ΑΡΘΡΑ
Typography

Τι κι αν τα έσοδα ανήλθαν, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε 24,731 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,642 δισ. ευρώ ή 17,3% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2022;

Τι κι αν οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και τα βασικά αγαθά παραμένουν στα ύψη;

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαίρεται πως όλα βαίνουν καλώς.

Μάλιστα, τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να πανηγυρίζουν για τα 43 δισεκ. ευρώ που δόθηκαν εν μέσω πανδημίας, εκ των οποίων τα 8,3 δισεκ. ευρώ αφορούν την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Την ώρα που ο επιχειρηματικός κόσμος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις πάγιες υποχρεώσεις του(ΕΝΦΙΑ, φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές), καλείται να επιστρέψει μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής είτε όλο το ποσό μαζί είτε σε δόσεις.

Μετά από δύο χρόνια πολλαπλών κρίσεων, αντί ο επιχειρηματικός κόσμος να λαμβάνει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας, βρίσκει το κράτος απέναντι του.

Κάποια από τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η κυβέρνηση είναι είτε η διαγραφή της επιστροφής των δόσεων μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ - για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις – ενώ για τις υπόλοιπες θα μπορούσε να εφαρμοστεί και η κλιμακούμενη επιστροφή ανάλογα με το εισόδημα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, τρεις (3) στις δέκα(10) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι ήδη υπερχρεωμένες.

Είναι προφανές λοιπόν πως η εντολή άμεσης επιστροφής μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της, καθώς οι οικονομικές της επιλογές δημιουργούν περαιτέρω ασφυξία στην αγορά.

 

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->