Η Ελλάδα του κάλλους έχει γίνει Ελλάδα για κλάματα

ΑΡΘΡΑ
Typography

Γράφει ο Γεώργιος Μακρυνίκας, Μαθηματικός - Πρ. Νομάρχης Γρεβενών

makrynikasΑς δούμε πρώτα ποιός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της...
Αλέξης Τσίπρας , ένα παιδάκι από αστική οικογένεια, ( ο πατέρας του Παύλος Τσίπρας πάμπλουτος εργολάβος της Χούντας - είχε την εταιρία ο «Σκαπανεύς»).
Η εταιρία αυτή με άλλες δύο παίρνανε στην επταετία όλα τα έργα του κράτους...
Να σημειωθεί ότι στο νομό Άρτας όπου δραστηριοποιούταν ο πατέρας Τσίπρας δεν πήγε ποτέ η Μ.Ο.Μ.Α.
Αυτό το παιδάκι , ένα παιδάκι του χαβαλέ σε μικρή ηλικία γνωρίζει την ΚΝΕ , ( όταν γεννήθηκε η χούντα έπεφτε ) και τις καλές παρέες του στα Εξάρχεια...
Στην εφηβική ηλικία πρωτοστατεί στις καταλήψεις σχολείων... και μετά εισάγεται στο Πολυτεχνείο. Κι εκεί χαβαλές φοιτητής, με καθηγητές σαν τον Μπαλτά και την κυρά Θεανώ, κάνει μερικά χρόνια να πάρει το πτυχίο.
Το 1993 – 1997 ο φοιτητής Τσίπρας ησχολείτο με διάφορες καταλήψεις κτηρίων και τα κομματικά του Συνασπισμού, αδιαφορώντας για τα μαθήματα...
Μάλιστα δεν επρόκειτο να περάσει σε καμμία περίπτωση,το μάθημα του Οπλισμένου Σκυροδέματος... γιατί δεν νοιάστηκε ποτέ και ούτε το παρακολουθούσε...( υπάρχει μαρτυρία καθηγητή ).
Τότε επενέβη με μπιλιετάκι ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, που ζήτησε φορτικά να περάσει ο Αλέξης το μάθημα αυτό όπως και άλλα , με το… «δημοκρατικό πενταράκι» που καθιέρωσε η Αριστερά στα Πανεπιστήμια, μετά την Μεταπολίτευση…
Είμαι σίγουρος ότι ο Αλέξης θα αγνοεί τι είναι word, και τι κάνει το excel .
Θα νομίζει ακόμη και σήμερα ότι είναι… ονόματα επαναστατών!!!
Εν πάση περιπτώσει ο τυπάρας αυτός!!! που έχει λέγειν και περνά στα αξύριστα κοριτσάκια της ΚΝΕ, δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και σαν παιδί του κομματικού σωλήνα ανεβαίνει στην ιεραρχία.
Το πώς έγινε πρωθυπουργός καλύτερα να μην το αναλύσω , αλλά σε κάθε περίπτωση αποτυχημένο δεν τον λέω.
Στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός μας δείχνει ένας άνθρωπος με πολλά συμπλέγματα...
Η εικόνα που παρουσίασε σε παγκόσμια μετάδοση από τις ΗΠΑ ήταν τραγική.
Ο Τσίπρας ένας νέος ηλικιακά πολιτικός δείχνει τόσο παλιός...τόσο φθαρμένος...
Έχουν γίνει viral τα βίντεο με τις ανοησίες του...
Κάνει φθηνό χιουμοράκι...παιδάκια που εκπροσωπούν τη χώρα λες και κάνουν χαβαλέ.
Πέρα απο αυτά ερωτώ:
☑️ Ποιός σημερινός νέος δεν θα ήθελε να γίνει Τσίπρας και να βλέπει τον εαυτό του δίπλα στον Τραμπ και τους άλλους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης;
Υπάρχουν στα δημοκρατικά κράτη ηγέτες και ηγέτες , αλλά είμαι σίγουρος ότι κανείς ηγέτης δεν μπορεί να έχει τόσο έλλειμμα πολιτικής συγκρότησης και κοινωνικής παιδείας. Ούτε βεβαίως μπορεί να είναι και τόσο πραγματικά αμόρφωτος όπως ο δικός μας πρωθυπουργός.
Πολλά παιδιά στην Ελλάδα ζηλεύουν την επιτυχία του!!!
?Δείτε τον πώς στέκεται δίπλα στον Τραμπ και τι του λέει...
?Δείτε τον να διηγείται την παροιμία με την… καμήλα που έχει προκαλέσει πάταγο στα socialmedia. ( αφού δεν το έχεις.. τι τις θέλεις τις κωλοπαροιμίες...).
?Δείτε τον πως απαντάει όταν , τον ρωτούν πώς είναι η σχέση της Ελλάδας με το Ιράν κι αυτός απαντά : «είχαμε κάτι προβλήματα πριν 3.000 χρόνια αλλά από τότε τίποτε»... Ψευτομαγκίτσα.
?Παρατηρείστε τον πως προσπαθεί να προσελκύσει επενδυτές...( σε ερώτηση πέστε μας ένα καλό λόγο για να επενδύσουμε στην Ελλάδα... , και αυτός , όσο μίλησα εγώ που δεν ήμουνα εκεί , άλλο τόσο μίλησε κι αυτός).
?Ακούστε αυτόν τον… αριστερό πολιτικό να λέει ότι ηχούν σαν μουσική τα λεγόμενα της Λαγκάρντ ...( ίσως δεν κατάλαβε τι του είπε!!!!!).
Μουσική» ήταν, πράγματι!
Αλλά περισσότερο για… «Πένθιμο Εμβατήριο» έμοιαζε!
?Του πουλάνε όπλα χωρίς να του δώσουν τίποτε λες και η Ελλάδα είναι για τους Αμερικανούς μπανανία.
?Τον εξευτελίζει δημοσιογράφος μπροστά στις κάμερες με την ερώτηση που του κάνει για τις αναφορές του στον ( κακό ) Τραμπ και όχι μόνο δεν παίρνει χαμπάρι, απεναντίας κάνει την κωλοτούμπα του αιώνα... βρίσκοντας κοινές αξίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.( όταν πριν λίγο καιρό έλεγε οτι άμα βγεί ο Τράμπ θα είναι κακό!!!).
Και αυτό το παιδί που μεγάλωσε χωρίς να κοπιάσει στα θρανία ή στη δουλειά - να πηγαίνει λίγες ημέρες μετά στη Σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών και να βγάζει αριστερά λογύδρια για το μέλλον της Ευρώπης ή για το μεταναστευτικό!
Ε, λοιπόν ας το παραδεχθούμε.
Οι περισσότερες αν όχι όλες , οι ελληνικές οικογένειες θα θέλανε έναν τέτοιο γιο ή γαμπρό ή ανιψιό ή και φίλο.
Άνθρωποι με απίστευτη παιδεία, με πτυχία, με συγκροτημένη προσωπικότητα και… ψάχνουν στα σκουπίδια της Κουντουρά την ώρα που ο Αλέξης, ο Πάνος, ο Καρανίκας κ.λπ. κρατάνε την τύχη της χώρας στα χέρια τους.
Είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας είναι ξεδιάντροπος και δεν ενοχλείται από όλα αυτά που διαβάζει και ακούει για την προσωπικότητά του.
Μας έχει όλους γραμμένους... και συνεχίζει την πορεία του.
Είναι ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας στην ιστορία της πολιτικής , αλλά δεν έχει πρόβλημα, του αρέσει όλο αυτό που βγαίνει προς τα έξω.
Μεταμορφώνεται τόσο εύκολα από Τσε Γκεβάρα και Ούγκο Τσάβες σε Ντ. Τραμπ, Μέρκελ ή Πούτιν και από επαναστάτης της φακής σε συστημικό πρωθυπουργό που πίνει το τσαγάκι του με τους «κακούς».
Είναι κυνικός και ταυτόχρονα τόσο διψασμένος για το γκουβέρνο που δεν υποχωρεί ποτέ.
Το τελευταίο είναι χάρισμα, δεν διδάσκεται πουθενά και σε κανένα σχολείο.
Γι’ αυτό και λέω ξεκάθαρα ότι είναι επιτυχία να είσαι Τσίπρας, είναι τεράστια πρόκληση για τους νέους να γίνουν σαν κι αυτόν.
Σιγά μη θέλουν να γίνουν Ελύτης, Σεφέρης, Ελευθέριος Βενιζέλος ή Τρικούπης κλπ.
Υ1. Με αφορμή την επίθεση των ¨αντιεξουσιαστών ¨ στους Ευέλπιδες , τους οποίους και τραυμάτισαν , ως άνθρωπος αισθάνομαι θυμό και θλίβομαι για την κατάντια της πατρίδας μου.
Η Ασφάλεια όλων των πολιτών δεν είναι δεξιά πολιτική, δεν είναι κεντρώα πολιτική, δεν είναι αριστερή πολιτική.
Το Κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του.
Εαν οι κυβερνώντες είναι ανίκανοι ...
Να παραιτηθούν!!!!!!

Υ2. Η Ελλάδα δεν θυμίζει κάτι από το ένδοξο παρελθόν.
Είναι μια χώρα -χαβαλέ.
Σε αυτό φταίμε όλοι μας...
Αυτοί που θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε να βγει η Ελλάδα από το τέλμα έχουν φύγει στο εξωτερικό...
Όσοι σοβαροί μένουν εδώ, δίνουν αγώνα επιβίωσης και κυρίως προσπαθούν να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους σε ένα περιβάλλον που όπως και να το δεις βρομάει.
Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση......

 

e-max.it: your social media marketing partner