ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Εκδήλωση με ομιλήτρια την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και θέμα «Το Μνημειακό Συγκρότημα Τύμβου ΚΑΣΤΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Παυσίλυπο.

Η κ Περιστέρη ήταν αυτή που ανακάλυψε το Μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη και προβλήθηκε ο ελληνικός πολιτισμός της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας -Δήμου Καρδίτσας,
υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι διοργανωτές παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης συνέντευξη τύπου.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Βασίλης Τσαντήλας ευχαρίστησε την αρχαιολόγο για την αποδοχή της πρόσκλησης , την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τους επιχειρηματίες που στηρίζουν την εκδήλωση. Όπως είπε η Ενωση Αγραφιώτικων Χωριών συνεχίζει την μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη όχι μόνο των Αγράφων αλλά ολόκληρου του ν. Καρδίτσας. Πρόσθεσε ότι η περιοχή των Αγράφων έχει τεράστια συμβολή στην οικονομία του νομού.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος έκανε λόγο για μια σημαντική εκδήλωση «σε μια εποχή που η ιστορία παραχαράσσεται». Συμπλήρωσε ότι η ανάδειξη της ιστορίας είναι σημαντική για το μέλλον ενός λαού καθώς «οι λαοί που δεν τιμούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι στη λήθη και την απαξίωση»
Τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον όλων των κρατών για τα ευρήματα του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη και απηύθυνε κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
• 10:45 π.μ. Προσέλευση
• 11:00 π.μ. Προσφωνήσεις - Χαιρετισμοί (Ουρ. Σούφλα - Κ. Πεσλής)
•11.20 π.μ. Ομιλία της Αρχαιολόγου κ. Περιστέρη Κατερίνας με θέμα: “Μνημειακό ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης”
•Ερωτήσεις

Στη διοργάνωση συμμετέχουν και στηρίζουν οι φορείς:
• Σύλλογος Πολυτέκνων Καρδίτσας
• Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καρδίτσας
• Κέντρο Έρευνας “Εν Χορώ”
• Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων
• Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο Καραϊσκάκης”
• Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας.

ΧΟΡΗΓΟΙ: Καντερές Αλέξανδρος, Βιβλιοπωλείο “ΠΑΙΔΕΙΑ”, ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ Ο.Ε., Κτήμα ΧΑΛΙΛΗ, Αναψυκτήριο ΘΕΟΥ Πλαζ Πεζούλας, La Fiamma, Πρ. Καυσίμων ΔΗΜΑΚΗΣ, Welcome ΖΟΡΜΠΑΣ Ο.Ε., ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ Βιοτεχνία Συστ. Σκίασης, ΟΙΚ. ΓΑΪΤΑΝΙΔΗ, Οινοποιείο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, Catering ΤΑΤΣΙΟΥ, Αρτοποιεία ΑΠ. ΛΑΠΠΑ, Πρατ. Καυσίμων ΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, 18 Γράδο, Ακτινολογικό Εργαστήριο ΜΠΑΤΖΙΑΚΑ Δ.-ΠΡΑΤΖΟΥ Θ.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->