικό δρώμενο, η εικαστική δημιουργία.
Πώς αποτυπώθηκαν οι καταστάσεις που όλοι βιώσαμε στην καθημερινότητά μας; Στην εργασία και στις προσωπικές μας σχέσεις; Στις απλές δραστηριότητές μας; Τι σκεφτόμαστε; Πώς λειτουργούμε; Πώς εκφραζόμαστε πλέον; Τι, εντέλει , άλλαξε; Αλλά και τι περιμένουμε; Πού πάμε; Ποιες είναι οι προσδοκίες μας στην εποχή μετά την πανδημία; Και ποια η θέση του Πολιτισμού μέσα στο τοπίο αυτό; Ποια η θέση του Πολιτισμού στη ζωή μας;
Με την συνδιοργάνωση του Δήμου Σοφάδων – Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στις 9μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων με τη συμμετοχή των μουσικοχορευτικών συνόλων του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Κικής Μαυρουδή. Συνοδεύουν οι μουσικοι:
Χρήστος Κιτσόπουλος στο κλαρίνο
Μάριος Σαρημιχαηλίδης στο λαούτο
Γιάννης Σερίφης στα κρουστά
Αθανασία Αλεξοπούλου στο τραγούδι

 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στις 8μ.μ. στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου και του Δήμου Σοφάδων με την ετήσια έκθεση των έργων των μικρών και μεγάλων μαθητών του Εργαστηρίου που λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια με υπεύθυνη τη ζωγράφο Αλέκα Κουκόσια.
Ευχή και ελπίδα των διοργανωτών είναι να μπορούμε όλοι να σφίγγουμε άφοβα ξανά τα χέρια μας, να αγκαλιαζόμαστε και να ανταμώνουμε στα εύκολα και τα δύσκολα της Ζωής με Ανθρωπιά και με Αγάπη.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->