ΑΡΘΡΑ
Typography

Tο Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Καστανιάς Καρδίτσας.


agrafiotisΗ εκδήλωση γίνεται προς τιμή και στη μνήμη του Καπετάν Αγραφιώτη (Μπότση Βασίλη) και των άλλων Καστανιωτών αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους, στον αγώνα για τις ιδέες και τα ιδανικά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Δ.Σ.Ε).
Ο Καπεταν-Αφραφιώτης υπήρξε Επικεφαλής του Αρχηγείου Αγράφων μέχρι το τέλος του 1946.Συμμετείχε στη σύσκεψη στρατιωτικών το 1946 και πήρε μέρος σε πολλές μάχες.Σκοτώθηκε στις 7-2-1949 .Ονομάστηκε συνταγματάρχης Πεζικού, τιμημένος νεκρός (Δ/γμα 19-3-49) του ΔΣΕ, στο πλαίσιο της όλης ηρωικής του δράσης, στην Κατοχή και, μετέπειτα, στον ΔΣΕ,
Η μελέτη της ιστορίας μας, η γνώση των αγώνων του λαού μας είναι το εφαλτήριο για τους σημερινούς αγώνες που πρέπει να δώσει ο λαός ενάντια στους εκμεταλλευτές του, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Τα παραδείγματα από τους αγώνες εκείνης της περιόδου είναι πολλά και ανεξάντλητα. Οι στόχοι και τα οράματα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ανεκπλήρωτα, αλλά και επίκαιρα όσο ποτέ.
Αυτους τους σκοπούς επιδιώκει το Παράτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με αυτή την εκδήλωση, αλλά και με το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Στοχεύει στην αναδειξη και τη γνωριμία απο τις νεότερες γενιές της αληθινής ιστορίας εκείνων των χρόνων. Και λέμε να γνωρίσουν την αληθινη ιστορία, γιατί ακριβώς εκείνοι οι αγώνες, πέρα από το μέγεθός τους και τα θύματα που είχαν, αποσκοπούσαν στο δίκαιο και τη λευτεριά για τον λαό μας. Γι’ αυτό και οι νικητές εκείνων των χρόνων κρύβουν την αλήθεια για τα γεγονότα εκείνα ή τα διαστρεβλώνουν και τα παραποιούν και σε πολλές περιπτώσεις συκοφαντούν τους αγώνες του λαού μας.
Καλούνται οι φίλοι συναγωνιστές, οι φίλοι και οι απόγονοι των αγωνιστών της εαμικης αντιστασης και του ΔΣΕ, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.
-Το άνοιγμα της εκδηλωσης θα γίνει από τον Παναγιώτη Μπότση, από μέρους των συγγενών και φίλων του Καπετάν Αγραφιώτη (Μπότση Βασίλη).
-Χαιρετισμό θα απευθύνει το μελος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Αστέρης Χαλάτσης.
-Η Ελένη Καρυά,θα μιλήσει από μέρους του παρατήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
-Ομιλία-αναφορά στον καστανιώτη συναγωνιστή του καπετάν Αγραφιώτη και μαχητή του ΕΛΑΣ Γιώργο Ζαχαρόπουλο (καπετάν Φεραίος)θα γίνει από τον Βασίλη Φυτσιλή και απαγγελία ποιήματος από τον ίδιο.
-Η εδηλωση θα ολοκληρωθει με αντάρτικα τραγουδια και προβολή dvd αφιερωμένο στα 100 χρονια του ΚΚΕ
Για την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, Παράρτημα Καρδίτσας
Η Διοικούσα Επιτροπή

e-max.it: your social media marketing partner

antoniou mesa stayros mesa

 vasilakosianouarios3.png

 

 

 giovannis final orizontio 1