synetairistiki baner2 lux1  

ix6 pilatos orizontia .png 

Katsikis Giorgos KARTA KATSIKIS OE Karta

 synetairistiki baner1

 

ΝΕΑ
Typography

Το Instagram εξετάζει τον αποκλεισμό των like από τις αναρτήσεις των χρηστών. Πως αντέδρασαν οι influencers.

Instagram: «Την προσοχή σας! Πραγματοποιούμε δοκιμές ώστε να κρύψουμε τα like στο Instagram σε μια σειρά από χώρες αυτή την χρονιά. Επεκτείνουμε αυτές τις δοκιμές, περιλαμβάνοντας έναν μικρό αριθμό ανθρώπων στις ΗΠΑ από την ερχόμενη εβδομάδα. Ανυπομονούμε για την ανταπόκριση». Με αυτό το μήνυμα, ο CEO του Instagram ανακοίνωσε ως οι δοκιμές απόκρυψης των like στο Instagram επεκτείνονται από την εβδομάδα αυτή και στην Αμερική.

Φυσικά, η είδηση δεν ξάφνιασε και πάρα πολύ κόσμο, καθώς το συγκεκριμένο θέμα έχει βρεθεί στην επικαιρότητα για τη δημοφιλή πλατφόρμα από το καλοκαίρι κιόλας όταν το Instagram ξεκίνησε δοκιμές σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Νέα Ζηλανδία. Όπως και στις προαναφερθείσες χώρες, η δοκιμή θα αφορά σε περιορισμένο αριθμό λογαριασμών, με τους χρήστες να επιλέγονται με τυχαίο τρόπο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο στόχος είναι σε κάθε μία από τις δεκάδες εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram να μην εμφανίζεται το πλήθος των ανθρώπων που έχουν κάνει Like. Το πλήθος των Like θα είναι διαθέσιμο για τον κάτοχο του λογαριασμού και μόνο για εκείνον, ενώ οι ακόλουθοί του και άλλοι χρήστες του Instagram δεν θα μπορούν να δουν πόσα Like έχει η κάθε ανάρτηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Instagram, το οποίο ανήκει στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Facebook, εκείνο που απασχολεί τους υπεύθυνους των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης είναι να «αποσυμπιέσουν» την εμπειρία του διαμοιρασμού εικόνων στο διαδίκτυο. Φαίνεται πως η αποδοχή που έχει η δραστηριότητα ενός χρήστη στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί πίεση για περισσότερα Like, αλλά και άμεση σύγκριση με άλλους λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν μεγαλύτερη απήχηση.
Διαθέτοντας 151 εκατομμύρια ακολούθους και στηρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την προβολή της στο Instagram, η Κιμ Καρντάσιαν αναφέρθηκε στο θέμα, σε εμφάνισή της στη Νέα Υόρκη λέγοντας: «Σε ό, τι αφορά την ψυχική υγεία, νομίζω πως η αφαίρεση των Like […] θα είχε πολύ θετικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους». Η τηλεπερσόνα εξήγησε πάντως πως έχει δει πολλούς ανθρώπους να έχουν εμμονή με τα σχόλια, κάτι που βρίσκει ιδιαίτερα ανθυγιεινό.

«Νιώθω πως στην αρχή όλα ήταν διασκεδαστικά, να παίρνουν Like» αναφέρει η ράπερ Cardi B σε ανάρτησή της για το θέμα και τονίζει και εκείνη με τη σειρά της, πως κατά την άποψή της, το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο κόσμος μπορούσε να σχολιάσει και να κάνει like σε σχόλια, τα οποία πολλές φορές είχαν αρνητικό περιεχόμενο. «Αν κάτι επηρεάζει το Instagram είναι ο τρόπος που τα σχόλια εξελίσσονται σε αυτό. Τα σχόλια επηρεάζουν περισσότερο από ό, τι τα Like» είπε, παρότι δεν εμφανίστηκε αρνητική στην προοπτική να εξαλειφθούν τα Like από το Instagram.

 

Και μπορεί οι αντιδράσεις για τις δοκιμές του Instagram να είναι ανάμεικτες, εκείνοι όμως που ανησύχησαν περισσότερο είναι η Influencer. Άνθρωποι που μέσα από το Instagram κερδίζουν χρήματα και έχουν κάνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εργαλείο δουλειάς. Ωστόσο, εκείνο που αναφέρουν οι γνώστες του θέματος, είναι πως οι εταιρίες έχουν πάψει εδώ και καιρό να βασίζονται στα Like προκειμένου να εμπιστευτούν τα προϊόντα τους σε ανθρώπους του Instagram. Κι αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο να «παραποιήσει» κανείς αυτούς τους αριθμούς, με τρόπο που να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι υπεύθυνοι του Instagram δεν διευκρίνισαν αν ο στόχος είναι να κρύψουν τα Like μόνιμα και σε όλους τους χρήστες. Προφανώς, οι δοκιμές τους έχουν στόχο να καταγράψουν αντιδράσεις και να δουν κατά πόσο μια τέτοια κίνηση θα έφερνε δυσφορία στους χρήστες.

e-max.it: your social media marketing partner

synetairistiki baner1

ix7

mbgif2

synetairistiki baner3

 emvolio 1

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->