ΑΡΘΡΑ
Typography

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία.

135 χρόνια από την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, στην Ελλάδα του 2021 το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται και πάλι επίκαιρο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ταυτισμένη με τα πιο ακραία επιχειρηματικά συμφέροντα και αφού έχει εργαλειοποιήσει την πανδημία για μείωση μισθών και ελαστικοποίηση της εργασίας, φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για:

  • Διάλυση του 8ωρου, νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων.
  • Περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, υποβάθμιση του ΣΕΠΕ.

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση κατακτήσεων ενός αιώνα και την επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας.

Μαζί παλεύουμε για εργασία με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπή αμοιβή, για διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων. Για το δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας. Για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στις 6 του Μάη, όλες και όλοι τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή.

ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου.

ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι δικαίωμα όλων μας.

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Κωνσταντίνος Αγόρης

e-max.it: your social media marketing partner

synetairistiki baner1

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->