Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με θέμα τις πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της οργάνωσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το γιορτασμό των 100 χρονων από την ίδρυση του Κόμματος. Ο Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ Νίκος Τέγος τόνισε:


«Όπως σας είναι γνωστό το ΚΚΕ φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης. Στο πλαίσιο αυτό τη χρονιά αυτή πραγματοποιούνται σε όλη τη Ελλάδα μια σειρά πολιτικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένες στα 100 χρόνια του Κόμματος.
Η ΤΕ Καρδίτσας όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε μια σειρά παρεμβάσεις με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, σε χώρους δουλείας, γειτονίες και χωρία. Ήρθε σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους του μόχθου στη περιοχή μας, συζητώντας μαζί τους τις διεθνείς εξελίξεις και το κίνδυνο ενός γενικευμένου Ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά και τις εσωτερικές εξελίξεις, με την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής από μεριάς της Κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων του Κόμματος η ΤΕ Καρδίτσας πραγματοποίησε τη προηγούμενη περίοδο μαζικές και πετυχημένες εκδηλώσεις, όπως αυτή στο Παλαμά προς τιμή της Κομμουνίστριας δασκάλας Β. Κουσιαντζα, την εκδήλωση στη Καρδίτσα για την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος.
Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι όχι μόνο να αναδειχθεί η ιστορική συμβολή του ΚΚΕ σε όλη την εκατοντάχρονη δράση του, αλλά και να εξαχθούν συμπεράσματα για το σήμερα, να φωτιστεί η πραγματική διέξοδος προς όφελος του λαού.
Τις επόμενες μέρες στο νομό μας θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
1. Την Πέμπτη 24 Μάη στο Παυσίλιπο στις 20:00 το βράδι, θα γίνει εκδήλωση με θέμα: «Η πολιτική συμμαχίων του ΚΚΕ διαχρονικά η πείρα του κόμματος και του διεθνές Κομμουνιστικού κινήματος. Η Κοινωνική Συμμαχία σήμερα».
Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά μέλος της ΚΕ.
Θα ακολουθήσει Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα βασισμένο σε έργα του συμπατριώτη μας Κομμουνιστή λογοτέχνη Ζήση Σκάρου. Επίσης θα ακουστούν σχετικά τραγούδια του συμπατριώτη μας συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου και άλλων συνθετών.
2. Το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 9:30 το βράδυ θα γίνει συνεστίαση της ΤΕ Καρδίτσας στο ΣΑΛΕ.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με γνωστούς ντόπιους καλλιτέχνες.

3. Σαν σήμερα πριν 13 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης. Στο πλαίσιο αυτό τη Κυριακή 3 Ιούνη στις 11:00 η Επιτροπή Περιοχής του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει Πολιτικό Μνημόσυνο, στο τάφο του στο Παλιοζογλώπι.
Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ.
Καλούμε το λαό της περιοχή μας να πάρει μέρος μαζικά σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις, να έρθει σε επαφή με την πολιτική πρόταση του Κόμματος.

Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τη νεολαία, ,να αντιδράσουν μαζικά μπροστά στη ψήφιση της 4η αξιολόγησης που φέρνει η Κυβέρνηση με μια σειρά προ απαιτούμενα που ματώνουν το λαό μας.
Να οργανώσουν τη πάλη τους μαζί με τα ταξικά σωματεία, τους αγροτικού συλλόγους, παίρνοντας μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 30 Μάη.

e-max.it: your social media marketing partner

amarantes eshop