ΝΕΑ
Typography

Κωστής Νούσιος: «Η καινοτομία ανοίγει το δρόμο στο μέλλον»

      Δύο εντυπωσιακά έργα που υπέβαλλαν πρόσφατα στον πανελλαδικό διαγωνισμό GENERATION NEXT της VODAFONE, παρουσίασαν σήμερα οι μαθητές της ομάδας ρομποτικής από το 1ο και 4ο ΓΕΛ και το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Θωμάς Καλαμάτας, Νίκος Καραουλάνης, Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Κωνσταντίνος Κουτής, Κωνσταντίνος Λάιος και Κωνσταντίνος Φιλίππου και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής και υπεύθυνου του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας κ. Αριστείδη Γκάτση, είναι οι εμπνευστές και δημιουργοί δύο κατασκευών που αφορούν στην ασφάλεια και προστασία και στους αυτοματισμούς – smart cities.

ekfe robot2

      Ο κ. Γκάτσης ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών τονίζοντας μεταξύ άλλων: ‘’ Τόσο οι πλημμύρες, όσο και η ανομβρία το καλοκαίρι στην περιοχή μας, μας οδήγησε στην δημιουργία ενός συστήματος, που θα καταγράφει αυτόματα και με ασφάλεια κάτω από οποιασδήποτε συνθήκες τη στάθμη του ποταμού ή μιας μικρής περιοχής νερού  με κατάλληλους αισθητήρες και μια ειδική κατασκευή. Στη συνέχεια μια κάμερα που θα ανιχνεύει την υψομετρική αλλαγή, θα στέλνει άμεσα εικόνα και μήνυμα στον υπεύθυνο. Έτσι θα γνωρίζουμε αν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης ή μείωση της στάθμης υδάτων λόγω ανομβρίας, σε συνεργασία και με το μετεωρολογικό δελτίο. Το όλο σύστημα δεν κοστίζει πάνω από 100-200 ευρώ , είναι ασφαλές, παραμετροποιήσιμο και έχει συνεχή ενημέρωση στο κινητό.

      Η δεύτερη κατασκευή αφορά στην προστασία των γκαράζ δημοσίων και μη, όπου χρειάζεται ο χώρος να κλείνει τη νύχτα , να φωτίζεται και να υπάρχει συναγερμός. Εδώ η τεχνολογία εστιάζει σε αισθητήρες κίνησης και φωτός που περιστρέφονται κατά συγκεκριμένη γωνία και ενεργοποιούν αυτόματα το συναγερμό σε περίπτωση παράνομων ενεργειών’’.

        Εντυπωσιασμένος ο κ. Αντιπεριφερειάρχης καλοσώρισε την ομάδα ρομποτικής επισημαίνοντας: ‘’ Στο σημερινό κόσμο που όλα γύρω μας εξελίσσονται με απίστευτους ρυθμούς, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να είμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά, με σύμμαχο τη γνώση και την τεχνολογία. Η εγκυρότητα και η αμεσότητα της πληροφορίας είναι το βασικό στοιχείο, για να προβλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις του μέλλοντος. Η καινοτομία ανοίγει το δρόμο στο μέλλον και επειδή το μέλλον είστε εσείς – οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί επιστήμονες- δημιουργείτε από τώρα τις βάσεις για την εφαρμογή της τεχνολογίας στην καθημερινότητά μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, υποστηρίζουν μια σειρά από καινοτόμες δράσεις και υιοθετούν πρωτοποριακές τεχνολογίες, με στόχο την απλοποίηση, τη διευκόλυνση και την αναβάθμιση προγραμμάτων και υπηρεσιών προς τον πολίτη. Είναι τιμή για εμάς να μας εκπροσωπείτε στον διαγωνισμό GENERATION NEXT της VODAFONE. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια’’.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

cactus1

pilatos katheto

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->