ΑΡΘΡΑ
Typography

Πριν από 47 χρόνια, η Ελλάδα έκλεισε ένα σκοτεινό κεφάλαιο και ξεκίνησε τη διαδρομή της προς την πολιτική ομαλότητα.

Την 24η Ιουλίου 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με την συναίνεση του Ελληνικού Λαού, παρέλαβε τη χώρα πληγωμένη από την 7χρονη Δικτατορία και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο προβάλλοντας  ως ο μοναδικός εγγυητής για την ομαλή μετάβαση της χώρας στη Δημοκρατία.

Με τη στιβαρή του διακυβέρνηση, η Πατρίδα μας απέκτησε σταθερούς και ανθεκτικούς Δημοκρατικούς Θεσμούς, αποκαταστάθηκε η Εθνική Ενότητα και η Δημοκρατική Νομιμότητα.  

Αυτή η ιστορική μνήμη είναι και ο θεματοφύλακας του μέλλοντος.

Η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεν είναι μια τυπική τελετουργία. Συνιστά ορόσημο και σημείο αναφοράς. Είναι ουσιαστική πολιτική πράξη επιβεβαίωσης της αποφασιστικότητας όλων να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί ό,τι συνέβη τότε.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η χώρα που γέννησε το Δημοκρατικό πολίτευμα, θα βελτιώνεται μέσα από το διάλογο, θα ισχυροποιείται μέσα από τη συμμετοχή των ίδιων της των πολιτών και θα αναδεικνύει πάντα σημείο αναφοράς για το μέλλον, τις κυρίαρχες έννοιες της αλληλεγγύης αλλά και του αλληλοσεβασμού.

Διότι Δημοκρατία σημαίνει  τήρηση νόμων, όρων και κυρίως ορίων και όχι ασυδοσία και ατιμωρησία.  Δημοκρατία σημαίνει έννομη τάξη, ευνομία, ευταξία και ασφάλεια.

Και στη Δημοκρατία όλοι και ο καθένας ξεχωριστά είμαστε υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη και την ποιότητά της.

Δήμαρχος Σοφάδων

Θάνος Σκάρλος

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->