mosxopoulos kogia nikolaou bakalakou thanopoulou xenos kafasi rovas Flying Bat EKIZOGLOU goulas Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

ΑΡΘΡΑ
Typography

Είναι ένα συμβόλαιο που έχει δύο υπογραφές......

▶️ Τη μια εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, της αυριανής κυβέρνησης.... υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ......makrynikas

▶️ Και απο την άλλη οι ίδιοι οι πολίτες...

Και οι δύο συμβαλλόμενοι πρέπει να τηρήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις του.

Στην 83η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αναλυτικός ως προς το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του πρωθυπουργού.

Ήταν ένα πλήρως καταρτισμένο και δομημένο σχέδιο.

Αυτό όμως που αναδείχθηκε από την παρουσία του ήταν ο ρεαλισμός και η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου οράματος για την «αναγέννηση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, της χώρας.

Επί της ουσίας η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ως επίκεντρο τους ίδιους τους πολίτες αυτής της χώρας.

☑️ Αυτούς που μπορούν να αλλάξουν τη χώρα...

Και με τη ψήφος αλλά κυρίως με την ενεργοποίηση και την παρέμβασή τους.

☑️ Αυτούς που σήμερα έχουν βρεθεί να παρακολουθούν μια κυβέρνηση να επιχειρεί να τους διχάσει... οικονομικά, κοινωνικά, ιδεολογικά, παντού.

Απευθύνθηκε στους πραγματικά... αρμόδιους για το μέλλον αυτής της χώρας.

Και τους κάλεσε να συμμετάσχουν

?και πολιτικά...

?και επιχειρηματικά...

?και συλλογικά...

τονίζοντας τους, ότι δεν πρέπει να καταθέτουν τα όπλα επειδή και αυτοί που σήμερα τους έταζαν ελπίδα βρέθηκαν να τους εμπαίζουν και κυρίως να τους υποτιμούν.

▶️ Ήταν μία ομιλία με αποδέκτη τον μέσο Έλληνα πολίτη.

Όχι εκείνον που αρέσκεται στο να του «χαϊδεύουν τα αυτιά», αλλά εκείνον που έχει αντιληφθεί ότι η κατάσταση στη χώρα έφτασε στο απροχώρητο και απαιτούνται άμεσες αλλαγές.

Μακριά από «παχιά» λόγια, από συνθήματα και ανεφάρμοστες υποσχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της χώρας. ▶️ Ήταν μία ομιλία που χαρακτηρίστηκε από τους ενωτικούς τόνους....

▶️ Ήταν μία ομιλία που απέδειξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είναι έτοιμος να περάσει στην απέναντι όχθη του ποταμού, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές και να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Η ομιλία του δεν κούρασε διότι δεν διάβαζε απλά ένα αφήγημα... ήταν δική του....

Ήταν κτήμα του από την αρχή μέχρι το τέλος.

Εξ ου και το συναίσθημα που βγήκε σε κάποιες στιγμές αφού η βάση της είχε να κάνει με τους ανθρώπους τους οποίους επιχειρεί να ενεργοποιήσει εκ νέου

▶️ Το συμβόλαιο αλήθειας για το οποίο μιλά διαρκώς έχει ακριβώς αυτή την έννοια.

Η σχέση των δύο συμβαλλόμενων είναι αμφίδρομη.

Το περιέγραψε χαρακτηριστικά......

☑️ Όταν οι πολίτες δίνουν το κράτος πρέπει να επιστρέφει.....

☑️ και όταν το κράτος δίνει οι πολίτες οφείλουν να το σέβονται....

Υπόλογοι είναι όλοι όσοι ζουν και βιώνουν σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται σε μια παρατεταμένη κρίση.

▶️ Εμφανίσθηκε ξεκάθαρος λέγοντας πως δεν χωρούν αντιπαραθέσεις και διχασμοί που προέρχονται από το παρελθόν......

?Ένα παρελθόν που μπαίνει εμπόδιο στο μέλλον...

?Η πόλωση δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα...

?Αποτελεί εύκολη λύση για όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος...

Μίλησε για διακύβευμα και αυτό το διακύβευμα είναι μεγάλο.

Το γνωρίζει και ο ίδιος όπως γνωρίζει και τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο για την κατάσταση που θα αφήσουν φεύγοντας αυτοί που σήμερα βρίσκονται σε αποδρομή αλλά διότι το πιο δύσκολο σημείο είναι αυτή η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της ταυτόχρονα με τους πολίτες που πρέπει να εμπιστευτούν εκ νέου το κράτος και τον ίδιο τον εαυτό τους.

☑️ Η αποχή σε αυτόν τον δρόμο που βρίσκεται μπροστά δεν επιτρέπεται.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη. Και απαιτεί να δώσουν όλοι το παρών – το παρών στην κάλπη. Ξέρω ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν πικραθεί από την πολιτική και αποστρέφονται τη συμμετοχή στα κοινά.

?Όμως η αποχή δεν είναι λύση.

Είναι ο μόνος τρόπος να μην αλλάξουν τα πράγματα.

?Αντίθετα, η συμμετοχή είναι δύναμη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πως για να πετύχει το όραμά του, για να υλοποιηθούν οι στόχοι του χρειάζεται τη στήριξη των ίδιων των πολιτών.

?Έχει όραμα που βασίζεται στον ρεαλισμό.

Οι παλαιές ιδεολογικές διαφορές έχουν ξεθωριάσει...

Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι σήμερα ανάμεσα στη δημαγωγία και στο αποτέλεσμα.

☑️ Ανάμεσα στο σύνθημα και στην πράξη...

☑️ Ανάμεσα στις αποσπασματικές παροχές και το συγκροτημένο σχέδιο...

☑️Ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια...

☑️ Ανάμεσα στο χθες και στο αύριο» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης...

Τέλος με απόλυτη συνειδητή επιλογή..... δεν μπήκε στην λογική μίας στείρας παλαιοκομματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ασχολήθηκε ελάχιστα με τον κ. Τσίπρα, επιλέγοντας να τοποθετηθεί κυρίως για το μέλλον και όχι για το παρελθόν.

Πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση ενός πολιτικού αρχηγού που αντιλαμβάνεται ότι αυτό που μετράει είναι η αναμέτρηση με τα προβλήματα και όχι η προσπάθεια συντήρησης πολιτικών «κοκορομαχιών» με στόχο το πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στόχευσε καθαρά στο χώρο του κέντρου ζητώντας από τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ τους, ενώ έδειξε ότι αντίπαλός του πλέον δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο η αποχή.

 

Υ1 . Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά κακή την συμφωνία των Πρεσπών και δεσμεύθηκε εκ νέου ότι η ΝΔ δε θα τη ψηφίσει ούτε στην σημερινή ούτε στην επόμενη βουλή....

 

Υ2. Υπερασπίστηκε την παράταξη της ΝΔ , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων....

Απευθυνόμενος προς τον Τσίπρα του είπε : να μην διανοηθείς ποτέ ξανά να ταυτίσεις αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά.

Την ίδια ώρα που κυβερνάς επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο.....

 

Υ3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να διαψεύσει στην πράξη όλους όσοι θεωρούν ότι δήθεν εκπροσωπεί τους προνομιούχους... αφιέρωσε μεγάλο μέρος της τοποθέτησής του στα μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων μέσα από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και με νέες ρυθμίσεις στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και μέσα από ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.....

Τράβηξε με τον ΣΥΡΙΖΑ διαχωριστική γραμμή αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα που πρότεινε..... Οριζόντια εφαρμογή όλων των μέτρων και όχι με εισοδηματικά κριτήρια όπως είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός, την περασμένη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Ο κ. Τσίπρας αφού υποσχέθηκε , ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ τον αύξησε κυρίως στις λαϊκές γειτονιές. Τώρα είναι απλά ένας κακός αντιγραφέας. Προσέξτε όμως. Εμείς θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ με τρόπο δίκαιο ώστε να ωφεληθούν όλοι και κυρίως η μεσαία τάξη» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Υ4. Ο χρόνος στην ΝΔ μετρά αντίστροφα προκειμένου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Στην ομιλία του Κυριάκου παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς , και με τις δηλώσεις τους σηματοδότησαν την ενότητα της κεντροδεξιάς παράταξης σε πείσμα όλων όσοι παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι του λεγόμενου Καραμανλισμού.....

 

Γεώργιος Μακρυνίκας

Μαθηματικός

Πρ. Νομάρχης

e-max.it: your social media marketing partner

kapekas module nea282 2282 3 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 vasilakos pasxa megali