Ο Σύριζα ναρκοθετεί τη χώρα.....

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης

Ο Τσίπρας προσπάθησε στο Καστελόριζο , να δημιουργήσει μια ειδυλλιακή εικόνα για τη χώρα μας λέγοντας ότι όλα πάνε καλά... και σε τέσσερες μήνες θα βγούμε απο το μνημόνιο!!!!!!
Όλα αυτά είναι παπάντζες του Αλέξη...
Η αλήθεια είναι ότι όπου κυβέρνησε η αριστερά , άφησε πίσω της συντρίμμια και καμμένη γή......
Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούσε να ξεφύγει απο αυτό... φεύγοντας ναρκοθετούν τη χώρα... και βάζουν φωτιά στο κάμπο, καίγοντας τα σπαρτά..
Ο χρόνος μετράει ανάποδα για την κυβέρνηση και ετοιμάζονται να σπείρουν κι άλλες νάρκες παντού... προκειμένου να βρούν πιο εύκολα την ευκαιρία της καταστροφικής επαναφοράς τους!!!!!!
Ας αναφερθώ σε αυτές:
▶️ 1η: Ψήφισε την απλή αναλογική σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης με το ν. 4406/2016 (ο οποίος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές...).
Η απλή αναλογική θα οδηγήσει τη χώρα μας , σε μια κατάσταση παρατεταμένης ακυβερνησίας και αβεβαιότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση.
Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το σύστημα της απλής αναλογικής στην πράξη δουλεύει μόνο σε χώρες όπου:
☑️ α) ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί ανεξάρτητα , από την εκάστοτε κυβέρνηση και δεν παραπαίει σε περιόδους αδυναμίας συγκρότησης κυβερνητικής πλειοψηφίας....
☑️ β) τα πολιτικά κόμματα ως επί των πλείστον φέρονται ώριμα και δεν κρύβονται πίσω από τα χαρακώματα του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής σκοπιμότητας, δηλ. η πολιτική συζήτηση εστιάζεται στην ουσία και διακατέχεται από μια ειλικρινή διάθεση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων...
Τίποτα απο αυτά δεν επικρατεί στη χώρα μας......
▶️ 2η: Επιχειρεί να φέρει την απλή αναλογική και στη τοπική αυτοδιοίκηση.
Στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), οι αντιδράσεις των αιρετών υπήρξαν δριμύτατες, βλέποντας τον κ. Σκουρλέτη να υπόσχεται σχέδιο «ακυβερνησίας» των Δήμων προκειμένου η κυβέρνηση να βάλει χέρι στην Τ.Α και να τους «καπελώσει» με διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους.
Η πρόταση της κυβέρνησης περί καθιέρωσης της απλής αναλογικής, όπως παρουσιάζεται μέχρι τώρα... όχι μόνο χειραγωγεί τη τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά την οδηγεί μαθηματικά σε παραλυσία και απανωτά αδιέξοδα... ειδικά από τη στιγμή που δεν προβλέπεται επαναληπτική εκλογή σε περίπτωση διαπίστωσης αγεφύρωτων διαφορών...
Επιπλέον, αντί η κεντρική εξουσία να διδαχθεί από τη τοπική αυτοδιοίκηση τη σταθερότητα και την ομαλότητα, μεταβιβάζει σ’ αυτήν τις παθογένειές της,
την αβεβαιότητα... τη ρευστότητα... και τον πελατειασμό...
Σύμφωνα με εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης , σε πολλούς δήμους έχουμε και διαφθορά και κακοδιοίκηση...
Φανταστείτε τι θα γίνει με την απλή αναλογική και τις συνέπειές της στο καθεστώς των προσλήψεων και της οικονομικής διαχείρισης...
Η τοπική αυτοδιοίκηση σε επίπεδο διακηρυκτικό έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως “κύτταρο δημοκρατίας”.
Είναι πραγματικά κρίμα να μετατραπεί από λίγους σε “κύτταρο κομματοκρατίας”. Θα είναι μια ακόμη ήττα για το πολιτικό σύστημα... ακόμη ένα πλήγμα για τη Δημοκρατία.

Υ. Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει από την κυβέρνηση... μάλλον θα πρέπει σιγά-σιγά να το συνειδητοποιήσουν.
Όχι γιατί είναι οι ίδιοι κακοί άνθρωποι... αλλά επειδή έτσι ωρίμασαν πολιτικά στην δίνη
?της μισαλλοδοξίας...
?της παρανομίας...
?και του ηθικού πλεονεκτήματος ...
που νομιμοποιεί ακόμα και το έγκλημα!
Δεν ξέρουν ότι έτσι θα δημιουργηθεί χάος;
Μα αυτό ακριβώς, θέλουν.
Η πρόταση έρχεται από τον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ του 3% και των παλαιών συνιστωσών. Αυτών που ξέρουν καλά που θα βρίσκονται μετά τις επικείμενες εκλογές ,όποτε κι αν αυτές γίνουν, και επενδύουν στην ενίσχυσή τους, με κάθε τρόπο.
Το γονίδιο των «φασιστικών» μειοψηφικών ομάδων της Αριστεράς προβλέπει ανέκαθεν μηχανισμούς επιβίωσης, δια μέσου της φθοράς των άλλων.
Γι΄αυτούς δεν υφίστανται πλειοψηφίες αλλά μόνο πεφωτισμένες αντιεξουσιαστικές ελίτ που ανατρέπουν τα πάντα στο δρόμο προς τη γη της επαγγελίας. Τη δικτατορία και την επιβολή του ολοκληρωτισμού!
Το ολοκληρωτικό σχέδιο για τους δήμους, έρχεται, εν τω μεταξύ, σε μια περίοδο που νέοι και δραστήριοι άνθρωποι έχουν εκλεγεί στις περισσότερες πόλεις της χώρας.
Ανεξάρτητοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, απαλλαγμένοι από τις αλυσίδες των κομμάτων έχουν ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και ξαφνικά θα βρεθούν απέναντι σε σταλινικούς μπαχαλάκηδες, σε νεοναζί ή σε κομπλεξικούς που η μόνη τους επιδίωξη θα είναι να ανατρέπουν αποφάσεις και να δημιουργούν ακυβερνησία.....
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η αριστερή «ηθική» έχει δημιουργήσει γενιές «τοξικών» ανθρώπων, στρατευμένους στην αποσύνθεση της αστικής δημοκρατίας.
Ας ελπίσω ότι θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση από τους αιρετούς και τις τοπικές κοινωνίες... και δεν θα παράσχουν πολιτική νομιμοποίηση σε διαδικασίες “εξπρές” ψήφισης ενός νομοσχεδίου που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και θα καπελώνει τους αιρετούς...

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

amarantes eshop