giovannis final orizontio 1

Βιβλιοπαρουσίαση: Το παρελθόν που δεν λησμόνησα

ΒΙΒΛΙΟ
Typography

Παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Λάππα – Κόντου το Σάββατο 9-12-2017 στην αίθουσα του ξενοδοχείου KIERION


Το κέντρο Ιστορικής & Λαογραφικής Έρευνας <<Ο ΑΠΟΛΛΩΝ>> το βιβλιοπωλείο ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ και οι Εκδόσες ΕΞΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΑ  της Δέσποινας Λάππα–Κόντου το Σάββατο 9-12-2017 στην αίθουσα του ξενοδοχείου KIERION(Μπλατσούκα 22-Καρδίτσα)
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Λίτσα Παπανικολάου, Φιλόλογος.
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Μάκης Χάρμπας , Ηθοποιός.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

kontou2

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Δεκαετία του 1920, σε μια Ελλάδα που αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της, δύο νέοι άνθρωποι, ο Χρήστος και η Νέλλη, προσπαθούν να χτίσουν μια καινούρια ζωή. Χρόνια δύσκολα, πονεμένα... Μοναδικό τους στήριγμα η αγάπη. Απατηλή τους ελπίδα ένα παιδί. Ένα παιδί που δεν ερχόταν... Ώσπου ο Θεός στέλνει στον διάβα τους την κυρα-Λένη και το ορφανό εγγόνι της, τον Στέφανο. Και τότε η ζωή τους αλλάζει. Στα μάτια του φτωχού αγοριού βλέπουν το παιδί που πάντα ήθελαν και του χαρίζουν τον κόσμο όλο. Όμως, οι στενοί συγγενείς δεν μπορούν να επιτρέψουν στο "ξένο αίμα" να κυριαρχήσει στον κόσμο τους… Και η οδύσσεια του Στέφανου ξεκινά... Κατηγορούμενος αποφασίζει να φύγει μακριά, αλλάζει το όνομά του και χάνεται στην αλμύρα της θάλασσας για να πνίξει τον πόνο της προδοσίας και του ψέματος. Ξαναγεννιέται μέσα από τα συντρίμμια της ψυχής του και χτίζει μια νέα ζωή, μετέωρη... Μα δεν μπορεί να ξεχάσει. Εξήντα χρόνια μετά, και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα. Ένας απαγορευμένος έρωτας γεννιέται. Ποιος είναι ο Χάρης και ποια η Μελισσάνθη; Ποια αποκάλυψη θα συνταράξει τη ζωή της Νέλλης; Τα επτασφράγιστα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια. Τα ψέματα γκρεμίζονται από την αλήθεια της ζωής και το παρελθόν που δεν ξεχάστηκε ποτέ, γίνεται το αναπότρεπτο παρόν τους... Η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας που προσπαθεί να επιβιώσει παράλληλα με τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα. Τρεις γενιές που πορεύονται άλλοτε δημιουργώντας άρρηκτους δεσμούς και άλλοτε γκρεμίζοντας γέφυρες στην προσπάθειά τους να ξεχάσουν. Βιώματα τραυματικά... ριζωμένα βαθιά στο μυαλό και στην καρδιά. Σκηνές από τον πόνο των ανθρώπων εκείνης της εποχής που άθελά τους θα πληγώσουν και θα πληγωθούν.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Δέσποινα Λάππα – Κόντου γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Τουρ της Γαλλίας. Ζει στον Βόλο. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων. Έργα της ιδίας: «Η Νεραντζούλα», «Σαν τα λιβάδια του Μαγιού», «Η ζωή τούς έκανε ταξιδευτές», «Σ’ όποια γλώσσα κι αν το πεις…

e-max.it: your social media marketing partner

 kafes2

 giovani teliki