ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Typography

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ Fm 94,6 και ο Κυριάκος Θωμαΐδης, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, βασιζόμενη σε εκθέσεις της Sportradar για ύποπτα ματς, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό των Χανίων, της Ελευσίνας και της Ξάνθης!


Όπως μετέδωσε ο σταθμός, η εισηγήτρια του ερευνητικού τμήματος προτείνει στο δικαστικό τμήμα τον υποβιβασμό των τριών ομάδων και πρόστιμο 2,25 εκ. ευρώ σε κάθε μία!
Σημειώνεται ότι τα παιχνίδια που είχε ερευνήσει ήταν τα Ελευσίνα - Ξάνθη 0-5 για το Κύπελλο και Ελευσίνα - Χανιά 3-1 για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.
Oι τρεις ομάδες έχουν διορία τεσσάρων εργάσιμων ημερών για να απολογηθούν στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Εκεί θα φανεί αν η πρόταση για ποινές - σοκ γίνει αποδεκτή ή όχι και, φυσικά, αν αποδεικνύεται εμπλοκή παραγόντων ή ποδοσφαιριστών.
Στην περίπτωση του αγώνα Ελευσίνα - Ξάνθη δεν αναφέρεται εμπλοκή προσώπων, ενώ στο ματς Ελευσίνα - Χανιά εμπλέκεται ο τερματοφύλακας Μπλάζιτς.
Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται στην εισήγηση για τον αγώνα Ελευσίνα - Ξάνθη: «πιθανολογείται ότι αυτές οι ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους (των ως άνω ομάδων), των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, προέβησαν προκειμένου να προσπορίσουν για τον εαυτό τους ή για τρίτους παράνομο περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό αποτελέσματος του αγώνα, που διεξήχθη την 17-12-2015 μεταξύ τους για το κύπελλο Ελλάδας, που έληξε με αποτέλεσμα 0-5 (ημίχρονο 0-1), δηλαδή για παράβαση των άρθρων 3, 20, 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Εμπλέκεται ο Μπλάζιτς!

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα Ελευσίνα- Χανιά, το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας στην εισήγησή προτείνει τον υποβιβασμό αμφότερων, ενώ εμπλέκει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Σέρτζιαν Μπλάζιτς (πέρυσι ήταν στη Λαμία).
Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα sdna, εισηγείται:
«1. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και για τις δύο ομάδες «ΠΑΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ» και «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ», προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των ως άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι οι ως άνω ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους, των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, ειδικότερα δε για την ομάδα της ΠΑΕ Χανιά με άμεσα εμπλεκόμενο τον τερματοφύλακά της και δη τον Srdjann Blazic, προέβησαν, για να προσπορίσουν στις ίδιες (τις ομάδες) ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιxηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, που διεξήχθη την 21-12-2015 μεταξύ τους για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), δηλαδή για παράβαση των άρθρων 20, 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
2. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ Χανιά και δη τον Srdjann Blazic, προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι αυτός, προέβη, για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στoιxηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα που διεξήχθη την 21-12-2015, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), αποσκοπώντας να κερδίσει παράνομα κέρδη.
3. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 2.250.000 ευρώ καθώς και τον υποβιβασμό της εις εκάστη των ομάδων.
4. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 30.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Srdjann Blazic της ομάδας της ΠΑΕ Χανιά, τη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησής του με οποιαδήποτε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και τη δεκαετή απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους».

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->