ΑΡΘΡΑ
Typography

Η βουλευτής του νομού κατά την ομιλία της σε Νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης

«Στη Ν.Δ. δεν κρυβόμαστε πίσω από απαρχαιωμένους Νόμους και δικανικά κενά. Δεν στοχοποιούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε εκβιάζουμε επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους.Δεν στήνουμε σκευωρίες και δεν ποδηγετούμε την Δικαιοσύνη με ωμές παρεμβάσεις. Για εμάς η ανεξαρτησία της είναι προϋπόθεση του Κράτους Δικαίου, αλλά και δομική αρχή της Δημοκρατίας. Και πρέπει κάποια στιγμή να παραδεχτείτε, ότι η εμπλοκή σας ως Κυβέρνηση, στο έργο της Δικαιοσύνης, πλήγωσε το κύρος και την αξιοπιστία της.», τόνισε με αιχμηρό και έντονο τρόπο από το βήμα της Βουλής, η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα, απευθυνόμενη στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία της σε Νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Αριστοτέλης στο πέμπτο βιβλίο των Ηθικών Νικομαχείων, αναλύει μία ηθική αρετή, την οποίαν αποκαλεί και «τελείανἀρετή», τηνΔικαιοσύνη. Την θέτειως προϋπόθεση των υπόλοιπων ηθικών και πολιτικών αρετών.

Βελτιώνοντας τα τεχνικά ζητήματα των δικαστηρίων και των δικαστικών λειτουργών, είναι πρόδηλο ότι αναβαθμίζεται συνολικάη άσκηση του Δικαίου, και ο θεσμός της Δικαιοσύνης θα ανακτήσει την ουσιαστική και δυναμική ισχύ του. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την θεσμική θέση της Δικαιοσύνης, γιατί, κάθε ευνομούμενη πολιτεία, εξελίσσεται και προοδεύει μέσα από την εύρυθμη λειτουργία της. Η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα, για να μπορούν άπαντες, υπό ορισμένο πλαίσιο, να δρουν και να προστατεύονται.

Με το παρόν σχέδιο νόμου εξαλείφονται παθογένειες του ισχύοντος, αναχρονιστικού καθεστώτος. Στόχος του, είναι ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση, των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Εξασφαλίζεται η εξοικονόμηση πόρων, η επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων, αλλά και το πιο σημαντικό, προωθείται η θωράκιση της ισχύος και του κύρους, των δικαστικών λειτουργών.

Η μεγάλη αργοπορία απονομής της δικαιοσύνης, δημιουργεί πολλές φορές στους πολίτες, αμφισβήτηση και για αυτές καθαυτές τις αποφάσεις. Αυτό αδικεί τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι στην πλειονότητα τους, είναι εξαίρετοι. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, να αλλάξει την εικόνα αυτήν, ακριβώς γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τα ελληνικά δικαστήρια αντιμετωπίζουν καθημερινά σωρεία υποθέσεων, με απαρχαιωμένα συστήματα και δυσκίνητη διοικητική διάρθρωση. Η Δικαιοσύνη, είναι ένα ακόμα θύμα της κραταιάς ελληνικής γραφειοκρατίας, με όλα τα συνοδά μειονεκτήματά της. Πολλές από αυτέςτις παθογένειες,διορθώνονται με το νομοσχέδιο αυτό.

Έχουμε ως προτεραιότητατην αναβάθμιση των διαδικασιών και την ενίσχυση, των δικαστικών λειτουργών. Μεσημαντικές καινοτομίες,για την καλύτερη οργάνωση και αποδοτικότερη λειτουργία, των δικαστηρίων της χώρας.Με  συνεχή εκπαίδευσηκαι επιμόρφωση,μέσα από ειδικά προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Με την εφαρμογή τουe-justice, της ειδικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, που θα λύσει προβλήματα, τα οποία ως τώρα έλυναν δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι. Με τις βελτιώσεις αυτές, αναμένεται να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση, χιλιάδων εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων, που διαχρονικά επιβαρύνουν την αποδοτική λειτουργία των δικαστηρίων μας.

Ένα γρήγορο και αποδοτικό δικαστικό σύστημα, ευνοεί την κοινωνία πολυεπίπεδα. Οι πολίτες νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι. Η κοινωνία ακμάζει ηθικά και οικονομικά, καθώς οι όποιες διαφορές, επιλύονται γρήγορα και αποτελεσματικά.Οι επενδυτές ξέρουν, ότι αν χρειαστεί, θα διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους ανεμπόδιστα και δεν θα πρέπει, να συνδιαλλαγούν με ένα αργό και βασανιστικό δικαστικό σύστημα.

Σύγχρονο κράτος σημαίνει εκσυγχρονισμός και η Δικαιοσύνη είναι κεφαλαιώδους σημασίας, για να μείνει έξω από αυτόν.Δίνουμε βάρος στην διαφάνεια και την ισονομία, προστατεύουμε το δικαίωμα του πολίτη, στην ίση μεταχείριση.Προωθούμε την αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας, το οποίο είχαν διαταράξει οι χαμηλές ποινές και οι πρόωρες αποφυλακίσεις, για τις οποίες φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερο ζήλο. Ξέχασε κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας ανέβαλε ακόμα και τις εκλογές, για να ψηφίσει τον Ποινικό Κώδικα, που είχε φτιάξει στα μέτρα του;

Στη Νέα Δημοκρατία δεν κρυβόμαστε, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από απαρχαιωμένους Νόμους και δικανικά κενά. Δεν στοχοποιούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε εκβιάζουμε επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους. Δεν στήνουμε σκευωρίες και δεν ποδηγετούμε την Δικαιοσύνη με ωμές παρεμβάσεις. Για εμάς η ανεξαρτησία της είναι προϋπόθεση του Κράτους Δικαίου, αλλά και δομική αρχή της Δημοκρατίας. Και πρέπει κάποια στιγμή να παραδεχτείτε, ότι η εμπλοκή σας ως Κυβέρνηση, στο έργο της Δικαιοσύνης,πλήγωσε το κύρος και την αξιοπιστία της.

Ο συντοπίτης μου Υπουργός, κ. Τσιάρας δίνει άοκνο αγώνα για να επαναφέρει την Δικαιοσύνη, στη θέση που της αναλογεί,στην Ελλάδα του 2022. Με νομοσχέδια και ρυθμιστικές διατάξεις, κατευθύνουν το ελληνικό δικαιικό σύστημα, να προσαρμοστεί στην λογική, που επικρατεί σε όλα τα ευρωπαϊκά συστήματα.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ., με τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε εισαγάγει σε όλους τους τομείς, διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας, δημιουργούμε προοπτικές και εδραιώνουμε δικαιώματα, που πολλά από αυτά, μέχρι σήμερα τα απολάμβαναν μόνο θεωρητικά.

Η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετωπίζει,  βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη, τον στηρίζει, αλλάζει τη ζωή του προς το καλύτερο και διορθώνει κακώς κείμενα δεκαετιών. Η Ν.Δ., ως σύγχρονη παράταξη, ασκεί προοδευτική πολιτική. Αλλάζει την Ελλάδα και την οδηγεί μπροστά, παρά την απεγνωσμένη προσπάθειά της αντιπολίτευσης σας να την καθηλώσει στο παρελθόν.»

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->