ΑΡΘΡΑ
Typography

Σχόλιο της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ – κινήματος αλλαγής για το αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα

 Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, η επιδότηση για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά MWh έναντι 213 ευρώ τον Ιούλιο και, όπως είπε, αναμένεται να καλύψει από 82% έως και 99% της συνολικής αύξησης στο κόστος ηλεκτροδότησης.

Όμως οι τελικές τιμές καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια διαμορφώνονται για τον Αύγουστο στα 17 - 21 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ μόλις πριν έναν χρόνο ανέρχονταν στα 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Με λίγα λόγια το «δώρο» της κυβέρνησης προς τους αγρότες, μέσω της υποτιθέμενης κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, είναι άδωρον, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στις χρεώσεις καταναλωτή. Με τις πολιτικές της η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, σε ρεύμα πολυτελείας.

Την ίδια ώρα που καταγράφονται οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, επιβαρύνοντας έτσι περισσότερο την αγροτική παραγωγή - συνδυαστικά με τις αυξήσεις στα λιπάσματα και τα καύσιμα – οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δυσλειτουργίες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που λαμβάνουν χώρα συχνές και απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος, κάτι που στοιχίζει σε καθυστέρηση και του ποτίσματος, αλλά και σε τεχνικές βλάβες οι οποίες καθυστερούν δραματικά να αποκατασταθούν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η αγροτική παραγωγή. Θα έπρεπε όταν γίνονται απαιτητές άμεσα οι πληρωμές των αγροτικών ρευμάτων, να υπάρχει και αντίστοιχη άμεση αποκατάσταση των βλαβών.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί πως είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν οι αγρότες κάτω από αυτό το βάρος των επιβαρύνσεων. Χρειάζονται πραγματικά μέτρα στήριξης και όχι επικοινωνιακά κόλπα ενός δήθεν κοινωνικού προφίλ της κυβέρνησης.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->