Με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο στον Υπουργό Παιδείας

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η σύσκεψη για το νέο Πανεπιστήμιο – Τι διεκδικεί η Καρδίτσα

syskepsi1
Σε ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης κατέληξε η σύσκεψη για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Π.Ε Καρδίτσας παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Παναγιώτας Βράντζα, Δημάρχων του νομού και εκπροσώπων κομμάτων. 
Μετά από τη διεξοδική συζήτηση που έγινε, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα επιδιώξουν συνάντηση των φορέων με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου όπου θα διεκδικήσουν τα εξής:
-Να παραμείνει το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα χωρίς κατάτμηση
-Να ανωτατοποηθούν τα Τμήματα Δασοπονίας και Ξύλου-Επίπλου με πρόγραμμα σπουδών που θα συμφωνήσει από κοινού η ακαδημαική κοινότητα και με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
-Διατήρηση της πρότασης για δημιουργία Τμήματος Δημόσιας Υγείας στην Καρδίτσα
-Διεκδίκηση έδρας Σχολής στην Καρδίτσα με όνομα Αγροδιατροφική και Τεχνολογία που θα απαρτίζεται από την Κτηνιατρική, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, το Τεχνολογίας Τροφίμων και το νέο τμήμα Δημόσιας Υγείας.

syskepsi3

syskepsi2


Νωρίτερα πάντως κατά τη συζήτηση η κ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου υποστήριξε πως δεν περίμενε τέτοια αντίδραση και έντονη κριτική από τους φορείς στην πρόταση του Υπουργείου, καθώς υπάρχει πραγματικός διάλογος, χωρις αιφνιδιασμούς και αποκλεισμούς. Προέβλεψε ότι το σχέδιο θα έρθει προς ψήφιση ίσως το Σεπτέμβριο, το οποίο το χαρακτήρισε ως ποιοτικό άλμα για τον τόπο μας. Σε άλλο σημείο και βάζοντας στο… ζύγι το τμήμα Διαιτολογίας και Δημόσιας Υγείας, παραδέχτηκε και η ίδια ότι «θα διάλεγα τη Διαιτολογία».

syskepsi4


Από την πλευρά της και η κ. Βράντζα χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις για το Σχέδιο, αν και εξέφρασε την ικανοποίησή της που η κοινωνία «είναι διεκδικητική».
Εκανε λόγο για πολύ ουσιαστική μεταρρύθμιση, ενώ για την πρόταση σημείωσε ότι αποτελεί σύνθεση των προτάσεων της Επιτροπής των Ακαδημαϊκών. Σε αυτό το σημείο πάντως υπήρξε και η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΔ κ. Γιώργου Κωτσού που τόνισε ότι η Σύγκλητος του ΤΕΙ θεσσαλίας απέρριψε την πρόταση του Υπουργείου.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος που άνοιξε τον κύκλο των τοποθετήσεων υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται δεν έχουν να κάνουν με κόμματα αλλά στόχος είναι να δοθεί επιπλέον πολιτική ισχύ στους βουλευτές για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο για την Καρδίτσα.

e-max.it: your social media marketing partner