ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, τίμησαν και φέτος φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής Καρδίτσας-μέλη της IVSA (Παγκόσμια Οργάνωση Φοιτητών Κτηνιατρικής – IVSA Thessaly).

Του Στέλιου Τσανάκα

Οι εθελοντές φοιτητές, με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας, οργάνωσαν με επιτυχία δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ευζωίας των ζώων και ιδιαίτερα των αδέσποτων, τοποθετώντας περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και το Παυσίλυπο.

Η πρωτοβουλία συνοδεύτηκε από ενημέρωση των φοιτητών προς τους πολίτες, οι οποίοι υπενθύμισαν τη σημασία του σεβασμού των ζώων ως πράξη υπευθυνότητας και ευσυνειδησίας.

Θετική εντύπωση προκάλεσε και ο τρόπος διανομής του ενημερωτικού υλικού από τους φοιτητές, ξεφεύγοντας από το στενό, παραδοσιακό πλαίσιο των έντυπων φυλλαδίων, καθώς αξιοποίησαν τη χρήση QR code, για να αναδείξουν, μεταξύ άλλων, τη σημαντικότητα της οικολογικής-περιβαλλοντολογικής συνείδησης.

Η παροχή πληροφοριών σε θέματα όπως η υιοθεσία αδέσποτων ζώων, η στείρωση, η φροντίδα (πχ. παροχή πρώτων βοηθειών), ο εμβολιασμός των κατοικίδιων ζώων συνάντησε μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση, εξαίροντας την ανάγκη ανάπτυξης μιας κουλτούρας φιλοζωίας.

Γενικές πληροφορίες για τα αδέσποτα ζώα και τις «πέντε ελευθερίες» των ζώων μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->