ΑΡΘΡΑ
Typography

Ανακοίνωση Σωματείου Εμποροϋπάλληλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Καρδίτσας

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας εκφράζει την αντίθεση του με κάθε μορφή καταπάτησης του ωραρίου εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων.

Τα ωράρια λάστιχο και οι απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας δεν ήταν ποτέ προς όφελος των εργαζόμενων στο εμπόριο ,καθώς και των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων της πόλης μας. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι μεγάλες αλυσίδες που τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιες φιέστες ,επιδιώκοντας από την μία την καταπάτηση του ωραρίου των εργαζομένων και από την άλλη το στραγγάλισμα των αυτοαπασχολούμενων.

Η βραδιά γιορτή που ετοιμάζει η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕμπορικούΣυλλόγου Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας το Δήμο Καρδίτσας και το Επιμελητήριο , ο σκοπός της όποιας είναι να στρώσει το κόκκινο χαλί για περισσότερα κέρδη για τις μεγάλες επιχειρήσεις και δουλειά χωρίς ωράριο για τους υπόλοιπους.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Καρδίτσας δεν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για αγορές ή ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, ούτε θα τονωθεί καμία η αγοραστική κίνηση όταν το κόστος διαβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι δυσβάσταχτο.

Καμία <<λευκή>> τους νύχτα δεν μπορεί να κρύψει τις μαύρες νύχτες που βιώνουμε όλοι μας από την ακρίβεια ,τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης , τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις ,την ανεργία, την έλλειψη πλήρους και σταθερής εργασίας.

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους  που ήδη βιώνουν τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών μέτρων της τελευταίας δεκαετίας, να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Να μην βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή τους και των οικογενειών τους. 

Καλούμε επίσης τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους της Καρδίτσας, να αντιδράσουν σε αυτό το μέτρο, γιατί γνωρίζουν καλά πως η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματά τους δεν είναι το ωράριο, αλλά η φτώχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Αγωνιζόμαστε για ꞉

 • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση
 • Κατάργηση όλων των νόμων που φέρουν την απελευθέρωση της Κυριακάτικής αργίας
 • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
 • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
 • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των ανταποδοτικών και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Για κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
 • Για κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης. Καμία διακοπή στις παροχές αυτές.
 • Για διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων. Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
 • Για επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000€. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Για απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είμαστε κλειστά ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.
 • Για να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες από τον ΙΑΝΟ στο 100% της πραγματικής ζημιάς.
 • Για να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής μας. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτηςμεευθύνη και χρηματοδότηση κρατική.

Ο πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

Σαριδάκης Στέλιος                                      Παπαδόπουλος Γεώργιος

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->