ΑΡΘΡΑ
Typography

Την ανάγκη δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Σε σχετική του ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:


Κύριε Υπουργέ,
Οι πολλές μεταθέσεις πυροσβεστικών Υπαλλήλων, εικοσιτέσσερις (24) στο σύνολο, που πραγματοποιήθηκαν, το τελευταίο διάστημα, προς την Νησιωτική Ελλάδα και τα αεροδρόμια της «FRAPORT», απογύμνωσαν τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, όπως μας κατήγγειλαν Πυροσβέστες της περιοχής αλλά και συνηγορούν επί τούτου και τα τοπικά ΜΜΕ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ως άνω, η Π.Υ. Παλαμά έμεινε μόνο με 16 Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους και είναι φύσει αδύνατο να λειτουργήσει καθώς οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής λειτουργούν σε 24ωρη βάρδια.
Επίσης, μια περιοχή ιδιαιτέρου κάλους και δασικού πλούτου, η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα με πάνω από 1500 Ξενοδοχειακές κλίνες, που είναι γεμάτες χειμώνα - καλοκαίρι και περιτριγυρίζεται από τουλάχιστον 10 χωριά με αστικό ιστό, είναι, πλέον, πολύ δύσκολο να προστατευτούν, σε περίπτωση πυρκαγιάς, από την πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1.Προτίθεσθε να επανδρώσετε, την πυροσβεστική Υπηρεσία της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας, με τον απαραίτητο αριθμό πυροσβεστικών υπάλληλων, ώστε να καλύψει της υπηρεσιακές τις ανάγκες;
2. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα;
3. Πόσοι είναι συνολικά οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι από όλη την χώρα που μετατέθηκαν στα αεροδρόμια της «FRAPORT»;


Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

e-max.it: your social media marketing partner

synetairistiki baner1

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->