ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν χθες 28/6/2022 και 29/6/2022 στην Αθήνα συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την ηγεσία και στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης στις οποίες συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «ΙΑΝΟ» και την αξιοποίηση των καπναποθηκών Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Ζυγογιάννης, συνοδευόμενος από τον πρώην Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ντενίση και τον Υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ. Κων/νο Βασιλείου, συναντήθηκαν με τον κ. Απόστολο Χριστοδουλάκη, Διευθυντή του Γραφείου του Γεν. Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θάνου Πετραλιά, με θέμα συζήτησης την καταβολή της εφ’ άπαξ αποζημίωσης των 8.000€ σε επιχειρήσεις που δεν την έχουν λάβει ακόμη. Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο να δώσει άμεσα τα χρήματα για την πληρωμή αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί, εφόσον προηγηθεί το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Υποδομών.

eve athina1

eve athina1

 

Επίσης οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είχαν συνάντηση εργασίας με την κα. Σοφία Μάντζαρη, Διευθύντρια του Γραφείου του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόοδο της πορείας των αποζημιώσεων του «ΙΑΝΟΥ» για τις επιχειρήσεις τις Καρδίτσας.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με την κα. Καλλιόπη Τετώρου, Γεν. Διευθύντρια Κοινωνικής Αρωγής Γεν. Δ/νσης Κρατικών Ενισχύσεων και Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών και ανέπτυξαν ζητήματα αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πληρωμή των αποζημιώσεων του «ΙΑΝΟΥ». Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν από την κα. Τετώρου ότι αναμένεται άμεσα η διάταξη Νόμου από την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, που προβλέπει αποζημιώσεις και για τις επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν συνταξιοδοτηθεί. 

Αναλυτικά το αίτημα:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό ο Νομός Καρδίτσας επλήγη  από τον πρωτοφανή Μεσογειακό Κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» τον Σεπτέμβριο του 2020, γεγονός που ουσιαστικά σταμάτησε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, αφού οι πληττόμενες επιχειρήσεις ξεπερνούν το 95%.

Δυστυχώς , παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν λάβει τις προβλεπόμενες από τον Νόμο αποζημιώσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που έχουν σοβαρές συνέπειες στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες από τον Ιανό μέχρι σήμερα, συνταξιοδοτήθηκαν ή αποδήμησαν , παρά το γεγονός ότι έχουν μεταβιβάσει τις επιχειρήσεις τους στους-στις συζύγους ή στους κατιόντες τους, δε δικαιούνται σύμφωνα με όσα ισχύουν αποζημίωση.

Η μικρομεσαία και η πολύ μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα κύριε Υπουργέ , είναι οικογενειακή και η διαδοχή στο επιχειρείν από γενιά σε γενιά, αποτελεί μια πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι είναι άδικο να εξαιρεθούν από την αποζημίωση οι επιπτώσεις αυτές που αποδεδειγμένα έχουν πάθει σημαντικές ζημίες από τον Μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ.

Σίγουροι για την ευαισθησία με την οποία θα αντιμετωπίσετε το θέμα,

Σας ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

 

 

                                              Κώστα Ζυγογιάννης

Κατόπιν τα στελέχη του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν τον κ. Γεώργιο Γεωργαντά Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζήτησαν μαζί του τις εξελίξεις για τον χώρο των καπναποθηκών Καρδίτσας μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς ένα από τα κτίρια. Ο κος Γεωργαντάς δήλωσε την διάθεση του Υπουργείου του να στηρίξει το Επιμελητήριο Καρδίτσας σε ενέργειες που αφορούν στην αξιοποίηση του χώρου των καπναποθηκών.

Τέλος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και αποδέχθηκε το αίτημα τους να παρέμβει για την επίσπευση της διαδικασίας της αποπληρωμής των αποζημιώσεων των 8.000€ για τον «ΙΑΝΟ» των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονται σε αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υποδομών.

 

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ευχαρίστησαν θερμά τον συμπολίτη Υπουργό του οποίου η αρωγή αποτελεί πολύτιμη στήριξη στα δίκαια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Καρδίτσας.

eve athina1

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->