Μεγάλες συναυλίες - Ξεχωριστό και φέτος το φεστιβάλ λιμνών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, μεγάλες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Λιμνών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Diaplous2018 web single
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "αιχμή" του οποίου είναι οι τέσσερις μεγάλες συναυλίες.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λιμνών Καρδίτσας διατρέχει τους μήνες Ιούλιου- Σεπτέμβριο και όλους τους δήμους του νομού, με εκδηλώσεις που όλες είναι δωρεάν για τους πολίτες, αλλά και για τους επισκέπτες του νομού Καρδίτσας.

afises3
Αναλυτικότερα ο κ. Αγοραστός κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, ένα μεγάλο φεστιβάλ με ισχυρό αποτύπωμα σε όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ των τριών λιμνών στην Καρδίτσα διοργανώνεται σε μια εποχή όπου η επικοινωνία των ανθρώπων είναι δύσκολη λόγω της οικονομικής κατάστασης. Σε μια εποχή όπου η διασκέδαση είναι δύσκολη, εμείς με σαράντα θεατρικές παραστάσεις σε όλους τους δήμους του νομού Καρδίτσας και τέσσερις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, προσπαθούμε, την περίοδο του καλοκαιριού, να δώσουμε τόνωση στην περιοχή μας. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά αλλά και σε κάθε ηλικία να βγουν από τα σπίτια και να συναντηθούν χωρίς κόστος με το συνάνθρωπό τους. Στην ουσία η προσπάθεια μας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Αποτελώντας αντίσταση στην απομόνωση των ανθρώπινων κοινοτήτων".
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι "στόχος μας είναι να δώσουμε ανάσες ελπίδας και να ζωντανέψουμε τις λίμνες μας και όλη την περιοχή. Κάθε χρόνο είμαστε συνεπείς με τη διεξαγωγή αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, το οποίο είναι ανθρώπινο και είναι εγχείρημα ζωής. Οι λίμνες και το φεστιβάλ δίνουν ζωή. Όπως, ζωή θα δώσουν ο Χατζηγιάννης, ο Μακεδόνας, οι Onirama, ο Μητρίτσας και ο Σιόλας το επόμενο διάστημα. Όπως και πολλά τοπικά μουσικοχορευτικά, θεατρικά και καλλιτεχνικά συγκροτήματα".
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν το φεστιβάλ υπογραμμίζοντας ότι "δίνουμε δουλειές, δημιουργούμε οάσεις οξυγόνου, συνεργασίας και συνεύρεσης των ανθρώπινων κοινοτήτων. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές".
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βασίλης Τσάκος κατά την τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:
"Το φεστιβάλ των λιμνών Καρδίτσας είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα.
Πεποίθηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ότι λαός χωρίς ταυτότητα, χωρίς τέχνη και χωρίς μουσική δεν έχει μέλλον. Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε ένα πετυχημένο θεσμό δωρεάν για τους του κατοίκους της Π.Ε. Καρδίτσας και όχι μόνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαρία Καραμπινά που είναι η ψυχή του φεστιβάλ των λιμνών. Τον Περιφερειάρχη μας που από την πρώτη στιγμή μας είπε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη ζωής και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε στους κατοίκους της Π.Ε. Καρδίτσας αυτή τη νότα δροσιάς και μουσικής για όλο το καλοκαίρι. Καλώ όλους του πολίτες όχι μόνο της Π.Ε. Καρδίτσας αλλά και της Θεσσαλίας να έρθουν και να αναδείξουν τις τρεις λίμνες, να δουν αυτά τα υπέροχα μέρη και να γίνουν οι πρεσβευτές της περιοχής μας σε όλη την Ελλάδα. Να μεταδώσουν παντού ότι είμαστε μια περιοχή που αγαπάμε τον πολιτισμό και ξέρουμε να αγαπάμε και να φιλοξενούμε τους ανθρώπου που έρχονται να μας επισκεφτούν".
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας.
Συναυλίες
Μεγάλα ονόματα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Καρδιτσώτες και οι επισκέπτες. Αανλυτικα:
-16 Αυγούστου, Κερασιά Ευτυχία Μητρίτσα και Σταύρος Σιόλας,
-19 Αυγούστου, κεντρική πλατεία Καρδίτσας Onirama
-25 Αυγούστου Λίμνη Πλαστήρα (Πλαζ Πεζούλας) Μιχάλης Χατζηγιάννης
- 27 Αυγούστου,Λίμνη Σμοκόβου (θέατρο Κτημένης) Κώστας Μακεδόνας

afises1

afises4

 


ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

1. Καλλιφώνι: 28 Ιουλίου 2018, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’.
2. Απιδιά : 5 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένας γαμπρός και για τη μαμά», από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.
3. Καστανιά: 12 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Υπόσχεση Γάμου» από το ‘ΤΕΧΝΗΣ ΧΩΡΟΣ -Θέατρο Όψεις Καρδίτσας’.
4. Αμάραντος:17 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Να γελάς…» από το Θεατρικό Εργαστήριο ‘ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΙΣ’ Καρδίτσας.
5. Ξυνονέρι: 19 Αυγούστου 2018,παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών – ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’.
6. Κρύα Βρύση: 21 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Του χωριού το Κοινοβούλιο» από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.
7. Αρτεσιανό: 24 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Μαχούλιας στην Αθήνα», από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.
8. Δαφνοσπηλιά: 26 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Του χωριού το Κοινοβούλιο», από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.
9. Παλιούρι:26 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Να γελάς…» από το θεατρικό εργαστήρι ‘ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΙΣ’ Καρδίτσας.
10. Παλαιοκκλήσι:1 Σεπτεμβρίου 2018,θεατρική παράσταση με τίτλο «Υπόσχεση Γάμου» από ΤΕΧΝΗΣ ΧΩΡΟΣ - Θέατρο Όψεις Καρδίτσας.
11. Μητρόπολη: 6 Σεπτεμβρίου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «O Mαχούλιας στην Αθήνα», από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.

ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
1. Μεσενικόλα: 9 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένας γαμπρός και για τη μαμά», από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας .
2. Μορφοβούνι: 10 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Υπόσχεση Γάμου», από ‘ΤΕΧΝΗΣ ΧΩΡΟΣ - Θέατρο Όψεις Καρδίτσας’.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
1. Ελληνόπυργος: 28 Ιουλίου 2018,θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένας γαμπρός και για τη μαμά» από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.
2. Οξυά: 29 Ιουλίου 2018,θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένας γαμπρός και για τη μαμά» από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.
3. Βατσουνιά: 11 Αυγούστου 2018 , θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένας γαμπρός και για τη μαμά» από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.
4. Μαγούλα: 12 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Να γελάς…» από το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας ‘ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΙΣ’.
5. Φανάρι:13 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Υπόσχεση Γάμου» από ‘Τέχνης Χώρος- Θέατρο Όψεις Καρδίτσας’.
6. Κρανιά: 17 Αυγούστου 2018, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών ‘Ο Άγιος Γεώργιος’.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
1. Προάστιο: 10 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε παράσταση θεάτρου σκιών Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών ‘Άγιος Γεώργιος’.
2. Φύλλο: 20 Ιουλίου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο ‘Ένας γαμπρός και για τη μαμά’, από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.
3. Ιτέα: 17 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο ‘Υπόσχεση Γάμου’ ,από το ‘Τέχνης Χώρος-Θέατρο Όψεις Καρδίτσας’.
4. Καλυβάκια: 24 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο ‘Ένας γαμπρός και για τη μαμά’, από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ
1. Καλή Κώμη: 23 Ιουλίου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Μαχούλιας στην Αθήνα», από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.
2. Ανθηρό : 24 Ιουλίου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένας γαμπρός και για τη μαμά», από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.
3. Πετρίλο: 7 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Υπόσχεση γάμου», από το ‘Τέχνης Χώρος Θέατρο Όψεις Καρδίτσας.
4. Βραγκιανά: 8 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Να γελάς…» , από το ‘Θεατρικό Εργαστήρι Τέχνης Παίδευσις Καρδίτσας.

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
1. Μοσχολούρι: 21 Ιουλίου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Του χωριού το κοινοβούλιο», από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.
2. Λεοντάρι: 25 Ιουλίου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Του χωριού το κοινοβούλιο», από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.
3. Καππαδοκικό:27 Ιουλίου 2018,παράσταση Καραγκιόζη, από το Θέατρο Σκιών ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’.
4. Αγ.Παρασκευή:29 Ιουλίου 2018, παράσταση Καραγκιόζη, από το Θέατρο Σκιών ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ’ .
5. Θραψίμι:10 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Να γελάς…», από το ‘Θεατρικό Εργαστήρι Τέχνης Παίδευσις Καρδίτσας’.
6. Καρποχώρι: 10 Αυγούστου 2018,θεατρική παράσταση με τίτλο «Υπόσχεση γάμου», από το ‘Τέχνης Χώρος - Θέατρο Όψεις Καρδίτσας’.
7. Ρεντίνα:11 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Υπόσχεση γάμου», από το ‘Τέχνης Χώρος - Θέατρο Όψεις Καρδίτσας’.
8. Σμόκοβο:14 Αυγούστου 2018 ,θεατρική παράσταση με τίτλο «Να γελάς…», από το ‘Θεατρικό Εργαστήρι Τέχνης Παίδευσις Καρδίτσας’.
9. Βαθύλακκος: 19 Αυγούστου 2018,θεατρική παράσταση με τίτλο «Να γελάς…», από το ‘Θεατρικό Εργαστήρι Τέχνης Παίδευσις Καρδίτσας’.
10. Άμπελος: 22 Αυγούστου 2018, θεατρική παράσταση με τίτλο «Να γελάς…», από το ‘Θεατρικό Εργαστήρι Τέχνης Παίδευσις Καρδίτσας’.

e-max.it: your social media marketing partner