ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Typography

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ παραχώρησε ο Πρόεδρος της Αναγέννησης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Δείτε όσα δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Αναγέννησης:

Σε ερώτηση σχετικά με τις συναντήσεις με τους κ.Αυγενάκη και κ.Σταϊκούρα:
Εμείς σαν επιτροπή της Superleague 2 συναντηθήκαμε αρχικά με τον κ.Αυγενάκη και έπειτα με τον κ.Σταϊκούρα και η απάντηση που λάβαμε είναι πως δεν προκύπτουν χρήματα για να λάβουμε. Τα χρήματα της εκκαθάρισης είναι λιγότερα από αυτά που υπολογιζόταν, χωρίς να γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια τα νούμερα και ως εκ τούτου η Superleague 2 δε θα πάρει χρήματα για τη σεζόν 2021-22, διότι η εκκαθάριση θα γίνει μέχρι τις 31/12/22 και θα λάβουμε χρήματα από 1/1/23. Δηλαδή το κράτος δε λαμβάνει υπόψη πως για τις ομάδες το ημερολογιακό έτος ξεκινάει το Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο.
Δόθηκαν κάποια χρήματα το 2021, τα οποία δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς πότε, διότι εμείς σαν Αναγέννηση εκείνη τη σεζόν αγωνιζόμασταν στη Γ' Εθνική και έπειτα ανεβήκαμε στην Superleague 2, οπότε δεν πήραμε χρήματα από την εκκαθάριση του στοιχήματος.
Όλοι μας περιμέναμε να πάρουμε κάποια χρήματα άμεσα, μας ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα τα λάβουμε για την περασμένη σεζόν. Ο κ.Σταϊκούρας μας ενημέρωσε πως η εκκαθάριση που θα γίνει θα είναι κοντά στα 40 εκατομμύρια, τα οποία θα δοθούν από 1/1/23 και θα αφορούν τη νέα σεζόν.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως έδωσαν προκαταβολή για το 2021 και αφορούσε τη σεζόν 2021, η Superleague 1 τότε πήρε το 100% των χρημάτων και η Superleague 2 το 50%. Κάνοντας λοιπόν το πλάνο για τη νέα σεζόν υπολογίσαμε πως θα πάρουμε το υπόλοιπο 50% για τη χρονιά 2021-22 ποδοσφαιρικά. Οι ομάδες κατά μέσο όρο έχουν μπάτζετ 1.200.000€, ενώ τα έσοδα είναι μηδαμινά και επίσης έχουμε θέμα και με το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Τα χρήματα θα δοθούν στον αθλητισμό για το 2023 για όλες τις κατηγορίες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές στις αρχές του επόμενου έτους.
Αυτή τη στιγμή προκύπτει θέμα με όλες τις ομάδες, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, διότι σχεδόν όλες έχουν υποχρεώσεις από πέρυσι και περίμεναν αυτά τα χρήματα για να τακτοποιήσουν τις περσινές υποχρεώσεις και να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά.

Σε ερώτηση σχετικά με τα τηλεοπτικά:
«Αυτή τη στιγμή έχει προκύψει θέμα σχετικά με το τηλεοπτικό μπόνους από την ΕΡΤ, που είναι 1.200.000.
Σε ερώτηση σχετικά με τις κινήσεις της Superleague 2:
«Την ώρα που μιλάμε υπάρχει κοινή πρόθεση όλων των ομάδων να μην αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μια κίνηση εκβιασμού, είναι γεγονός πως δεν μπορούμε με τις υπάρχουσες συνθήκες να αντέξουμε οικονομικά. Όταν μια ΠΑΕ έχει μέσο όρο μπάτζετ 1.200.000 και δεν έχει λάβει το ποσό εκκαθάρισης του στοιχήματος, δεν έχει πάρει τα χρήματα του μπόνους των τηλεοπτικών και δε διαφαίνονται άλλα έσοδα , καλείται ένας παράγοντας να βάλει ολόκληρο το ποσό ο ίδιος. Επομένως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των ομάδων δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις.

Για το ενδεχόμενο αύξησης ομάδων στη Superleague 2:
«Ο αριθμός των ομάδων είναι δεδομένος και δεν μπορεί να αλλάξει. Έχουμε πάρει απόφαση ως Λίγκα να μη δεχθούμε αύξηση ομάδων και αν αυτό συμβεί θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Αν θέλετε τη δική μου αίσθηση μου φαντάζει ως πιθανό σενάριο να έχουμε μείωση των ήδη υπαρχουσών ομάδων, καθώς ενδεχομένως κάποιες από αυτές δε θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα.»

Για τις επόμενες ενέργειες της επιτροπής της Superleague 2 :
«Ενδεχομένως θα κάνουμε ακόμη μια συνάντηση με τον κ.Αυγενάκη, θα επαναδιαπραγματευτούμε με την ΕΡΤ για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενω επίσης θα πρέπει να διευθετηθεί και το θέμα με τα περσινά μπόνους, που και αυτά θα έδιναν μια ανάσα στις ομάδες. Το μόνο βέβαιο είναι πως όλες οι ομάδες έχουν κοινή γραμμή και επιθυμία όλων είναι να βρεθεί μια λύση.»

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->