Πολιτισμός και Πόλεμος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Ένα διαχρονικό ζήτημα αποτελεί το θέμα των φετινών κορυφαίων εκδηλώσεων του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων: η σχέση της Πνευματικής δημιουργίας του Ελληνισμού με τις μεγάλες ιστορικές στιγμές των Αγώνων του για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Από τον Όμηρο και το Θουκυδίδη, το Σόλωνα και τη Σαπφώ μέχρι το Διονύσιο Σολωμό, την Πηνελόπη Δέλτα, αλλά και τον Οδυσσέα Ελύτη, το Γιάννη Ρίτσο, το Γιώργο Σεφέρη και τον Άγγελο Σικελιανό η πορεία του ελληνικού πνεύματος μετουσιώθηκε σε έργο μέσα από το πεδίο της μάχης, αλλά και τη φλόγα της αγάπης για την Πατρίδα.

politismos polemos1
Το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Σοφάδων μια ομάδα εκλεκτών συνεργατών παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση " Πολιτισμός και Πόλεμος " επιχειρώντας μέσα από το λογοτεχνικό κείμενο και το τραγούδι να αναδείξει το θέμα. Η ορχήστρα αποτελείται από το Ναπολέοντα Μουλιάκο στο μπουζούκι, τον Άγγελο Παλαπέλα στο πιάνο και το κλαρίνο, τον Παναγιώτη Καλπία στην κιθάρα, το Βαγγέλη Δημάκη στην κιθάρα και το μπαγλαμά, την Ειρήνη Γιαννούλα και τον Άρη Φαλιάγγα στο τραγούδι και τον Ηλία Παλαπέλα στο μπάσο. Τα κείμενα αποδίδουν : ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Νικολάου, η Καρδιτσιώτισσα ηθοποιός Μαρίνα Γουναροπούλου και η φιλόλογος Γεωργία Καρύδα. Θα προηγηθεί τιμητικό αφιέρωμα στο Γιώργο Γκουσιάρη, πρώην Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων και σημαντική προσωπικότητα του Πολιτισμού του τόπου μας. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Πνευματικό Κέντρο.

politismos polemos3

politismos polemos2
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 9μ.μ. στην κεντρική πλατεία με παραστάσεις των μουσικοχορευτικών ομάδων του Συλλόγου με τραγούδια και χορούς της Ελλάδας σε διδασκαλία και επιμέλεια της Κικής Μαυρουδή. Συνοδεύουν οι μουσικοί : Νίκος Μούτσελος στα πνευστά, Θανάσης Ρούμπος στο βιολί, Παπαδημητρίου Κώστας στο λαούτο και το τραγούδι, Γιάννης Μακρυγιάννης και Γιώργος Τσιλιάκος στα κρουστά και Αθανασία Αλεξοπούλου στο τραγούδι. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ευχαριστεί για την συνολική υποστήριξή του το Δήμο Σοφάδων - Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ ,αλλά και όλους όσοι συμπαρίστανται κάθε φορά υλικά και ηθικά στο έργο του.

politismos polemos4

e-max.it: your social media marketing partner

 oikologiki1 

 oikologiki1