Απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης...

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης Γρεβενών

makrynikasΠροσπαθούν να μεταθέσουν τις εγκληματικές ευθύνες που τους βαρύνουν.
Ούτε τώρα μετά την μεγάλη τραγωδία αναλαμβάνει κανείς κάποια ευθύνη.
Ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την φίλα προσκείμενη προς αυτήν αυτοδιοίκηση. Και, πάνω από όλα, κανείς δεν παραιτείται.....
Η τελευταία τραγωδία επιβεβαιώνει αυτό που πολλές φορές έγραψα , ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος για το οποίο μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθανόμαστε....
Είμαστε ένα μάτσο χάλια και γι’ αυτό δεν φταίει ούτε η κακοκαιρία ούτε η κλιματική αλλαγή, ( όπως είπαν δύο κοθώνια βουλευτές του Σύριζα , ο Μπαλαούρας και κάποια Καφαντάρη... ), ούτε βεβαίως η οικονομική κρίση.
Αυτό που φταίει είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να στήσουμε ένα κράτος σοβαρό που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα...
Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια θεομηνία... Ναι, ήταν μια μεγάλη καταιγίδα που βρήκε τους πολίτες της Δυτικής Αττικής απροετοίμαστους.
Έχουμε νεκρούς , αγνοούμενους, τραυματίες, απίστευτες καταστροφές.
Και τι λέει η κυβέρνηση; Ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, ότι θα αποζημιωθούν οι πληγέντες, ότι θα είναι σε επιφυλακή και πράσινα άλογα...
Δεν είναι η ώρα για γκρίνιες, όμως, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής σε βασικά προβλήματα της καθημερινότητας.
Και μαζί της και η περιφέρεια της κ. Δούρου η οποία μόνο για δημόσιες σχέσεις είναι. Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του αποδεικνύονται λίγοι μπροστά σε προβλήματα που βεβαίως δεν μπορείς να προβλέψεις αλλά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.
▶️ Το ίδιο έγινε με τις φωτιές...
▶️ Το ίδιο έγινε με τη ρύπανση στον Σαρωνικό...
Όμως, ας είναι καλά το πλεόνασμα και η ψεύτικη έξοδος στις αγορές.
Όταν η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά... έρχεται η τιμωρία της.
Δυστυχώς με θύματα, δυστυχώς με νεκρούς συνανθρώπους μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν το ελληνικό κράτος δεν είχε αυτές τις μόνιμες ανεπάρκειες που έχει.
?Πολεοδομικά προβλήματα...
?μπαζωμένα ρέματα...
?βουλωμένα φρεάτια...
?ανεπαρκείς δήμαρχοι...
?ανεπαρκείςπεριφερειάρχες...
?ανεπαρκείς υπουργοί και
?και έναν ανίκανο πρωθυπουργό.
Ανευθυνοϋπεύθυνοι που προκαλούν με τις δηλώσεις κατόπιν εορτής.
Για όλα τα παραπάνω πρέπει να αισθανόμαστε ΝΤΡΟΠΗ!!!!
Το χειρότερο απ όλα είναι η παντελής έλλειψη ντροπής απο τους κυβερνώντες μετά το πέρασμα της καταστροφής.
Η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται ο όλεθρος.
Η αναισθησία απέναντι στο αποτέλεσμα της καταστροφής και ειδικά στους νεκρούς που άφησε πίσω της.
Μην ψάχνετε να βρείτε αιτίες για το κακό που έγινε στη Μάνδρα. Ένας είναι ο λόγος που το κράτος εγκληματεί: το ότι κανείς δεν μας έμαθε να ντρεπόμαστε για τους νεκρούς μας.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν σέβεται τους νεκρούς της , παρά μόνο αν προσφέρονται για εκμετάλλευση.... Έτσι τους αντιμετώπιζε πάντα, αξιοποιώντας τη μνήμη τους για εθνικιστική ή πολιτική χρήση. Κάπως έτσι μετρούσε την ανθρώπινη απώλεια από τους πολέμους, ή τις φυσικές καταστροφές της.
Το κράτος μας δεν έχει ως προτεραιότητα την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.
Επιτρέπει την πολεοδομική αναρχία στις πόλεις, αδιαφορεί για την προστασία των δασών , δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την αποφυγή μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τέλος βρίσκεται ακόμη σε ισχύ ο νόμος περί αυθαιρέτων και η «τακτοποίηση»!!!!!
Και το «φιλέσπλαχνο» κράτος! σκύβει με κατανόηση, πάνω από την «ανάγκη» των πολιτών του «να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω απ΄το κεφάλι τους»...
☑️ Ανωριμότητα ή έγκλημα;
☑️ Ασυνειδησία ή κακουργηματική ασυνέπεια;
☑️ Ηλιθιότητα και «ατομικό ιδεώδες»!
Και σε όποια καταστροφή... ποτέ δεν βρίσκεται κανείς υπεύθυνος , κανείς δεν αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες έχει!!!!
Κύριε Τσίπρα
Αντί να βγαίνεις και να μιλάς για φιλοδωρήματα στους πολίτες... καλύτερα να δώσεις το όποιο έστω ματωμένο πλεόνασμα στο να φτιάξεις το κράτος...
Προσωπικά κάτι ψίχουλα που είναι να μου επιστρέψεις... - επειδή τόσα χρόνια τόσο εσύ όσο και οι προηγούμενοι μας τα παρακρατούσατε παράνομα - στα χαρίζω...
Ανασκουμπωθείτε έστω την τελευταία στιγμή μήπως απορροφήσετε κάποια κονδύλια που μένουν στα ευρωπαϊκά ταμεία γιατί δεν είχατε μέχρι τώρα τους κατάλληλους μηχανισμούς να τα πάρετε.
Ας είναι οι νεκροί το τελευταίο καμπανάκι , μήπως και ξυπνήσει ο ελληνικός λαός και στείλει στον αγύριστο αυτό το αριστεροδεξιό μόρφωμα που μας κυβερνά...
πριν μας συμβούν τα χειρότερα....

Υ. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση κάθε ατύχημα, κάθε τραγωδία, κάθε φυσική καταστροφή φορτωνόταν στις κυβερνήσεις των νενέκων και το μνημόνιο!
Νεκροί πρόσφυγες στο Αιγαίο, οι φοιτητές που πέθαιναν από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού στην Λάρισα, αυτοκτονίες σε κάθε τόπο της χώρας , όλοι ήταν θύματα του μνημονίου και των Σαμαροβενιζέλων.
Μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από την άλλη μεριά του λόφου και οι πνιγμοί, οι ασφυξίες και οι αυτοκτονίες ξανάγιναν ατυχήματα ή τραγικές επιλογές.
Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση και η περιφέρεια Αττικής έχουν ευθύνη για την τραγωδία στη Μάνδρα. Η απάντηση είναι:
Η κυβέρνηση και η περιφέρεια δεν ευθύνονται για την πλημμύρα.
Ευθύνονται όμως για την ασυγχώρητη ανικανότητα τους.
Και κυρίως για τη βαρύτατη αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Ποιός δεν θυμάται την προπαγάνδα που χρησιμοποίησαν για να ανέβουν στην εξουσία .
Αυτοί ήταν που χώρισαν... μέχρι τα σκουπίδια και τις πλημμύρες σε αριστερά και δεξιά...
Αυτοί ήταν που είχαν ανακαλύψει ότι υπάρχουν σκουπίδια που μαζεύονται μνημονιακά ή αντιμνημονιακά, όπως είχε κάνει η Δούρου!!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ που έζησε με το ξίφος της προπαγάνδας δεν μπορεί να ζητάει απο τους αντιπάλους του , να του χαριστούν οχυρωμένος πίσω από το πένθος.
Ο ίδιος και η αριστερά καταλογίζανε ευθύνες στην αδίστακτη δεξιά που δεν την νοιάζει αν θα ζουν ή θα πεθάνουν στις «φτωχογειτονιές»... και τώρα αποδεικνύεται ανίκανος να τις προστατεύσει.
Η Δούρου όπως και το κόμμα από το οποίο προέρχεται (Σύριζα), φέρουν βαρύτατες ευθύνες που θα τους καταλογίσουν οι πολίτες.
Όχι μόνον επειδή κορόιδεψαν με προεκλογικές (ψευτο-)αντιμνημονιακές διακηρύξεις... αλλά, πολύ περισσότερο, διότι εξακολουθούν ακόμη να κοροϊδεύουν. Σε όλα και για όλα!

 

e-max.it: your social media marketing partner