ΑΡΘΡΑ
Typography

Ενώ ο καύσωνας επιμένει και οι θερμοκρασίες είναι σταθερά πάνω από 42ο τις τελευταίες μέρες, πολλές περιοχές του δήμου Παλαμά δεν αρδεύονται πλέον λόγω έλλειψης νερού με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν οι καλλιέργειες.


Το δίκτυο, παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, παραμένει προβληματικό αφού είναι και απαρχαιωμένο και κακοσυντηρημένο. Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση φέρουν βαρύτατες ευθύνες τόσο η σημερινή δημοτική αρχή καθώς και οι προηγούμενες. Σοβαρότατες είναι και οι ευθύνες της Περιφερειακής αρχής.
Πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις κεντρικές κρατικές επιλογές δεν ήταν στις προτεραιότητές τους να γίνουν έργα υποδομής για να μπορούν να ποτίζουν οι αγρότες με το λιγότερο κόστος. Είναι γνωστό πως αυτή είναι η κατεύθυνση της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων αφού τα θεωρούν έργα μη επιλέξιμα. Τα πρόχειρα φράγματα που είναι ενταγμένα στους ετήσιους προϋπολογισμούς και που γίνονται την άνοιξη και ξηλώνονται το φθινόπωρο, δεν μπορεί να θωρούνται έργα που καλύπτουν τις καλλιεργητικές ανάγκες .
Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Παλαμά καλεί τη δημοτική αρχή του Παλαμά, την αντιπεριφερεια και την περιφέρεια Θεσσαλίας, να πάρουν τώρα μέτρα ώστε να ποτίσουν οι αγρότες και να σώσουν ότι σώζεται από την παραγωγή.
Οι αγρότες του δήμου Παλαμά πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να μην επιτρέψουν την καταστροφή των καλλιεργειών τους και να οργανώσουν άμεσα την πάλη τους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Παλαμά

Άρης Πολυγένης,
Βασίλης Μητράκος
Γιώργος Χαλβαντζάρας

Δημοτικοί Σύμβουλοι

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->