ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο «Τα μυστικά της Μαστρογιαννίτικης πίτας» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαράντου και καλεί τον κόσμο όχι μόνο να την παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει.


Μπατζίνα, χορτόπιτα και ζυμωτό ψωμί …επί δεκαετίες οι τεχνικές παραμένουν αναλλοίωτες και οι διατροφικές ανάγκες επίκαιρες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής 12 Αυγούστου στον παλιό καφενέ Καραγιάννη.
Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται:
Θέλοντας να ενθαρρύνουμε και να διαδώσουμε τα παραπάνω καλούμε όλους να πάρετε μέρος και με ενεργή παρουσία. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και για τους εκτός χωριού μας ενδιαφερόμενους.
Η διαδικασία έχει ως εξής :
Μικρή ενημέρωση για την απ αρχής του αιώνα σχέση πίτας και οικογένειας. Η μετεξέλιξη, η διαδικασία, το ψήσιμο και το αποτέλεσμα. Οι γυναίκες του χωριού θα εξηγήσουν και σε πραγματικό χρόνο θα κινήσουν τη διαδικασία παρασκευής τους. Στη διάρκεια του ψησίματος που θα γίνει με διάφορους τρόπους -σε γάστρα, ηλεκτρική κουζίνα και παραδοσιακός φούρνος – όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικασία. Μετά το ψήσιμο θα δοκιμάσουμε το αποτέλεσμα και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί
Σας περιμένουμε

e-max.it: your social media marketing partner

antoniou mesa stayros mesa

 vasilakosianouarios3.png

 

 

 giovannis final orizontio 1