ΑΡΘΡΑ
Typography

Σχετικά με τον αγώνα των αγροτών στάλθηκαν οι εξής ανακοινώσεις:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι παλεύουν να υπερασπιστούν το εισόδημά τους που εξανεμίζεται από την πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

Ο αγώνας που δίνουν, είναι αγώνας επιβίωσης. Αγωνίζονται για την  ικανοποίηση βασικών αιτημάτων που θα τους επιτρέψουν να μείνουν στα χωριά τους και στα χωράφια τους ώστε να μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι με τις οικογένειές τους. Οι τεράστιες αυξήσεις  στο κόστος παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που αναγκάζονται να πουλάνε τα προϊόντα τους στους μεγαλεμπόρους, οι αυξήσεις του ρεύματος, το πανάκριβο πετρέλαιο, οι περικοπές στις ενισχύσεις που επιβάλει η ΚΑΠ της ΕΕ, οι καταστροφές στην παραγωγή τους από την κακοκαιρία που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, η μη ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών κ.α. τους ανάγκασαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να βγουν στο δρόμο του αγώνα.

Ο σύλλογος μας στηρίζει τον δίκαιο  αγώνα των βιοπαλαιστών  αγροτών και κτηνοτρόφων  με  όποια μορφή οι ίδιοι αποφασίσουν να αγωνιστούν , γιατί τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Είναι άνθρωποι του μόχθου, γι’ αυτό η  κυβέρνηση πρέπει άμεσα  να απομακρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις από τις κινητοποιήσεις τους. Το μόνο που διεκδικούν είναι αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

    Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Καρδίτσας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του  στους αγρότες και κτηνοτρόφους  του Νομού μας. Στηρίζει τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους .

 • Για μείωση του κόστους παραγωγής με χαμηλή τιμή στην ενέργεια και στα εφόδια.
 • Για εξασφάλιση της σοδειάς από φυσικές καταστροφές.
 • Για έργα αρδευτικά και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
 • Για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα λογικό κέρδος .
 • Για να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να παράγουν .

 

                                                       Τ ο Δ.Σ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ 

Με χημικά και αγροτοδικεία  αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εμάς τους αγρότες και αγρότισσες λες και είμαστε κακοποιά στοιχεία!!

Λες και μείς τους κλέβουμε τον μόχθο τους από τα προϊόντα που πουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές!!

Λες και μείς φορολογούμε τα αγροεφόδια και το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν για να καλλιεργήσουν!!

Λες και μείς τους κόβουμε τις επιδοτήσεις που δικαιούνται!!

Λες και μείς αυξάνουμε τα ασφάλιστρα του ΕΦΚΑ!!

Λες και μείς δεν τους αποζημιώνουμε στο 100% της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ!!

Λες και μείς δεν τους φτιάχνουμε έργα υποδομής και άρδευσης!!

Λες και μείς βάλαμε την ρήτρα στη ΔΕΗ!!

Λες και μείς έχουμε υποβαθμίσει το νοσοκομείο Καρδίτσας και τα κέντρα υγείας της περιοχής!!

Λες και μείς τους στέλνουμε στα δικαστήρια γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους και την αξιοπρέπεια να ζούνε  όπως οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν!!

Οι γυναίκες της Ομάδας Γυναικών Ταμασίου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), είμαστε  παρούσες  και στο μπλόκο της Ε65, όπως είμαστε πάντα παρούσες στους αγώνες του αγροτικού κινήματος, συλλογικά και αγωνιστικά έως ότου δικαιωθούμε!!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥ

Το παραμύθι της χαμένης ευκαιρίας του 1 € στο βαμβάκι που οι αγρότες το κλώτσησαν κατάντησε κακόγουστο αστείο. Οι αγρότες από την άνοιξη του 2022 που ξεκίνησε η καλλιέργεια βαμβακιού καταλάβαμε ότι το κόστος παραγωγής θα αυξηθεί σημαντικά και απλές μαθηματικές πράξεις το προσδιορίσαμε με μεγάλη ακρίβεια. Το κόστος τελικά έφτασε τα 300 € έως και 350% επάνω ανάλογα με το πώς πότιζε ο καθένας. Λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο παραγωγής που είναι τα 350 κιλά ανά στρέμμα για να πέσει το κόστος παραγωγής, θα έπρεπε η τιμή του βαμβακιού να είναι τουλάχιστον 1 € το κιλό. Για τον αγρότη όμως και την οικογένεια του, για να ζήσουν και να καλύψουν τις σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες δεν μένει τίποτα, ούτε λεπτό. Τότε γιατί δουλέψαμε; Για την ψυχή μας ή για να θησαυρίζουν οι έμποροι, οι μεσίτες και οι εκκοκιστές;

Οι αγρότες γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω και μετά το περσινό «χουνέρι» που η τιμή πήγε πολύ πάνω από την συμβεβλημένη και με προτεινόμενα συμβόλαια στα 85 λεπτά και για δύο μόνο μέρες, μερικοί εκκοκιστές δίνουν τιμή που αγγίζει  το 1€. Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η τιμή αφορά το 30-50% της παραγωγής και όχι όλη  την παραγωγή.

Για όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών αποφάσισε να μην προχωρήσει σε προπώληση γιατί η κοροϊδία και η αδικία ξεχείλισε. Το αποτέλεσμα ήταν χασούρα για όλους, μικρότερη για όσους προπώλησαν και μεγαλύτερη για όσους δεν το έκαναν. Μετά και το κλείσιμο της τιμής του βαμβακιού γύρω στα 67 λεπτά η χρεοκοπία των βαμβακοπαραγωγών είναι δεδομένη. Χρειάζεται άμεσα να παρέμβει η κυβέρνηση αναπληρώνοντας το χαμένο εισόδημα.

Ήδη αρκετοί αγρότες είπαν «γειά» στην καλλιέργεια βαμβακιού, κάτι που θα ήθελαν να κάνουν και πολλοί άλλοι.

Για να υπάρξει συνέχεια στην αγροτική παραγωγή χρειάζεται να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που βάζει το αγροτικό κίνημα.

Όλοι στο αγώνα με τα τρακτέρ στους δρόμους και  έχοντας μπροστά τους αγροτικούς συλλόγους που πρέπει να τους ξαναζωντανέψουμε.

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας - Για υγεία, ζωή και ελευθερία

Η «σιδερένια φτέρνα» της κυβέρνησης, πιστή στο δόγμα της «νόμος και τάξη» για ακόμη μια φορά, με  «αστυνομικό μπλόκο», με κλούβες, χημικά και ΜΑΤ προσπαθεί να σταματήσει τη δίκαιη κινητοποίηση των αγροτών. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις που καταλήγουν σε δίκες. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στην περιοχή μας γίνονται με την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής.

Η ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκράτηση των αγωνιστών δεν θα περάσει. Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των αγροτών, τον δίκαιο αγώνα τους και το δικαίωμα να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν. Σε καμία περίπτωση οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν πτοούν τον κόσμο που μάχεται στους δρόμους. Θα συνεχίσουμε να τους βαδίζουμε με μαζικότητα και μαχητικότητα μαζί με όλους: αγρότες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, ανέργους.

Γι’ αυτό, συμπαραστεκόμαστε και σ’ αυτή τη μάχη των αγροτών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους: κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, πλήρη ασφάλιση παραγωγής και αποζημιώσεις από Δημόσιο, ΕΛΓΑ, ανθρώπινες συντάξεις, κ.ά.

Κρίνουμε αναγκαίο ένα αυθεντικό αγωνιστικό μέτωπο εργαζομένων - φτωχομεσαίας αγροτιάς - ανέργων και νεολαίας με πραγματικά μπλόκα παντού για:

 • ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ
 • κατάργηση του «Μητρώου Αγροτών»
 • αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης
 • έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε.
 • δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών
 • ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων
 • κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή.

Η αντιαγροτική πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις από «εκλογικούς σωτήρες» ούτε ανατρέπεται στις κάλπες.  Ανατρέπεται στους δρόμους και τα μπλόκα της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Καλούμε τον λαό να συμπαραταχθεί στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες μας.

Κάτω τα χέρια από τους αγρότες!

Να δυναμώσουν τα μπλόκα της Ε65!

Έξω η αστυνομία από τα μπλόκα και τις συγκεντρώσεις των αγροτών, από τις διαδηλώσεις και τους κινηματικούς χώρους!

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->