vasilakos sept2020 anakoinosi apozimioseis3

    bronx delivey2xiroskarpos2

 

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Typography

Οι τηγανίτες είναι οι αγαπημένες των παιδιών. Είναι κατάλληλες για πρωινό αλλά και ένα πανεύκολο γλυκό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς ετοιμάζει πρωτότυπες τηγανίτες με σύκα, τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού !

Μερίδες: 4        Προετοιμασία: 20΄                   Χρόνος: 10΄                  Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Υλικά
3 αυγά
300 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
100 ml χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
50 γρ. νιφάδες βρόμης
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
250 γρ. φρέσκα σύκα της αρεσκείας μας,
ψιλοκομμένα
30 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
+ λίγο επιπλέον, για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
λίγη κανέλα σκόνη
μερικά «φυλλαράκια» φρέσκο
δεντρολίβανο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

tiganites me suka

Διαδικασία
Σε ευρύχωρο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα δύο άλευρα, τη βρόμη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με λείο χυλό, μέτριας πυκνότητας. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, τα σύκα και τα 30γρ. λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Ζεσταίνουμε καλά ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία και όταν κάψει καλά ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε μία δόση από τον χυλό στο τηγάνι, όσο 1-2 κουταλιές σούπας, και ψήνουμε την τηγανίτα σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός, προσθέτοντας όποτε χρειάζεται λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, περιχυμένες με μέλι και πασπαλισμένες με δεντρολίβανο, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

 

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->