ΜΠΑΣΚΕΤ
Typography

Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, η 49η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καρδίτσας από 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.

Οι κορυφαίες ομάδες των συγκριμένων ηλικιών, με παίχτες που θα αποτελέσουν το μελλοντικό κορμό της εθνικής ομάδας, τοποθετούν την Καρδίτσα στο επίκεντρο του ελληνικού μπάσκετ.
Στο πλαίσιο της έναρξης των αγώνων οι συνδιοργανωτές, παρουσία του Γεν. Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Νίκου Νικολόπουλου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στη ΠΕ Καρδίτσας, όπου κάλεσαν το κοινό να στηρίξει με την παρουσία του το σημαντικό αυτό τουρνουά.

basket syned4
Αρχικά ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στις ομάδες που συμμετέχουν ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Ομσπονδίας κ. Λιόλιο και τον Γ. Γραμματέα κ. Νικολόπουλο για την διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Καρδίτσα. Όπως είπε τέτοιες διοργανώσεις δίνουν παράλληλα και τόνωση στην τοπική οικονομία, τονίζοντας ότι ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αυριανούς πρωταθλητές που θα στελεχώσουν την εθνική ομαδα.
Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για «μεγάλη μπασκετική εβδομάδα» για τη Θεσσαλία διότι εκτός της τελικής φάσης αγωνίζεται στη Λάρισα και η Εθνική ομάδα των ανδρών. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμβάλουν στη διοργάνωση που δίνει ώθηση στο μπασκετ αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα. Μίλησε για άρτιες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια των ομάδων. Καταλήγοντας ευχαρίστησε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ κ. Χρήστο Δεληγιάννη για την προεργασία που έκανε και την πολύτιμη συνδρομή του.
Ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου υπογραμμίζοντας πως η Καρδίτσα αναβαθμίζεται και μπαίνει στο πάνελ των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.
Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος σημείωσε:
«Μέχρι τις 3 Ιουλίου, η Καρδίτσα θα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, μέσα από ένα άθλημα που αγκαλιάζει την ελληνική περιφέρεια και διεξάγεται στα Κλειστά Γυμναστήρια της πόλης μας.
Γνωρίζουμε όλοι ότι το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα, που δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο παρκέ και στους θεατές από τις κερκίδες να απολαύσουν ένα πλούσιο αθλητικό θέαμα. Και κυρίως να οδηγήσει τα παιδιά στο χώρο του αθλητισμού, που αποτελεί το εργαλείο για την συνεργασία, την ομαδικότητα, την ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας και την ανάδειξη νέων ταλέντων.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία αναδεικνύει την περιοχή μας, μετά και τα δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης των αθλητικών διοργανώσεων λόγω της πανδημίας.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και καλώ το φίλαθλο κοινό της Καρδίτσας να συμμετέχει με δυναμική παρουσία σε όλους τους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων.»
Το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γιώργος Στεργιούλης τόνισε ότι η Καρδίτσα υποδέχεται ένα μεγάλο γεγονός όπου θα συμμετάσχει το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Πρόσθεσε ότι το ΕΒΕ Καρδίτσας έχει αποδείξει ότι στηρίζει πάντα διοργανώσεις που δίνουν ώθηση στην περιοχή μας.
Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ κ. Χρήστος Δεληγιάννης ευαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και όσους συνέβαλαν ώστε η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ να χτυπάει τις επόμενες μέρες στην Καρδίτσα. Όπως είπε ο φίλαθλος κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας με σημαντικούς συλλόγους που θα δείξουν στα παιδιά της περιοχής μας πού πρέπει να φτάσουν για να κυνηγήσουν τα όρια τους. Ο ίδιος τέλος ευχήθηκε η συγκεκριμένη διοργάνωση να αποτελεί μόνο την αρχή ανάλογων διοργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα.

basket syned2

basket syned2

Η διοργάνωση

Η 49η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Καρδίτσα από την Τρίτη 28 Ιουνίου ως την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Οι δύο όμιλοι που διαμορφώθηκαν έχουν ως εξής:

Α’ Όμιλος: ΑΣΠ Προμηθέας, Παναθηναϊκός ΑΟ, Ηράκλειο ΟΑΑ, Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης

Β’ Όμιλος: ΔΕΚΑ, Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΓΣ Περιστερίου, Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Τρίτη 28 Ιουνίου

Νέο Καρδίτσας

17.00 Προμηθέας Π.-Ηρακλής

19.30 Παναθηναϊκός-Ηράκλειο

ΔΑΚ Καρδίτσας

17.00 ΔΕΚΑ-Πρωτέας Σχηματαρίου

19.30 Ολυμπιακός-Περιστέρι

Τετάρτη 29 Ιουνίου

ΔΑΚ Καρδίτσας

16.00 Ηράκλειο-Προμηθέας Π.

18.30 Ηρακλής-Παναθηναϊκός

Νέο Καρδίτσας

16.00 Περιστέρι-ΔΕΚΑ

18.30 Πρωτέας Σχηματαρίου-Ολυμπιακός

Πέμπτη 30 Ιουνίου

Νέο Καρδίτσας

15.00 Προμηθέας Π.-Παναθηναϊκός

17.30 Ηράκλειο-Ηρακλής

ΔΑΚ Καρδίτσας

15.00 ΔΕΚΑ-Ολυμπιακός

17.30 Περιστέρι-Πρωτέας Σχηματαρίου

Παρασκευή 1 Ιουλίου

Νέο Καρδίτσας

Θέσεις 5-8

15.00 3ος  Α’ Ομίλου-4ος Β’ Ομίλου (Γ3)

17.30 4ος Α’ Ομίλου-3ος Β’ Ομίλου (Γ4)

Σάββατο 2 Ιουλίου

Νέο Καρδίτσας

Αγώνες κατάταξης 5-8

11.00 Ηττημένος Γ3-Ηττημένος Γ4 (Θ. 7-8)

13.30 Νικητής Γ3-Νικητής Γ4 (Θ. 5-6)

Ημιτελικοί

16.00 1ος Α’ Ομίλου-2ος Β’ Ομίλου (Γ1)

18.30 2ος Α’ Ομίλου-1ος Β’ Ομίλου (Γ2)

Κυριακή 3 Ιουλίου

Νέο Καρδίτσας

13.00 Ηττημένος Γ1-Ηττημένος Γ2 (θ. 3-4)

15.30 Νικητής Γ1-Νικητής Γ2 (Τελικός)

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->