ΑΡΘΡΑ
Typography

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε αρκετές καταγγελίες ανώνυμες κυρίως από εργαζόμενους ότι οι εργοδότες τους , τους πιέζουν είτε να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας, είτε άνευ αποδοχών, είτε για εκ περιτροπής εργασία, είτε για να υπογράψουν οικιοθελή αποχώρηση με την υπόσχεση ότι θα τους επαναπροσλάβουν μόλις θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις, είτε αρνούνται να τους χορηγήσουν την ειδική άδεια γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κάποιοι τους ζητούν να επιστρέφουν πίσω τους μισθούς για όσο διάστημα θα είναι κλειστή η επιχείρηση.
Oι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση να μην υποκύπτουν στις πιέσεις αυτές, να ενημερώνουν άμεσα το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ή την ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για να μπορούμε να επέμβουμε άμεσα και να αναγκάζουμε τους εργοδότες να εφαρμόζουν αυτά που προβλέπονται από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Ένα μεγάλο πρόβλημα ανακύπτει με την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Super Market και ιδιαίτερα της απαράδεκτης ημέρας της Κυριακής. Ήδη οι εργαζόμενοι εκεί εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς και φτάνουν στα όρια της εξάντλησης με αποτέλεσμα να αυξάνετε ο κίνδυνος γι΄αυτούς και για τις οικογένειές τους .
Ζητάμε άμεσα από την Κυβέρνηση να απαγορέψει με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου τις απολύσεις εργαζομένων που προχωρούν πολλοί εργοδότες με πρόσχημα την κατάσταση που επικρατεί με τον Κορωνοϊό και να μην προχωρήσει στην επιβολή του μέτρου διεύρυνσης ωραρίου στα Super Market με κριτήριο ακριβώς την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και γενικότερα της δημόσιας υγείας.
Παρακαλούμε να αποφεύγετε τη διαζώση επικοινωνία και να επικοινωνείτε με του κάτωθι τρόπους:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2441022182-25335/ 6979223341
E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Face book : Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                      ΔΩΡΑ ΓΟΥΛΑ

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->