ΑΡΘΡΑ
Typography

Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στάλθηκαν τα παρακάτω μηνύματα

 

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κ. Τσιάρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέχει το εφαλτήριο για μια καινούργια αρχή, για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μια καινούργια χρονιά «πλούσια» σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο, αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.
Η επιστροφή στα θρανία, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και προόδου, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού, άλλαξε την καθημερινότητά μας, άλλαξε τη ζωή μας.
Για ακόμη μια χρονιά, καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις νέες αυτές συνθήκες και να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Να γίνει κτήμα τους, η μεθοδικότητα και η υπευθυνότητα.
Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι ψυχική δύναμη και έμπνευση. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η συμβολή τους στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, είναι σπουδαία και καθοριστική.
Στους γονείς, υπομονή και πίστη στις δυνάμεις των παιδιών τους.
Καλή, δημιουργική χρονιά, με υγεία σε όλους!

«Ευχετήριο μήνυμα του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Φέτος ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά, γίνεται μια νέα αρχή στον αγώνα που δίνουν μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς για την κατάκτηση της γνώσης. Μια νέα αρχή και ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, που έχει στιγματίσει τις ζωές μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο κοινός στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι ένα υγιές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν τις γνώσεις, τα εφόδια και τις δεξιότητες,για να γίνουν οι αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας.
Εμείς ως κυβέρνηση θα είμαστε σύμμαχοι στα παιδιά, στους γονείς , στους εκπαιδευτικούς, για να παρέχουμε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα και να δημιουργήσουμε ένα σχολείο με αξίες και πεποιθήσεις, που προετοιμάζει ένα άλλο μέλλον στους μαθητές.
Εύχομαι κάθε παιδί να μπορέσει να αγαπήσει την αληθινή γνώση και να έρθει έτσι πιο κοντά στα όνειρά του.
Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, αισιοδοξία, ζήλο και δύναμη.

Ευχές Ασημίνας Σκόνδρα για τη νέα σχολική χρονιά

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Βρισκόμαστε στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς και αρκετά αισιόδοξοι, αφού γίνεται ομαλά η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.  

Για το  άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, η κυβέρνηση εξέδωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά όλο το πλαίσιο επαναλειτουργίας, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ.

Με  πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, επίσης, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, για τις εκπαιδευτικές δομές, με χρήσιμο υλικό προς την εκπαιδευτική κοινότητα, προς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς,  αναφορικά με την πανδημία.

Καμία όμως πρωτοβουλία ή απόφαση της κυβέρνησης, δεν θα μπορέσει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εάν δεν υπάρξει καλή διάθεση συνεργασίας, για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες και πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η παιδεία είναι ένα ύψιστο αγαθό και εξακολουθεί να παραμένει το σημαντικότερο εισιτήριο για μια στέρεη πορεία στη ζωή, στην κοινωνία και στο μέλλον.

Πιστεύω ότι στο Νομό μας είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι συμμερίζονται την άποψη αυτή και συμβάλλουν, ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν, κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο οι  Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι αιρετοί του Νομού μας, όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Καθοριστική και απαραίτητη η σύμπνοια , η συνεργασία και η συνεννόηση  για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος πάντα των παιδιών.

Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε το περιβάλλον που θα ευδοκιμήσουν οι κόποι και οι θυσίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι η παιδεία, είναι η σημαντικότερη επένδυση της χώρας μας στο μέλλον.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, στελέχωσε την δημόσια παιδεία, με  11.700 νέους, μόνιμους εκπαιδευτικούς, που αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Πρόκειται για μόνιμους διορισμούς, μετά από 12 χρόνια, σε εποχή δύσκολη και οικονομικά πιεσμένης, λόγω της πανδημίας.

Διόρισε επίσης 4.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς, στην Ειδική Αγωγή, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας.

Στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, να έχετε υγεία και δύναμη, για να κάνετε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη ζωή σας. Να μην ξεχνάτε, ότι στυλοβάτες και αρωγοί είναι οι γονείς σας, που παραμερίζουν κάθε δυσκολία, προκειμένου να συμπαρασταθούν και να εξασφαλίσουν την πρόοδό σας.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαθέτουν γνώσεις, εμπειρίες και ευαισθησίες, να συνεχίσετε να ασκείτε το λειτούργημά σας, με τον ίδιο άοκνο ζήλο.

Εύχομαι σε όλους, καλή, εποικοδομητική, σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.

Θα είμαι πάντα δίπλα σας αρωγός και συνοδοιπόρος, για τη στήριξη του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου».

Μήνυμα βουλευτή Σπύρου Λάππα για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους  μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή,  δημιουργική και υγειονομική ασφαλή χρονιά.

Δυστυχώς όμως, ακόμα μία νέα σχολική χρονιά, λόγω πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας δεν έπραξε απολύτως τίποτα στο χώρο της εκπαίδευσης, αφού δεν έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπως η αραίωση των πολυπληθών τμημάτων, η διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αξιόπιστος μηχανισμός ιχνηλάτισης, βελτίωση συνθηκών υγιεινής ώστε να είναι ικανά να μην επιτρέψουν την επανάληψη τα  ελληνικά σχολεία να καταγράψουν πάλι  αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη, αναφορικά με το διάστημα που παρέμειναν κλειστά.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη οι σχολικές αίθουσες φέτος να λειτουργήσουν κανονικά, με σοβαρές παρεμβάσεις, διάλογο και πειθώ ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους και να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι ο εμβολιασμός  αποτελεί σημαντικό όπλο αναχαίτισης κατά του covid-19, μακριά από τακτικές τιμωτηρικότητας και αυταρχισμού. Μιλάμε για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Δημόσια Εκπαίδευση:  των ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, της οικονομικής ενίσχυσης των δομών της,  και, κυρίως της μόρφωσης, που σήμερα πολλοί την έχουν πετάξει στον κάλαθο της ιστορίας. Και αυτό δυστυχώς θα το πληρώσουν οι μαθητές και μαθήτριες, αλλά και η χώρα, η κοιτίδα, υποτίθεται, της γνώσης, της μόρφωσης, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Εμείς θα αγωνιστούμε αυτό να μην συμβεί. Είναι εθνική επιταγή.

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η ζωή είναι ένα ανοιχτό πεδίο συνεχών προκλήσεων. Οι επιλογές μας και η ικανότητα να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά σε αυτές, αποτελούν έκφραση της προσωπικής μας δύναμης εξέλιξης για να κερδίσουμε το μέλλον. Τη φετινή σχολική χρονιά η μεγάλη πρόκληση είναι να επιστρέψουμε και να παραμείνουμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ασφαλείς, στο φυσικό χώρο του σχολείου και στην αναντικατάστατη δια ζώσης διδασκαλία. Εμβολιαζόμαστε για να προστατέψουμε τον εαυτό μας, τους συμμαθητές μας, την οικογένεια και όσους αγαπάμε, την κοινωνία. Και ενθαρρύνουμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα για να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοιό. Η ζώσα πραγματικότητα αποδεικνύει ότι κανείς δεν είναι άτρωτος. Ο κορωνοιός βρίσκεται ανάμεσα μας, μεταλλάσσεται απρόβλεπτα, αφορά όλο και πιο συχνά τους νεότερους σε ηλικία ανθρώπους. Από τους μαθητές του σήμερα, θα προκύψει η νέα γενιά επιστημόνων του αύριο. Αυτοί που θα κληθούν να καθοδηγήσουν με όπλο την επιστημονική γνώση, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, την κοινωνία στις προκλήσεις του αύριο. Γιατί η γνώση είναι δύναμη. Είναι το κλειδί της επιτυχίας του αύριο, το κλειδί της επιτυχίας στη ζωή. Η γνώση είναι το αγαθό που είναι δικό σας και κανείς δεν μπορεί να σας το αφαιρέσει. Κανείς δεν μπορεί, κανείς δεν δικαιούται να σταματήσει τη πορεία σας προς τη γνώση. Η ατομική ευθύνη οδηγεί στη συλλογική ελευθερία.
Καλή αρχή σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καλή σχολική χρονιά

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για τη νέα σχολική χρονιά

   Με τον καθιερωμένο αγιασμό ανοίγει και φέτος η αυλαία της καινούριας σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες και στην Π.Ε Καρδίτσας. Και αυτό το σχολικό έτος αναμένεται να έχει ιδιαιτερότητες λόγω της πανδημίας του covid -19. Ωστόσο διαθέτουμε πλέον και εμπειρία, αλλά και ‘’όπλα’’, ώστε  η επιστροφή στα θρανία να είναι απόλυτα ασφαλής και να διεξάγεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.

    Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες , άλλη μια χρονιά γεμάτη ευκαιρίες για νέες γνώσεις,  νέες εμπειρίες, νέες φιλίες βρίσκεται μπροστά σας. Άλλη μια χρονιά που θα θέσετε νέους στόχους και θα θέσετε τις βάσεις για την πραγματοποίησή τους αρχίζει τώρα.

     Αρωγοί στην προσπάθειά σας αυτή είναι οι γονείς σας και οι εκπαιδευτικοί, που δίνουν το δικό τους αγώνα για να σας μεταδώσουν, γνώσεις, αξίες και δύναμη για να προχωρήσετε.

     Αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να συνδράμει στην επίλυση τυχόν προβλημάτων μέσα από συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και όπως έχει επισημάνει ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός η εκπαίδευση χτίζει το μέλλον και αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για όλους μας.

    Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο, και να ανταποκριθούν με επιτυχία στη διπλή πρόκληση: της κατάκτησης της γνώσης και της υγειονομικής ασφάλειας.

      Εύχομαι στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς δύναμη και αντοχή στο πολύπλευρο και σημαντικό έργο τους.

 

Καλή πρόοδο σε όλους.

Ευχές του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη για τη νέα σχολική χρονιά.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς , θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές και τις μαθήτριες μια καλή και δημιουργική χρονιά. Με προσπάθεια,  επιμονή και υπευθυνότητα, τους εύχομαι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια  για μια δημιουργική πορεία στον  τομέα της γνώσης αλλά  και αρχές και αξίες ώστε να βγουν  ολοκληρωμένοι άνθρωποι και υπεύθυνοι πολίτες.

Στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ,αντοχή και δύναμη για να ανταποκριθούν  στο δύσκολο και υπεύθυνο λειτούργημά τους κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Και στους γονείς  επίσης, κουράγιο και υπομονή  για να στηρίζουν τα παιδιά τους στον απαιτητικό αγώνα της γνώσης που έχουν μπροστά τους.

  Το φετινό σχολικό έτος ξεκινά,δυστυχώς πάλι μέσα σε δύσκολες συνθήκες καθώς η προστασία της υγείας όλης της σχολικής κοινότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Είμαι βέβαιος ότι το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών θα συμβάλλει στη διασφάλιση της υγείας όλων και στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ακούγοντας τις συμβουλές των ειδικών .

Καλή σχολική χρονιά σε όλους με υγεία.

Νίκος  Γ. Καραγιάννης

Καθηγητής

Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία ανοχύρωτα και τους μαθητές/τριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι απαράγραπτες:

 • Ενάμισι χρόνο τώρα αρνείται να προχωρήσει στις απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
 • Αρνείται να αυξήσει τις σχολικές τάξεις, ώστε να μειωθούν οι μαθητές/τριες ανά αίθουσα, στοιβάζοντας 27 άτομα σε κάποια λίγα τετραγωνικά.
 • Πετά το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test, αντί να προβλέψει για δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές - εκπαιδευτικούς δυο φορές τη βδομάδα.

Κερασάκι στην τούρτα της υγειονομικά επικίνδυνης πολιτικής της Ν.Δ., η απόφαση Κεραμέως να κλείνει, λόγω κορωνοϊού, κάποιο σχολικό τμήμα μόνο αν έχει νοσήσει το 50%+1 των μαθητών του.

Τη στιγμή που οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν αρρωστήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως ανοίγουν τα σχολεία, όπως ακριβώς τα έκλεισαν.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς μέτρα προστασίας.

Αδιαφορούν εγκληματικά, βάζουν και φέτος σε κίνδυνο τους μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά.

Με αλληλεγγύη και αυξημένη συνέπεια στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για τα αυτονόητα.

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Κωνσταντίνος Αγόρης

 

Τ.Ε ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

 

Τα σχολεία ανοίγουν. Αυτό είναι το σωστό. Τα παιδιά να μαθαίνουν, να βρίσκονται μεταξύ τους, να παίζουν, να χαίρονται. Να µην είναι κλεισμένα σε ένα σπίτι, κολλημένα σε µια οθόνη. Μαζί τους χαιρόμαστε κι εµείς. Τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, να βάζουν στόχους.

Όµως κάθε Σεπτέμβρη µαζί µε την ελπίδα, υπάρχει και η αγωνία: 

Θα δώσει το σχολείο όλα τα εφόδια που πρέπει να πάρει ένας μαθητής; Όλα αυτά που δικαιούνται τα παιδιά µας και εµείς πληρώνουμε γι’ αυτά; Θα τα βγάλουμε πέρα µε το κύµα ακρίβειας που µας χτυπάει ήδη; Ποιος και πώς θα προστατέψει τα παιδιά µας σε συνθήκες πανδηµίας;

Είναι λογικό να έχουµε ερωτηματικά. Δυο χρόνια τώρα, εµείς και τα παιδιά µας πήραµε µέτρα. Εµείς ουσιαστικά προστατέψαµε το σχολείο. Και µάσκα βάλαµε (και σωστά). Και αποστάσεις τηρήσαµε (και σωστά). Και αντισηπτικά αγοράσαµε. Και είπαµε στα παιδιά µας “όχι πολλές-πολλές αγκαλιές”.

Όµως, η κυβέρνηση τι έκανε αυτά τα δυο χρόνια;

Απαιτήσαµε να καλυφτούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών. Κάλυψε µόνο το 20% και η χρονιά ξεκινά µε χιλιάδες κενά.

Απαιτήσαµε να αραιώσουν οι τάξεις, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες. Είπε ότι δεν μπορούν να βρεθούν σε τόσο σύντοµο χρονικό διάστηµα...

Όµως η κυβέρνηση από το καλοκαίρι ήδη, µπορούσε να πάρει µέτρα για τα σχολεία. Χρόνο είχε. Χρήµατα είχε. Πολιτική βούληση δεν είχε. Και τα δισεκατοµµύρια ευρώ που πήρε τα χαρίζει “αριστερά και δεξιά”. Κάνει τα χατίρια σε µεγάλες εταιρείες του τουρισµού, των µεταφορών. Γι’ αυτό και σήµερα κάνει λάστιχο τα υγειονοµικά πρωτόκολλα ακόµα και για τη λειτουργία των σχολείων που η ίδια θεωρούσε αναγκαία και µάλιστα σε συνθήκες που το επιδηµιολογικό φορτίο ήταν µικρότερο.

Θέλει να κρύψει τις ευθύνες της και να τις φορτώσει σε µας. Μας λέει ότι υπάρχει το εµβόλιο και αυτό θα λύσει τα πάντα. Όχι. Δεν αρκεί µόνο το εµβόλιο. Όσο αναγκαίο κι αν είναι, χρειάζεται σοβαρή επιστημονική ενημέρωση. Χρειάζονται τεστ σε όλους και όχι µόνο στους ανεµβολίαστους.

Η κυβέρνηση βρήκε χρόνο για να κάνει το σχολείο χειρότερο

Χρόνια τώρα, όλες οι κυβερνήσεις µας φλοµώνουν στα ψέµατα και µας λένε ότι το σχολείο "αναβαθµίζεται", ότι δήθεν γίνεται "σύγχρονο". Την αλήθεια την ξέρουµε γιατί τη ζούµε.

Πόσο σύγχρονο είναι το σχολείο που διαχωρίζει και βάζει ταµπέλες σε µικρά παιδιά αντί να τα βοηθήσει για να προκόψουν όλα; Πόσο σύγχρονο είναι το σχολείο που ψάχνει να βρει πόρους γιατί το κράτος δεν του δίνει τα αναγκαία χρήµατα; Πόσο σύγχρονο είναι το σχολείο που βάζει "εισιτήριο" στις απογευµατινές δραστηριότητες;

Με τους νόµους που ψήφισε η κυβέρνηση, µέσα στην πανδηµία, µέσα στο καλοκαίρι, µε κλειστά σχολεία:

‣ Το κράτος διώχνει τη δική του ευθύνη, που είναι να στηρίζει όλα τα σχολεία, όλα τα παιδιά και τη φορτώνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

‣ Μπαίνουν νέα, µεγαλύτερα εµπόδια για να µορφωθούν και να σπουδάσουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Με τις ανάγκες µας µπροστά!

Θέλουµε ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που όλα θα µαθαίνουν τα ίδια σύγχρονα γράµµατα της εποχής µας και όχι να αποκλείονται παιδιά από τη µόρφωση.

Θέλουµε ένα σχολείο που η λειτουργία του θα είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και θα στηρίζεται από αυτό. Το σχολείο που αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους εκπαιδευτικούς να ψάχνουν χορηγούς, είναι χειρότερο σχολείο. Η κυβέρνηση όµως το αξιολογεί ως "καλύτερο"!

Θέλουµε να καλυφτούν εδώ και τώρα όλα τα µορφωτικά κενά που δηµιουργήθηκαν µέσα στην πανδηµία. Να εντοπιστούν, να αντιµετωπιστούν µε περισσότερους εκπαιδευτικούς, µε φροντιστηριακά τµήµατα δωρεάν και όχι κάθε οικογένεια να τρέχει για να τα καλύψει, όπως µπορεί και όσο µπορεί...

Τίποτα από αυτά που δικαιούµαστε εµείς και τα παιδιά µας δεν είναι πολυτέλεια. Γιατί η επιστηµονική γνώση που υπάρχει πρέπει να γίνει κτήµα όλων και όχι λίγων. Γιατί πλούτος υπάρχει. Τον δηµιουργούµε εµείς. Όµως τον χαίρονται λίγοι. Και αφού υπάρχουν πλούτος και γνώση, πρέπει να αλλάξουµε ρότα για να τα χαρούµε εµείς.

Τον γερασµένο δρόµο του σχολείου για λίγους κι εκλεκτούς, τον ξέρουµε. Καιρός να περπατήσουµε τον δρόµο του σύγχρονου σχολείου για όλους. Η µάχη της λαϊκής οικογένειας για να δηµιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της µπορεί να γίνει νικηφόρα. Οι αγωνίες και τα όνειρα των µαθητών µπορούν να βρουν διέξοδο.

Με το ΚΚΕ, µε τους κοµµουνιστές σε κάθε σχολείο, σε κάθε σωµατείο, σε συλλόγους γονέων, µπορεί να ανοίξει ο δρόµος για µια κοινωνία που θα ‘χει το νου της στο παιδί. Αυτή είναι η ελπίδα!

Να απαιτήσουμε σήμερα:

 • 15 µαθητές ανά τάξη, µέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων.
 • Άµεση κάλυψη όλων των κενών µε διορισµούς εκπαιδευτικών, καµιά διδακτική ώρα χαµένη.
 • Άµεση έναρξη φροντιστηριακών τµηµάτων για να αντιµετωπιστούν οι µορφωτικές επιπτώσεις της πανδηµίας.
 • Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.
 • Να λειτουργήσουν όλες οι δοµές ειδικής αγωγής που είναι αναγκαίες.
 • Κέντρα ενηµέρωσης, εµβολιασµού, διεξαγωγής τεστ και εξατοµικευµένης παρακολούθησης, µε ευθύνη του κράτους στα σχολεία. Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.
 • Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεµάτων.
 • Καµιά ανατίµηση στα είδη πρώτης ανάγκης, στα σχολικά είδη. Μείωση της τιµής του ρευµατος.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Νέες μητέρες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενες στα σχολεία, μαθήτριες,

Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που ανοίγει τα σχολεία και φέτος, ήδη ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, χωρίς να πάρει κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των μαθητών και των εργαζόμενων στην εκπαίδευση. Αντίθετα με πολύ …ζέση έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής τέσσερις νόμους –τον τελευταίο μέσα στο κατακαλόκαιρο- που τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά σας δικαιώματα. Συνειδητά επιλέγουν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να τα βάλουν στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι αυτό ενώ από τη μία πλευρά 

 • Εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας αυξάνουν τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.
 • Αντί να κάνουν μόνιμες προλήψεις και να καλύψουν τα τεράστια κενά, προχωρούν σε 3μηνες(!) συμβάσεις εργασίας και περικοπές εκπαιδευτικών.
 • Μεγάλος «κόφτης» προωθείται ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς στην παράλληλη στήριξη, με το κόστος να βαραίνει την οικογένεια.
 • Για αυτό προσλαμβάνουν καθαρίστριες ακόμα και με 3ωρες συμβάσεις(!), ενώ απολύουν χιλιάδες άλλες. 
 • Δεν παίρνουν κανένα μέτρο στήριξης των μαθητών και αντιμετώπισης των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών που έχουν προκύψει μετά από σχεδόν δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης και υπολειτουργίας των σχολείων. 

Από την άλλη

 • Προχωράνε αποφασιστικά στη μεγαλύτερη σύνδεση των σχολείων με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων που στο όνομα της “αυτονομίας” θα βρίσκουν λεφτά μόνα τους από επιχειρηματίες-χορηγούς που θα παρεμβαίνουν και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης και στον τρόπο λειτουργίας τους.
 • Φτιάχνουν σχολεία, τάξεις και μαθητές πολλών ταχυτήτων, που ο καθένας «θα τρέχει» ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της οικογένειας, της σχολικής μονάδας, της γειτονιάς, με εκπαιδευτικούς εσαεί όμηρους των ελαστικών σχέσεων εργασίας και κατάργηση κάθε έννοιας σταθερής και μόνιμης εργασίας και στη δημόσια εκπαίδευση. 

          Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας της νεολαίας, του λαού, δεν ενισχύει αποφασιστικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αντί με επιστημονικά κριτήρια και κρατική ευθύνη να απαντήσει στους αντικειμενικούς φόβους και ερωτήματα για το εμβόλιο, ένα ακόμα ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνδυασμό με τα άλλα αναγκαία μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση το αξιοποιεί ως πολιορκητικό κριός για να γκρεμίσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, να σπείρει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Με τις κυβερνητικές παλινωδίες και τις αντιφάσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με επιχειρήματα όπως «στα σχολεία δεν κολλάει» ή «στις τάξεις με λιγότερους μαθητές κολλάει πιο εύκολα» ενισχύει τον ανορθολογισμό και την αντιεπιστημονικότητα.

Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να αρνείται να δώσει μισό ευρώ για τις μορφωτικές ανάγκες και την υγεία των παιδιών μας και ταυτόχρονα να καμαρώνει γιατί η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας χαρίζοντας 6,6 δισ. Ευρώ από την τσέπη του λαού μας στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ για να μακελεύει παιδιά και λαούς σε όλον τον κόσμο.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση, που θα τους δίνει χωρίς διαχωρισμούς όλα τα εφόδια για την ενήλικη ζωή. Ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες υποδομές και με το κατάλληλο εκπαιδευτικό, βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία.

Απαιτούμε γενναία κρατική χρηματοδότηση και άμεσα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

Διεκδικούμε :

 • Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες - 15 μαθητές ανά τάξη.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού. Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
 • Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.
 • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην παράλληλη στήριξη χωρίς καμία περικοπή.
 • Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλα τα σχολεία.
 • Περισσότερα δρομολόγια για να καλυφθεί η μεταφορά των μαθητών.
 • Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα με σύγχρονους όρους και υποδομές και το απαραίτητο βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.
 • Δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία και ασφαλής διανομή των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη.
 • Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση με ευθύνη του κράτους με κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.
e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->