ΑΡΘΡΑ
Typography

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Το θράσος και η χυδαία προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη περισσεύουν.

Σε επίσκεψή του στο Δαμάσι Τυρνάβου, εγκαινίασε σχολείο, το οποίο κατασκευάστηκε από ιδιωτική εταιρεία στη θέση του παλιού, που «χτυπήθηκε» από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Ήθελε να καταδείξει τα δήθεν γρήγορα αντανακλαστικά και το έργο της κυβέρνησής του, που μόνο  γρήγορα δεν ήταν και μόνο δικό του έργο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο δικός του απολογισμός για τις σεισμόπληκτες περιοχές περιλαμβάνει μόνο την αδράνεια.

Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται ακόμα -επτά μήνες μετά- ανάμεσα σε χαλάσματα και διαβιούν σε κοντέινερ.

Την ίδια στιγμή, αρκετά κτίρια σχολείων στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν όπως τα άφησε ο σεισμός.

Μεταξύ αυτών το 1ο δημοτικό σχολείο Παλαμά και το δημοτικό σχολείο Κοσκινά, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για μαθήματα και στα οποία δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Εκτός, βεβαίως, από την τοποθέτηση κοντέινερ, τα οποία θα φιλοξενήσουν τουλάχιστον 80 μαθητές (60 στον Παλαμά και 20 στον Κοσκινά) για τα μαθήματά τους.

Πέραν αυτού, τίποτα. Ούτε καν πρόβλεψη για το τι θα γίνει με τα συγκεκριμένα κτίρια, αν δηλαδή θα επισκευαστούν ή αν θα κατεδαφιστούν για να κατασκευαστούν νέα.

Η καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους δεν μπορεί να ορίζεται με βάση τις «προδιαγραφές» της προπαγάνδας Μητσοτάκη.

Απαιτείται άμεση και μόνιμη λύση για τα σχολεία Παλαμά και Κοσκινά. H επιλογή των κοντέινερ ως λύση δεν πρέπει να χρονίσει.

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Κωνσταντίνος Αγόρης

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->