ΑΡΘΡΑ
Typography

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες, αγαπητοί συνάδελφοι,αγαπητοί γονείς. Μια νέα σχολική χρονιά, μιαχρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, ξεκινά.


Σ’ αυτό το ξεκίνημα, τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές καιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας μόνιμοι και αναπληρωτές, βρίσκονται στις θέσεις τους, περιμένοντας τα παιδιά για τον αγιασμό.Ανάμεσα σ’ αυτούς και οι 57 δάσκαλοι και 13 νηπιαγωγοί, που ήρθαν φέτος με μετάθεση και θα βρίσκονται πλέον δίπλα στις οικογένειές τους.
Κάθε τέτοιο ξεκίνημα, δε σημαίνει μόνο σχολικές αίθουσες και αυλές γεμάτες με παιδικές φωνές, σημαίνει και οικογένειες γεμάτες με όνειρα και ελπίδες.
Όνειρα και ελπίδες, που γίνονται πραγματικότητα με την πολύτιμη συνεισφορά των εκπαιδευτικών μας, που θα σταθούν και πάλι δίπλα σε κάθε παιδί, καταθέτοντας την ψυχή τους στην τάξη.
Οι εκπαιδευτικοί είναι πάντα οι βασικοί συντελεστές για ένα σχολείο που θα στοχεύει στην οικοδόμηση της γνώσης, στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και θα προάγει την υιοθέτηση των αξιών του δικαίου, της ισονομίας, της ελευθερίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της αποδοχής της διαφορετικότητας.
Η φετινή χρονιά θα είναι μια χρονιά καινοτομιών για την Εκπαίδευση, αφού για πρώτη φορά εισάγεται γενικευμένα η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας με δραστηριότητες από το νηπιαγωγείο ενώ ξεκινά και η καθολική εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.
Με την επέκταση των ΣΔΕΥ, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα μπορούν να υποστηρίζουν παιδιά σε όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης της Καρδίτσας αλλά και σε πολλά περιφερειακά σχολεία, στα οποία λειτουργεί Τμήμα Ένταξης.
Μετά τους 11.700 νέους διορισμούς, που έγιναν μετά από πολλά χρόνια, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων καλλιτεχνικών και θεατρικής αγωγής μπαίνουν στα σχολεία μας, με σχέση μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Στις ιδιαίτερες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας, αποτελεί προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Στην κατεύθυνση αυτή, το εμβόλιο μας θωρακίζει απέναντι στην απειλή. Οι εκπαιδευτικοί, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και τα σχετικά πρωτόκολλαγια να μένουμε ασφαλείς και να μαθαίνουμε με ασφάλεια, μέσα στις τάξεις.
Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η χρήση της μάσκας δεν είναι μόνο μέτρα κατά της διασποράς του ιού στα σχολεία. Είναι και πράξη που αναπτύσσει το αίσθημα ευθύνης των παιδιών, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Με αυτές τις σκέψεις, καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες σ’ ένα ενδιαφέρον ταξίδι γνώσης και ανακάλυψης, με αρκετές ανηφοριές αλλά και πολλές συναρπαστικές στιγμές και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!
Ο Διευθυντής Π.Ε. Καρδίτσας
Μπότας Αθανάσιος

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->