vasilakos sept2020 bronx delivey2

 topiki agora teva4   

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Typography

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας N. Καρδίτσας.

Εκπαιδεύσεις πολιτών και ομάδων για την σύνδεση, την σχέση, την κατανόηση και την ψυχική ανθεκτικότητα.

Αγαπητοί πολίτες του ν. Καρδίτσας (γονείς, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, έφηβοι).
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2020 μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας τόσο για μεγαλύτερη επένδυση στην Ψυχική Υγεία, όσο και για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων.
Η ψυχική υγεία είναι ένας από τους πιο παραμελημένους τομείς της δημόσιας υγείας. Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με ψυχική διαταραχή, 3 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την επιβλαβή χρήση αλκοόλ και ένα άτομο πεθαίνει κάθε 40 δευτερόλεπτα από αυτοκτονία. Και τώρα, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από την πανδημία COVID-19, η οποία έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία.
Ωστόσο, σχετικά λίγοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, περισσότερο από το 75% των ατόμων με ψυχικές, νευρολογικές και διαταραχές χρήσης ουσιών δεν λαμβάνουν καθόλου θεραπεία για την κατάστασή τους. Η περιορισμένη πρόσβαση σε ποιοτική, προσιτή υγειονομική περίθαλψη (ιδιαίτερα σε ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και συγκρούσεων), έχει μειωθεί περαιτέρω λόγω του COVID-19 καθώς η πανδημία έχει διαταράξει τις υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο.
Με την παγκόσμια οικονομική ύφεση, τα περιστατικά ψυχικών νοσημάτων φαίνονται να αυξάνονται. Ως παράγοντες κινδύνου κακής ψυχικής υγείας, θεωρούνται επίσης η απομόνωση και η αποξένωση, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οι κακές κοινωνικές συνθήκες, η ανεργία, ο πόλεμος, οι φυλετικές διακρίσεις και το εργασιακό στρες.

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Καρδίτσας από το 1997 σχεδιάζει και οργανώνει εκπαιδεύσεις - σεμινάρια και εργαστήρια που απευθύνονται κατά βάσει στο άτομο, στην οικογένεια, στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Ωστόσο η πόλη μας πέρα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω covid 19, έχει να αντιμετωπίσει και την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες… Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος ο φόβος, η αγωνία, το στρες, ο πανικός και η απογοήτευση να μετατραπούν σε σταθερά σχήματα οργάνωσης του εσωτερικού ψυχικού μας κόσμου.
Θεωρώντας σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη φάση να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους με τους οποίους εργαζόμαστε, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις Ομάδες Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας που πιστεύετε ότι ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Η συμμετοχή σας στις ομάδες είναι δωρεάν όπως και κάθε άλλη υπηρεσία που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης στην Καρδίτσα.

Για το διάστημα Οκτώβρης 2020 – Δεκέμβρης 2020 θα υλοποιηθούν οι εξής ομάδες:
Για Γονείς
- Ομάδα ενδυνάμωσης γονέων με θέμα: «Τεχνικές επικοινωνίας» [πληρ: κα Αλογάριαστου Βούλα]
- Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης γονέων [ πληρ: κα Αλογάριαστου Βούλα ]
- Ομάδα ενδυνάμωσης με θέμα «Διαχείριση της κρίσης» [ πληρ: κα Αλογάριαστου Βούλα ]
- Ομάδα ενδυνάμωσης μονογονεικών οικογενειών [πληρ: κα Αλογάριαστου Βούλα]

Για νηπιαγωγούς
- Βιωματικό σεμινάριο για νηπιαγωγούς με θέμα: « Υποστήριξη στον επαγγελματικό ρόλο» [ πληρ: κα Κωστοπούλου Βασιλική ]
- Εκπαίδευση νηπιαγωγών στο εγκεκριμένο υλικό « Ο Ρούλης ο Κουβαρούλης και η Ρίτσα η Κουβαρίτσα» [ πληρ: κα Κωστοπούλου Βασιλική ]
- Εκπαίδευση νηπιαγωγών στο εγκεκριμένο υλικό «Ταξίδι στ’ όνειρο» [πληρ: Αποστολόπουλος Κώστας]

Για δασκάλους
- Βιωματικό σεμινάριο για δασκάλους με θέμα: «Φροντίζω και φροντίζομαι στον παιδαγωγικό μου ρόλο» [πληρ: κος Αποστολόπουλος Κώστας]
- Σεμινάριο για δασκάλους με θέμα; «Το Σχολείο που ονειρεύομαι» [πληρ: κος Αποστολόπουλος Κώστας]
Για εκπαιδευτικούς
- Βιωματικό σεμινάριο για καθηγητές με θέμα: «Ομάδα Συνάντησης Επαγγελματικής και Προσωπικής εξέλιξης «ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ…» [πληρ: κος Αποστολόπουλος Κώστας]

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα : 10 άτομα. Στις δια ζώσης ομάδες θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Οι ομάδες ανάλογα με τις ανάγκες, μπορούν να διεξαχθούν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά ( zoom ).

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση!
Πληροφορίες : 24410-76304, 24410 74477 ώρες 9:00π.μ. – 1:30μ.μ.
Αιτήσεις συμμετοχής σε ομάδες πρόληψης:
Α] Ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Β] Τηλεφωνικά: 24410-76304, 24410 74477 ώρες 9:00π.μ. – 1:30μ.μ.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->