ΑΡΘΡΑ
Typography

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την Κυριακή 29/5 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ που αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία λήγει στις 12/06. H ομόφωνη αρνητική τοποθέτηση της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, που ανακοινώθηκε στις 27/5, αγνοήθηκε επιδεικτικά από το ΥΠΑΙΘ.Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συναισθανόμενος το επείγον της κατάστασης,κάλεσε χθες Πέμπτη 02/06/2022 τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν διεξοδικά για την αρχιτεκτονική του πολυσέλιδου νομοσχεδίου.Καλεσμένοι ήταν και εκπρόσωποι των συλλόγων ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και των Διοικητικών υπαλλήλων.

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΔ ΠΘ ομόφωνα κατέληξε στο ότι το νομοσχέδιο στο σύνολό του αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατική λειτουργία και το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, ενώ επιπλέον υπονομεύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του.Ένα Πανεπιστήμιο που περιορίζει σημαντικά την ακαδημαϊκότητα, στοχεύει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του, ένα πανεπιστήμιο αυταρχικό, ιεραρχικό, υπερσυγκεντρωτικό και εν τέλει αναποτελεσματικό. Το νομοσχέδιο αυτό ευνοεί τη διαπλοκή και συνολικά πλήττει,σύμφωνα με όλες τις διεθνείς μετρήσεις,τον πιο αξιόλογο θεσμό της ελληνικής κοινωνίας.

- Επειδή ο νόμος στο σύνολό του είναι προϊόν ξενόφερτων νεοφιλελεύθερων εμμονών που ουδεμία σχέση έχουν με το γίγνεσθαι της χώρας.

- Επειδή ο νόμος εμπεδώνει εισαγγελικού και αστυνομικού τύπου αντιλήψεις που στοχεύουν στον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και της έρευνας.

- Επειδή ο νόμος προωθεί τη λειτουργία του Πανεπιστημίου ως σούπερ μάρκετ πτυχίων.

Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων καλεί τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να τοποθετηθεί έμπρακτα αρνητικά απέναντι στο σχέδιο νόμου με συγκεκριμένες ενέργειες που να διευκολύνουν  τις δράσεις και κινητοποιήσεις της ακαδημαϊκήςκοινότητας.

Επιπλέον αποφασίζει:

- Την σύμπραξη με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους απέναντι στο εχθρικό αυτό νομοσχέδιο και για τους αυτούς.

- Την ανάληψη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο.

- Την συμμετοχή του Συλλόγου σε κινητοποιήσεις που θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας και την ΠΟΣΔΕΠ.

Για τη ΓΣ του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

 

Ο Γραμματέας

Βανέσσα Κατσαρδή

Αθανάσιος Λουκόπουλος

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->