ΑΡΘΡΑ
Typography

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας, άλλοτε εμβληματικό και σημείο αναφοράς για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Το τελευταίο διάστημα δουλεύει στα όρια του και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει πλέον τεράστιες προσπάθειες να κρατήσει το σύστημα όρθιο, με εξαντλητικά ωράρια και συνεχείς εφημερίες, ώστε οι δομές του να παραμείνουν λειτουργικές για την εξυπηρέτηση και νοσηλεία των περιστατικών ασθενών με covid-19, αλλά και των άλλων περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας.

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας έφτασαν στο αποκορύφωμα λόγω της υποστελέχωσης σε κάθε τομέα, με  αποτέλεσμα τα Σαββατοκύριακα να μένει χωρίς ακτινολόγο. Η λύση του Delivery των εξετάσεων σε γειτονικό Νομό  και της online διάγνωσης μόνο από  τεχνολόγο-ακτινολόγο χωρίς την παρουσία και ευθύνη ιατρού ακτινολόγου και χωρίς να έχει την κλινική εικόνα του ασθενούς, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει για τη μελλοντική λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι πρόσφατες κινητοποιήσεις του ιατρικού προσωπικού λόγω της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησης του, τα ψηφίσματα καταγγελίας μετά τις γενικές συνελεύσεις των εργαζόμενων για την συνεχιζόμενη απαξίωση βρίσκουν καθόλα σύμφωνη την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσα και καλούμε τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου καθώς και όλους τους υπευθύνους του Νομού να βρεθεί άμεσα λύση έτσι ώστε οι κάτοικοι του Νομού μας  να έχουν την περίθαλψη που τους αξίζει , την περίθαλψη που θα τους κάνει να νοιώσουν τη σιγουριά ότι είναι στο σωστό μέρος για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Η Υγεία είναι υπόθεση όλων μας. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Καρδίτσας συμπαραστέκεται στον αγώνα των υγειονομικών του Νοσοκομείου Καρδίτσας και κατ΄ επέκταση των κατοίκων της και ζητάμε για το Νοσοκομείο της πόλης μας όχι μόνο βγει από το τέλμα  που του επιβάλλεται, αλλά να ενισχυθεί με στόχο την υπεράσπιση της υγείας του τόπου:

  1. Πλήρη στελέχωση με γιατρούς των προβλεπόμενων ειδικοτήτων, του νοσηλευτικού προσωπικού, των χειριστών μηχανημάτων (στο ακτινολογικό), των οδηγών ασθενοφόρων, των τραυματιοφορέων.
    2. Κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών του νοσοκομείου.
    3. Επαρκή κάλυψη των κονδυλίων για την συντήρηση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων.
    4. Κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου σε αναλώσιμα, ορθοπεδικά είδη, ιατροφαρμακευτικό και επιδεσμικό υλικό.

 

Από τη Διοίκηση του Συλλόγου

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->