vasilakos exapostaseos  bronx delivey2

     

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Η κορυφαία εκδήλωση – συναυλία Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης προς τον Φίλο Ιταλικό Λαό και σε όλη την ανθρωπότητα του φετινού καλοκαιριού, πραγματοποίησε ο Νίκος Ευθυμιάδης το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Η κορυφαία εκδήλωση – συναυλία Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης προς τον Φίλο Ιταλικό Λαό και σε όλη την ανθρωπότητα του φετινού καλοκαιριού, πραγματοποίησε ο Νίκος Ευθυμιάδης το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 στις 8 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, στον Ομφαλό της Γης, μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό την Αιγίδα τού Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με την παρουσία του Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Μαυρωτά, Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.
euthimiadis 1

Χαιρετισμούς επίσης απέστειλαν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. κ. Βαρθολομαίος, Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, κ.α.


Χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Γιώργος Δελμούζος στην έναρξη της εκδήλωσης, ενώ παρευρέθη ο Βουλευτής Φωκίδος κ. Γιάννης Μπούγας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και ένα εξαιρετικά μουσικόφιλο κοινό.

euthimiadis 3
Στα πλαίσια της Ελληνοιταλικής Φιλίας και Συνεργασίας και του Κινήματος Αλληλεγγύης προς τον φίλο Ιταλικό λαό, όπως διαμορφώθηκε καθοριστικά τον καιρό της πανδημίας από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό Λαό, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπάνια και πολυσήμαντη εκδήλωση από το Κέντρο της Αρχαιότητας και Σύμβολο της Ενότητας του Αρχαίου Ελληνισμού, τους Δελφούς, που απευθύνθηκε σε όλη την ανθρωπότητα με θέμα «Ελλάδα – Ιταλία – Ευρώπη: Κοινή Κουλτούρα – Κοινές Αρχές και Αξίες».
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

euthumiadis 2

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση, εμφανίστηκαν ο διακεκριμένος Αμερικανός τενόρος Μichael Wade Lee, που κατενθουσίασε το κοινό ερμηνεύοντας γνωστές άριες από Ιταλικές όπερες. Μια πολύ σπουδαία φωνή με εξαιρετική τεχνική καταγοήτευσε το κοινό, που τον αποθέωσε. Επίσης, εμφανίστηκε η διεθνούς φήμης Ελληνοκύπρια δημιουργός και ερμηνεύτρια Μάριαν Γεωργίου, που τραγούδησε πολύ γνωστές ιταλικές συνθέσεις ελαφράς μουσικής από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Εντυπωσίασαν στα ντουέτα τους, που ήταν καταπληκτικά, ερμηνεύοντας συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και της Μάριαν Γεωργίου. Στο πιάνο τους συνόδευσε εξαιρετικά ο πολύ σπουδαίος, διακεκριμένος πιανίστας, Μάριος Καζάς.

Επίσης, στην αρχή της βραδιάς εμφανίστηκε η εκλεκτή ερμηνεύτρια Νατάσα Καραγιάννη από τη Θεσσαλονίκη, που ερμήνευσε έξοχα πασίγνωστα ιταλικά τραγούδια, ενώ στο πιάνο την συνόδεψε άψογα ο Καθηγητής Γιάννης Παπαευαγγέλου.
Η εκδήλωση περιλάμβανε μεγάλη συναυλία Ελληνικής και Ιταλικής Μουσικής με Σολίστ , Ορχήστρα στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Παρουσιάστηκε ένα τεράστιο ρεπερτόριο που περιλάμβανε έργα της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής («Όσον ζής φαίνου» του Σείκιλου), της Χριστιανοσύνης («Τη Υπερμάχω»), κορυφαία έργα της Ιταλικής Μουσικής Φιλολογίας (Εθνικός Ύμνος της Ιταλίας «Inno Di Mameli - Fratelli Italia», το μοναδικό «Va Pensiero» από την Όπερα “Ναβουχοδονόσωρ” του G. Verdi, η γνωστή Ναπολιτάνικη Καντσονέτα «O Sole Mio») και έργα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής.
Διηύθυνε ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον Εθνικό Ύμνο της Ιταλίας και έκλεισε με την Ιταλική καντσονέτα «O Sole Mio».
Σκοπός της εκδήλωσης που υλοποιήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο ήταν να αναδειχθεί η διαχρονική αγάπη του Ελληνικού Λαού προς τον αδελφό Ιταλικό Λαό, ειδικότερα εν μέσω κρίσης και τουριστικής περιόδου, αλλά και η αλληλεγγύη της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού προς όλη την Ανθρωπότητα, που υποφέρει από την πανδημία.
Ειδικότερα, η πραγματοποίηση της εκδήλωσης από ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, ήταν πολλαπλά σημαντική για την Ελλάδα, τη Φωκίδα, τους Δελφούς, τις Ελληνοιταλικές σχέσεις, αλλά και παγκόσμια.

Ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων είναι ένας φορέας συσπείρωσης, συνένωσης και πιο δυναμικής εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία και στηρίζει εκδηλώσεις που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις Ελληνοιταλικές Σχέσεις και ειδικότερα στον τομέα του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Τέχνης και της Μουσικής.
Οι Έλληνες που σπούδασαν στην Ιταλία είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό. Πάνω από 50.000 Έλληνες έχουν σπουδάσει στην Ιταλία από τη δεκαετία του ’50 και κουβαλώντας την προηγμένη Ιταλική Κουλτούρα και Παιδεία, συμβάλουν στη χώρα μας.
Οι Έλληνες απόφοιτοι των Ιταλικών Πανεπιστημίων αποτελούν ένα αξιόλογο Επιστημονικό και Κοινωνικό δυναμικό για την Ελλάδα, καθώς και μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο ιταλικό λαό. Ο Σύλλογος αποτελεί ένα σταθερό βήμα συσπείρωσης, συνένωσης και πιο δυναμικής και εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία.
Το ακροατήριο κατενθουσιασμένο, απόλαυσε τη συναυλία, που διέθετε πληρότητα και εναλλαγές ειδών μουσικής, χωρίς να κουράζει καθόλου, παρά τη μεγάλη της διάρκεια.
Ειδικότερα, η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας του Δήμου Δελφών, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί μια σταθερά στο χώρο της ποιοτικής χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση καλύφθηκε από την ΕΡΤ, την ΕΡΑ και το Star Κεντρικής Ελλάδας και προβλήθηκε ιδιαίτερα στις Ειδήσεις της ΕΡΤ1.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->