ΑΡΘΡΑ
Typography

Ο άστατος καιρός των τελευταίων ημερών, φανέρωσε για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά-πυκνά οι αγρότες του νομού, βάζοντας σε κίνδυνο τις φετινές καλλιέργειες.

Ήδη οι παραγωγοί μηδικής (τριφύλλι) έχουν υποστεί οικονομική ζημιά αφού δεν έχουν καταφέρει να κόψουν τριφύλλι ακόμα, ενώ υπάρχουν αρκετές επανασπορές σε χωράφια με βαμβάκι. 

Η χθεσινή βροχόπτωση,  προκάλεσε νέες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών βαμβακιού και σιτηρών. Ταυτόχρονα  υπάρχουν ακόμη αγρότες που δεν έχουν καταφέρει να σπείρουν βαμβάκι καθώς και ντομάτα - καπνό με τα φυτά στα σπορεία να σαπίζουν, ενώ τα έξοδα ήδη τρέχουν και είναι μεγάλα.  Οι ζημιές αυτές έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των αγροτών που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του τεράστιου κόστους παραγωγής και ζωής.

Εδώ φαίνονται οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που από τη μία δεν υπάρχει προστασία της αγροτικής παραγωγής με τα κατάλληλα έργα υποδομής και από την άλλη οι περισσότερες ζημιές που προκλήθηκαν δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουν οι αγρότες, αφού με βάση τον κανονισμό, οι ζημιές αυτής της περιόδου δεν περιλαμβάνονται στα προς αποζημίωση φαινόμενα.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν πείρα και ξέρουν ότι μόνο με τον δίκαιο αγώνα τους μπορούν να αποσπάσουν κάποιες λύσεις. Έχουν πείρα και ξέρουν ότι οι ανέξοδες υποσχέσεις των κυβερνήσεων αφήνουν τον αγροτικό κόσμο αβοήθητο στο έλεος των καιρικών φαινομένων. 

Μόνο το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα και τα δικαιώματα των βιοπαλαιστών αγροτών μέσα κι έξω από τη βουλή. Στηρίζει διαχρονικά το δίκαιο αίτημα του αγροτικού κινήματος  για αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Καθώς επίσης για την φετινή χρονιά να γίνει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, τόσο στο τριφύλλι όσο και στις άλλες καλλιέργειες καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδα λιγότερα.

Το ΚΚΕ καλεί τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να συνεχίσουν των αγώνα για την επιβίωσή τους κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και να δυναμώσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές στις 25 Ιούνη.


Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ΚΚΕ Ισχυρό  

e-max.it: your social media marketing partner

tsiakosA3 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->