ΝΕΑ
Typography

Με απορία παρακολουθούσαν το βράδυ της Πέμπτης πολλοί Λαρισαίοι ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Επρόκειτο για τους δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ, όπως έγινε γνωστό αργότερα.

Αθόρυβα σχημάτιζαν μια μεγάλη σειρά στον νυχτερινό ουρανό λίγο μετά τις 10 το βράδυ, κάνοντας πολλούς χρήστες των social media να ανεβάζουν φωτογραφίες και να αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με το onlarissa, τα αντικείμενα ήταν ορατά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Κάτοικοι στα Γιάννενα, τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Κύθνο είχαν την ίδια ακριβώς απορία.

δορυφόροι.

Οι φωτεινές κουκκίδες που κινούνταν σε μια σειρά έδωσαν τροφή στους συνωμοσιολόγους. Όπως όμως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, τα σενάρια φαντασίας για εξωγήινους δεν είχαν καμία απολύτως υπόσταση, καθώς πρόκειται για δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.

Είναι κάτι άλλωστε που έχει ξαναγίνει με τη συγκεκριμένη συστοιχία ουρανίων σωμάτων να γίνεται ορατή από τη Γη. Πρόκειται για συστοιχία δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν από την εταιρεία Space X του Έλον Μασκ. Μάλιστα η εκτόξευση των 143 δορυφόρων έγινε την 24η Ιανουαρίου του 2021.

Οι δορυφόροι έγιναν ορατοί και από την Κοζάνη, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει το kozanilife.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->