ΣΧΟΛΙΑ
Typography

Στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται και η «άμυνα». Το να βγαίνεις στην επίθεση, χωρίς ιδιαίτερο μάλιστα σχέδιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο …αυτογκόλ.

Τα λέμε όλα αυτά παρακολουθώντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης όπου συζητήθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για δυο αιολικά πάρκα. Τα γεγονότα του Αυγούστου του 2019 με τα ΜΑΤ κάτω από το Δημαρχείο είναι ακόμη νωπά. Ανεξάρτητα του «ποιος κάλεσε τα ΜΑΤ» το γεγονός ότι η οικονομική επιτροπή κλήθηκε να συνεδριάσει υπό την προστασία των ασπίδων και των δακρυγόνων αποτελεί «μαύρη σελίδα» και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.
Στα του χθεσινού συμβουλίου αναμενόμενη ήταν η αρνητική εισήγηση του Δημάρχου έχοντας και παλαιότερο ομόφωνο ψήφισμα. Το συγκεκριμένο θέμα για την αντιπολίτευση έκανε «τζιζ». Η παραίτηση Αλεξάκου έλυσε εν πολλοίς τα χέρια των υπόλοιπων μελών στο να διαφοροποιηθούν και να συνταχθούν στο «Όχι στα αιολικά». Αν ήμουν στη θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, θα ήταν ευχής έργο να συζητηθεί το θέμα χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στο παρελθόν. Το ερώτημα είναι αν θα επέλεγε ο νυν Δήμαρχος να το θυμίσει. Σε πρώτη φάση ο κ. Τσιάκος κινήθηκε συναινετικά. Αγνωστο θα παραμείνει, αν περίμενε να γίνει το «λάθος». Μέχρι που ο επικεφαλής κ. Γιάννης Σβάρνας αποφάσισε να «επιτεθεί», άνευ λόγου, και να ρίξει στο τραπέζι της συζήτησης αποφάσεις του Βασίλη Τσιάκου από τον καιρό που ήταν αντιπεριφερειάρχης. Η ευκαιρία να περάσει "αναίμακτα" το συγκεκριμένο θέμα είχε χαθεί. Μόλις είχε δώσει το «μαχαίρι», το «βούτυρο» και το «ψωμί» στο νυν Δήμαρχο, που θύμισε με έμφαση την περιπετειώδη εκείνη «συνεδρίαση των ΜΑΤ» κάνοντας λόγο για «μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας»
Λογικά η τοποθέτηση του κ. Σβάρνα, μάλλον πρέπει να εξέπληξε ακόμη και τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, καθώς στη συνέχεια δεν ακολουθήθηκε κάποια ευδιάκριτη γραμμή.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->