ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Την οριστική ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας στο πλαίσιο του Αγιασμού για το νέο δικαστικό έτος.

 

dikastiko etos1

dikastiko etos1

dikastiko etos1

dikastiko etos1

dikastiko etos1

dikastiko etos1

dikastiko etos1

dikastiko etos1


Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πλατείας Δικαστηρίων παρουσία των βουλευτών Γ. Κωτσού, Ασημ. Σκόνδρα, Σπ. Λάππα, του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Νούσιου, των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου και εργαζομένων.
Ο κ. Τσιάρας στην τοποθέτησή αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δικαιοσύνης
Είναι μια νέα δικαστική χρονιά που ξεκινά με διαφορετικές συνθήκες αλλά έχει δημιουργήσει και μεγάλες προσδοκίες. Η προηγούμενη περίοδος δεν μας άφησε να έχουμε όλες τις λειτουργίες της Δικαιοσύνης σε απόλυτη εξέλιξη. Με την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους ουσιαστικά η δικαιοσύνη επαναλειτουργεί κανονικά. Ταυτόχρονα, όλη την προηγούμενη περίοδο κατορθώσαμε να εξελίξουμε πολλές ψηφιακές δράσεις. Μπροστά μας υπάρχουν και μεγάλες προκλήσεις. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν αλλαγές στον κώδικα ποινικής δικονομίας για να επισπευστεί η πολιτική δίκη, με κορυφαία μεταρρύθμιση την ένταξη στο δικαιικό σύστημα της πιλοτικής δίκης προκειμένου να στηριχθούν οι πλέον αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας.
Πρόκειται να ψηφιστούν αλλαγές στον ποινικό κώδικα και να αντιμετωπιστούν ζητήματα που δημιουργούσαν τεράστια ανασφάλεια στην ελληνική κοινή γνώμη. Θα έχουμε ένα νέο νομοσχέδιο για την εθνική σχολή Δικαστών που θα υπηρετεί μια εντελώς διαφορετική κοινωνική πραγματικότητα σε σχέση με την επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών και βεβαίως θα ψηφίσουμε το νέο κώδικα οργανισμού Δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών, κλείνοντας έτσι ένα μεγάλο κύκλο μεταρρυθμιστικού σχεδιασμού που υλοποιούμε βήμα-βήμα τα τελευταία δύο χρόνια.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο χώρος της Δικαιοσύνης με τα όποια προβλήματα, όσο και αν πλήττεται, εξακολουθεί να είναι το σημείο καταφυγής όλων των Ελλήνων πολιτών. Η ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης είναι αυτή που στηρίζει την ίδια τη δημοκρατία.
Σε ότι αφορά την Καρδίτσα, εξαγγέλθηκε η οριστική ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου το οποίο θα έχει μια εντελώς νέα όψη τα επόμενα δύο χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό διότι μαζί προβήκαμε σε μια μοναδική καινοτομία για την ελληνική πραγματικότητα. Για πρώτη φορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης σύναψε προγραμματική σύμβαση με μια Περιφέρεια. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε τις μελέτες αναβάθμισης των Δικαστικών Μεγάρων Καρδίτσας και Λάρισας και ο Περιφερειάρχης διαφοροποιώντας τον σχεδιασμό κατάφερε να εντάξει τις μελέτες στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.
Το πίσω κτίριο του δικαστικού μεγάρου βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση και παράδοση της μελέτης. Με βάση τα σημερινά δεδομένα το έργο δεν θα γίνει με ΣΔΙΤ αλλά με χρηματοδότηση του ΤΑΓΔΥΚ. Υπάρχει κάποιος δρόμος που πρέπει να διανύσουμε αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να κάνουμε συγκεκριμένες εξαγγελίες.
Σε αυτή την έναρξη της νέας χρονιάς όλοι μαζί να βρεθούμε από την ίδια πλευρά κάνοντας μαζί τα βήματα μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η ελληνική δικαιοσύνη.


Ο κ. Αγοραστός
Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.152.000 ευρώ. Γίνεται για πρώτη φορά διότι υπάρχει αγαστή συνεργασία όχι στα λόγια αλλά στην πράξη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης που νοιάζεται πραγματικά. Προχωρήσαμε σε προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου και σε χρόνο ρεκόρ κάναμε τις μελέτες, δημιουργήσαμε χρηματοσοτικό εργαλείο στο ΕΣΠΑ, εντάξαμε το έργο και πάμε προς δημοπράτηση.

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->