ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Με όλες τις δέουσες τιμές, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ., ο Δήμος Μουζακίου διοργανώνει τελετή στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ακακίου, στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας του χωριού, κατά την οποία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια προτομής αγνοούμενου στρατιωτικού κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Πρόκειται για τον Επιλοχία Τεχνικού Εθνικής Φρουράς Ραχωβίτσα Γρηγόριο του Θωμά, ο οποίος έλαβε από την Πολιτεία το βαθμό του Συνταγματάρχη σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολεμική δράση του υπέρ Πατρίδος.

Ο σύγχρονος Ήρωας κατέστη αγνοούμενος σε ηλικία 21 ετών, μαχόμενος εναντίον των Τούρκων ως μέλος πληρώματος άρματος στην περιοχή Βαβυλά Κυρήνειας, την 20η Ιουλίου 1974.

Πολέμησε με αυταπάρνηση στην τιτάνια προσπάθεια αναχαιτίσεως της απόβασης των Τούρκων την πρώτη μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε ένα από τα τρία τανκ που ξεκίνησαν από τη Λευκωσία για την Κερύνεια όπου γινόταν η απόβαση. Περικυκλώθηκαν από τους Τούρκους. Αναφέρεται ότι μόνο τρεις σώθηκαν οι οποίοι κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->